Zal Amber Heard naar de gevangenis gaan wegens meineed na het vonnis van Johnny Depp?

Inhoudsopgave:

Zal Amber Heard naar de gevangenis gaan wegens meineed na het vonnis van Johnny Depp?
Zal Amber Heard naar de gevangenis gaan wegens meineed na het vonnis van Johnny Depp?
Anonim

Johnny Depp is nu klaar om een comeback te maken na zijn overwinning in zijn smaadzaak tegen Amber Heard. Ondertussen gaat het gerucht dat de actrice "niet meer te zien is in Aquaman 2". Bovendien is ze de Pirates of the Caribbean-ster $ 10 miljoen aan schadevergoeding verschuldigd, en kan ze worden geconfronteerd met extra meineedlasten… Dit is wat Heards verlies in het proces echt voor haar betekent.

Kan Amber Heard een schikking van $ 10 miljoen betalen aan Johnny Depp?

Op de vraag of Heard de schikking van $ 10,35 aan Depp kan betalen, zei haar advocaat Elaine Bredehof tegen de Today-show: "Oh nee, absoluut niet." De rechter veroordeelde haar aanvankelijk om $ 15 miljoen aan schadevergoeding te betalen, maar verlaagde het later. Toch heeft de Rum Diary-ster slechts een nettowaarde van $ 8 miljoen, en het komt grotendeels van de schikking die ze ontving van haar scheiding van de Edward Scissorhands-acteur. Gelukkig voor haar vertelde juridisch analist Emily D. Baker aan People dat beide partijen nog moeten onderhandelen over de voorwaarden van de schikking, dus Heard hoeft het misschien helemaal niet te betalen.

"Het zal aan de partijen zijn, maar zodra het vonnis op 24 juni is ingevoerd, vraag ik me af of de advocaten zullen beginnen te onderhandelen over de betaling van het vonnis", legt Baker uit. "Ben Chew zei in zijn slotpleidooi dat Johnny Depp Amber Heard niet met geld wilde straffen. [Chew zei vrijdag tegen de jury: de zaak 'ging nooit over geld' of over het 'straffen' van Heard.] dat ze zullen proberen het te schikken en je zult een PR-verklaring zien dat ze niet proberen het vonnis af te dwingen." Ze merkte ook op: "Het vonnis krijgen is één ding. Het geld krijgen is een heel ander ding."

Mocht Depp besluiten de schikking voort te zetten, dan is dat een apart proces. Zijn team kan dan "proberen om haar eventuele lonen of eventuele residuen die binnenkomen vast te leggen en er via de rechtbank achteraan te gaan, maar dat is een apart proces dat begint zodra het vonnis is ingevoerd en het kan een zeer langdurig gerechtelijk proces zijn om een oordeel." Baker denkt echter dat het een slechte PR-zet zou zijn. "Vanuit een PR-standpunt zou het niet ideaal zijn om Johnny Depp te zien proberen dit oordeel agressief af te dwingen", zei ze. "We zullen zien wat ze doen. Ik denk niet dat we zullen zien dat ze dit oordeel meteen agressief nastreven. En ik denk niet dat ze dat op dit moment noodzakelijk zouden moeten doen."

Kan Amber Heard worden aangeklaagd voor meineed na Johnny Depp-vonnis?

In mei 2022 vertelde George Freeman van het Media Law Resource Center aan Fox News dat Heard niet naar de gevangenis zou gaan nadat ze aansprakelijk was gesteld voor het belasteren van Depp. "Je gaat niet naar de gevangenis als gevolg van een civielrechtelijke bevinding", zei de advocaat. "De enige manier waarop wat er tot nu toe in Virginia is gebeurd, tot gevangenisstraf kan leiden, is als ze wordt beschuldigd en veroordeeld voor meineed, waar geen officiële beschuldiging van is geweest en wat nogal ver weg lijkt." Civiel- en strafrechtadvocaat Tim Parlatore vertelde de show ook dat Heard waarschijnlijk niet wordt beschuldigd van meineed.

Volgens Parlatore kon de actrice alleen worden beschuldigd van meineed als buiten redelijke twijfel kon worden bewezen dat ze "met opzet iets zei dat niet waar was en wist dat het niet waar was." Burgerlijk advocaat Broderick Dunn vertelde Fox ook waarom aanklachten wegens meineed niet echt worden vervolgd in gevallen van misbruik. "Er zijn veel meineedzaken die kunnen worden aangespannen die niet zijn bedoeld om een huiveringwekkend effect op mensen met claims van huiselijk geweld te voorkomen," vertelde hij.

Procureur Sean Caulfield vertelde The Daily Mail in mei 2022 echter dat Heard beschuldigd kon worden van meineed omdat ze had toegegeven dat ze haar belofte om 7 miljoen dollar uit haar echtscheidingsconvenant te doneren aan het Children's Hospital Los Angeles en de American Civil Liberties Union, nadat ze onder ede had gezworen.

Ze loog ook over het doen van de donatie in het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk voor de smaadzaak van Depp tegen The Sun in 2020."Hoewel het misschien niet de centrale kwestie is in de zaak [de donaties], is meineed de grootste bedreiging en bezuinigingen op de kern van ons rechtssysteem," zei Caulfield, "dus de politie kan worden uitgenodigd om te onderzoeken om aan te tonen dat elke een lid van het publiek dat liegt tegen de rechtbank kan worden vervolgd voor meineed."

Aanbevolen: