De echte reden waarom Ferrari Justin Bieber verbood hun auto's te kopen

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Ferrari Justin Bieber verbood hun auto's te kopen
De echte reden waarom Ferrari Justin Bieber verbood hun auto's te kopen
Anonim

Justin Bieber zit al 15 jaar in de muziekindustrie. De hele wereld heeft hem zien groeien van tienerhartenbreker tot echtgenootdoelen voor zijn vrouw, Hailey Baldwin Bieber. Hij heeft ook een enorm vermogen vergaard, waarvan fans denken dat het te veel wordt uitgegeven aan belachelijke dingen. Een daarvan was een Ferrari-aankoop waardoor de zanger naar verluidt werd verbannen om hun auto's te kopen.

Staat Justin Bieber echt op de zwarte lijst van Ferrari?

Per Boss Hunting verbood Ferrari Bieber om hun auto's te kopen nadat hij "de zeer gerespecteerde ethische code voor voertuigonderhoud van het Maranello-huis had geschonden met zijn 2011 F458 Italia." Er waren drie stakingen nodig voor het verbod. Eerst verloor de Yummy hitmaker zijn auto op de parkeerplaats van Montage Hotel in Beverly Hills na een wild avondje uit. Drie weken later vond hij de auto. Hij heeft hem toen nog maar een paar maanden. Het tweede incident was toen hij "de douane aan de westkust van Californië aanviel om een Liberty Walk-bodykit aan te passen en om de originele witte lak te bedekken met wat elektrisch blauw."

"Bieber veranderde ook de lichtmetalen velgen, de zichtbare bouten en de kleur van het steigerende paard-embleem op het stuur van het gebruikelijke rood - een onderscheidend kenmerk van het Italiaanse merk - in elektrisch blauw", schreef Novella Toloni van Il Giornale. Dergelijke ongeoorloofde wijzigingen zijn niet toegestaan op Ferrari-voertuigen. Maar wat de zanger echt op de zwarte lijst zette, was toen hij de aangepaste auto veilde zonder toestemming van de fabrikant. "Ferrari's regels schrijven voor dat een eigenaar zijn auto het eerste jaar niet kan verkopen en dat hij de fabrikant op de hoogte brengt voordat hij daarna verkoopt", legt The Times uit."Zodat het bedrijf de mogelijkheid heeft om het terug te kopen."

De Kardashians staan ook op de zwarte lijst van Ferrari

Onlangs bevestigde Ferrari het langlopende gerucht dat het de familie Kardashians is verboden om hun auto's te kopen. De Spaanse publicatie Marca meldde dat ze waren toegevoegd aan de "zwarte lijst van beroemdheden van het merk die hun auto's niet mogen kopen". Il Giornale voegde eraan toe dat het ook te wijten is aan "niet voor hun Ferrari's zorgen". De Kardashian-Jenners hebben een geschiedenis in het aanpassen van luxe auto's.

Kylie Jenner heeft minstens drie Rolls-Royce, Kendall Jenner verzamelt oldtimers en Kim's autocollectie van $ 3,8 miljoen omvat een Rolls Royce, Lamborghini en Maybach Sedan - allemaal op maat -grijs geverfd om bij haar huis te passen. De oprichter van SKIMS kreeg ook een $ 325.000 Ferrari 458 Italia als huwelijksgeschenk van een Maleisische zakenman na haar noodlottige huwelijk met Kris Humphries.

Hoewel Ferrari de reden voor het verbod niet specificeerde, verduidelijkten ze dat het alleen "het recht voorbehoudt om te beslissen over speciale edities" of exclusieve modellen, zodat The Kardashians-sterren nog steeds serieproductiemodellen kunnen kopen. Toch kunnen ze gewoon een tweedehands speciale editie krijgen, en dat is hoe de meeste verzamelaars al hun Ferrari's verwerven zonder kwalificatieproblemen. Webdesigner Bill Ceno - die door het merk op de zwarte lijst staat - bezit zelfs vier limited-edition Ferrari's, allemaal tweedehands gekocht.

De waarheid over de beroemdheidsverboden van Ferrari

Ferrari neemt zijn exclusiviteit serieus. "Zelfs voor zijn standaardauto's zal Ferrari vaak vragen om een eigendomsgeschiedenis te zien voordat klanten een nieuwe kunnen kopen", schreef Car Keys. "Als je nog nooit een Ferrari hebt gehad, heb je een kleine kans om met een nieuwe van het voorplein te lopen, terwijl veel dealers geen enkele koper onder de 40 serieus zullen nemen." Het is echt niet gemakkelijk, of je nu een miljardair, beroemdheid op de A-lijst of influencer bent. Zelfs voormalig coureur en multimiljonair, werd Preston Henn een speciaal model geweigerd toen hij nog leefde.

"Henn, die meer dan 18 verschillende Ferrari's heeft gehad, waaronder een van de slechts drie 275 GTB/C 6885 Speciale-modellen ooit gebouwd en een Formule 1-auto bestuurd door Michael Schumacher, plaatste onmiddellijk een bestelling voor alleen de LaFerrari-cabriolet om te horen dat zijn bestelling was afgewezen", voegde de publicatie eraan toe."Zelfs nadat hij een cheque van $ 1 miljoen rechtstreeks naar Ferrari-voorzitter Sergio Marchionne had gestuurd als aanbetaling, kreeg hij nog steeds te horen dat hij 'niet gekwalificeerd' was om de Aperta te kopen. Hij probeerde de fabrikant aan te klagen voor meer dan $ 75.000 en beweerde dat Ferrari had zijn reputatie geschaad, hoewel zijn juridische team de rechtszaak introk."

Aanbevolen: