Rangschikking van elk afzonderlijk Madonna-album, gebaseerd op verkoop in de VS

Inhoudsopgave:

Rangschikking van elk afzonderlijk Madonna-album, gebaseerd op verkoop in de VS
Rangschikking van elk afzonderlijk Madonna-album, gebaseerd op verkoop in de VS
Anonim

Sinds 1983, toen ze haar debuutalbum uitbracht, heeft Madonna keer op keer bewezen dat ze een kracht is om rekening mee te houden. Ze werd niet alleen de meest succesvolle en best verkopende zangeres in de VS, maar ze brak ook het record voor de meeste 1 singles door een zangeres in meerdere landen. Zelfs sommige van haar tours behoren tot de meest winstgevende tours ooit.

Vandaag bekijken we Madonna's iconische discografie (exclusief compilatiealbums) en rangschikken we deze op basis van verkoop. Van Hard Candy tot Like a Virgin - blijf scrollen om te zien welk album van deze popdiva haar best verkochte is.

14 Madame X - 169, 000

De aftrap is Madonna's meest recente release, Madam X. Het album werd uitgebracht in 2019 en werd geïnspireerd door de tijd die ze in Portugal doorbracht, nadat ze er vijf jaar geleden naartoe was verhuisd. Madam X kreeg overwegend goede recensies van critici en haar fans vonden het ook geweldig! Het album verkocht uiteindelijk 169.000 eenheden in de VS.

13 Rebellenhart - 238, 000

Madonna's dertiende album, Rebel Heart - waaraan ze samenwerkte met artiesten als Avicii en Kanye West - werd in 2015 uitgebracht en was, zoals de naam al aangeeft, geïnspireerd op Madonna's rebelse kant. Terwijl het album de top van de hitlijsten bereikte in de meeste grote muziekmarkten, piekte het op nummer twee op de Billboard 200-hitlijst. Tot nu toe heeft Rebel Heart 238.000 eenheden verkocht in de Verenigde Staten.

12 MDNA - 539, 000

Laten we verder gaan met MDNA, Madonna's pop/EDM-album dat ze in 2012 uitbracht. Madonna bracht vier singles uit - "Give Me All Your Luvin", "Girl Gone Wild", "Masterpiece" en "Turn Up the Radio" - en ze voerde er een aantal uit tijdens de Super Bowl XLVI-rustshow. Het album kwam binnen op nummer één in de Billboard 200-hitlijst en werd haar achtste nummer één-album op de kaart.

11 Amerikaans leven - 680, 000

Madonna's Grammy-genomineerde conceptalbum American Life werd bij de release in 2003 met gemengde kritieken ontvangen, maar het slaagde er toch in om bovenaan de hitlijsten te komen in veertien landen, waaronder de VS. American Life wordt beschouwd als een conceptalbum, dat thema's van de Amerikaanse droom en het materialisme verkent. Met een verkoop van 660.000 stuks is American Life het op drie na minst verkochte album van Madonna.

10 Hard Candy (2008) - 751, 000

Volgende op de lijst is Madonna's dance-popalbum, Hard Candy, dat in 2008 door Warner Bros. werd uitgebracht. Dit album - waaraan ze samenwerkte met muzieksupersterren zoals Justin Timberlake, Timbaland en Pharrell Williams - gaf ons knallers als "4 Minutes" en "Give It 2 Me". Met slechts 751.000 exemplaren kwam het album niet eens in aanmerking voor platina-certificering.

9 Bekentenissen op een dansvloer (2005) - 1, 734, 000

Volgende op de lijst is weer een dance-popalbum - we hebben het natuurlijk over Confessions on a Dance Floor. Het album werd in november 2005 uitgebracht en bevat hits als "Hung Up" en "Sorry".

Dit Grammy-winnende album heeft 1. 734.000 exemplaren verkocht in de VS en meer dan 10 miljoen exemplaren wereldwijd. Critici prezen het album en velen noemden het een van haar beste.

8 Erotica (1992) - 1, 989, 000

Madonna's vijfde studioalbum, Erotica, werd in 1992 uitgebracht op hetzelfde moment als haar eerste boek "Sex". Erotica was het eerste album van de zanger dat de nummer één op de Billboard 200 niet haalde - het belandde in plaats daarvan op nummer twee. Het album verkocht uiteindelijk 1.989.000 exemplaren in de VS en kreeg dankzij digitale streams uiteindelijk een 2x platina-certificering.

7 Verhalen voor het slapengaan (1994) - 2, 531, 000

Laten we verder gaan met Madonna's pop-R&B-album uit 1994, Bedtime Stories, dat in oktober 1994 werd uitgebracht. Na haar provocerende Erotica-tijdperk, dat op terugslag en kritiek werd onthaald, probeerde Madonna haar publieke imago te herstellen door een album vol ballads over liefde, dat uiteindelijk Bedtime Stories werd. Bedtime Stories heeft 2.336.000 exemplaren verkocht in de Verenigde Staten en meer dan 8 miljoen exemplaren wereldwijd.

6 Muziek (2000) - 3, 031, 000

Als het op haar discografie aankomt, is muziek zeker een van Madonna's beste werk. Het werd uitgebracht in 2000 en ging gepaard met de Drowned World Tour. Het album kreeg positieve recensies van critici en het deed het ook commercieel goed. Muziek verkocht 3 miljoen stuks in de Verenigde Staten en 11 miljoen stuks wereldwijd. De eerste single van het album met dezelfde naam stond bovenaan de Billboard Hot 100-hitlijst.

5 Lichtstraal (1998) - 4, 350, 000

In 1998 besloot Madonna iets nieuws te proberen als het op haar muziek aankomt, want onvoorspelbaarheid en originaliteit zijn zo'n beetje waar het bij haar om draait. Ze bracht een electronica/techno-pop album uit, Ray of Light, dat een behoorlijk goede run had - het won vier Grammy's, debuteerde op nummer twee in Billboard 200, en heeft meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht in de VS en meer dan 16 miljoen wereldwijd. Madonna heeft vijf singles van dit album uitgebracht, waarvan "Frozen" en "Ray of Light" internationaal de meest populaire zijn.

4 Madonna (1983) - 5.000, 000

Toen Madonna's gelijknamige discopop-debuutalbum in 1983 werd uitgebracht, was het vrij duidelijk dat Madonna de op één na beste is. Het album kreeg positieve recensies van critici en met een albumverkoop van meer dan vijf miljoen exemplaren in de VS en nog eens 10 miljoen wereldwijd, werd het ook een enorm commercieel succes. Dit is niet alleen het album dat Madonna een begrip maakte, maar het heeft ook veel vrouwelijke artiesten beïnvloed die na haar kwamen.

3 Like A Prayer (1989) - 5.000, 000

Het zou eigenlijk niet als een verrassing moeten komen dat Madonna's vierde album, Like a Prayer, vandaag op onze lijst belandde. Like a Prayer, uitgebracht in maart 1989, kreeg lovende recensies en werd een commercieel succes - er zijn alleen al in de VS meer dan 5 miljoen exemplaren van verkocht en wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren.

Zoals het vaak gebeurt met de Queen of Pop, werd ook dit tijdperk gekenmerkt door controverse, vooral vanwege de videoclip voor het titelnummer met brandende kruisen en Madonna die een heilige verleidde. Zelfs het Vaticaan veroordeelde de video,

2 True Blue (1986) - 7.000, 000

Madonna's True Blue-album, dat meer dan 30 jaar geleden werd uitgebracht, staat vandaag op de tweede plaats. Met meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren in de Verenigde Staten en meer dan 25 miljoen wereldwijd, is True Blue een van de best verkochte albums ooit. Het album werd geprezen door critici en het vestigde Madonna's positie als de ultieme Queen of Pop. Drie nummers van het album - "Live to Tell", "Papa Don't Preach" en "Open Your Heart" - bereikten de top van de hitlijsten in de VS.

1 Like A Virgin (1984) - 10.000, 000

Om de lijst af te ronden is Madonna's iconische album Like a Virgin, dat in 1984 werd uitgebracht. Het album werd geproduceerd door Nile Rodgers en Madonna zelf en het gaf ons een aantal geweldige nummers zoals "Like a Virgin" en "Into de Groef". Het album kreeg gemengde recensies van critici, maar iedereen vond het geweldig - het album verkocht uiteindelijk alleen al in de VS meer dan tien miljoen exemplaren.

Aanbevolen: