Het leven van Luisa Mattioli, derde vrouw van Bond-acteur Roger Moore

Inhoudsopgave:

Het leven van Luisa Mattioli, derde vrouw van Bond-acteur Roger Moore
Het leven van Luisa Mattioli, derde vrouw van Bond-acteur Roger Moore
Anonim

Beroemde Italiaanse actrice Luisa Mattioli is helaas vorige week overleden na een lang ziekbed. De verbluffende filmster, die in de jaren vijftig en zestig in talloze succesvolle films en televisieseries had gespeeld, stierf op 85-jarige leeftijd in Zürich, Zwitserland. Haar leven was er een van glamour, drama en soms grote moeilijkheden. Haar penseel met James Bond maakte haar beroemd en ze zal met liefde worden teruggeroepen vanwege haar unieke schoonheid en fascinerende privéleven.

Ze wordt misschien het best herinnerd als de derde vrouw van overleden obligatieacteur Roger Moore, die in 2017 overleed. Het acteurspaar trouwde in 1969 na een lange verkering, die werd gekenmerkt door passie en niet een beetje controverse. Laten we hier eens een kijkje nemen in Luisa's kleurrijke en fascinerende leven.

6 Luisa is geboren en getogen in Italië

Luisa Mattioli werd geboren op 23 maart 1936 in San Stino di Livenza, een stad dicht bij de historische stad Venetië. Ze werkte hard op school en ging daarna studeren aan het Centro Sperimentale di Cinematografia, een prestigieuze instelling die de oudste filmschool van West-Europa is. Luisa had een passie voor acteren en de bioscoop en wilde professioneel in de industrie werken.

5 Hoe heeft ze haar man, Roger, ontmoet?

Tegen het einde van de jaren 50 begon Luisa's carrière meer grip te krijgen, en ze verscheen in populaire Italiaanse films zoals The Night of The Great Attack, speelde vaak kleine rollen maar kreeg zelfvertrouwen en ervaring door dergelijk werk.

In 1961, op de set van Romulus and the Sabines, ontmoette ze Roger Moore voor het eerst. De aantrekkingskracht was onmiddellijk, althans van Luisa's kant, maar Moore was geen vrije agent. Hij was getrouwd met zijn tweede vrouw, Dorothy Squires, een zangeres uit Wales die 13 jaar ouder was dan haar man.

4 Hoe begon de relatie tussen Roger en Luisa?

Hoewel Roger beweerde gelukkig getrouwd te zijn met zijn vrouw Dorothy, duurde het niet lang voordat hij een relatie met Luisa nastreefde - wiens schoonheid en charisma hij moeilijk kon negeren. Volgens Moore was 'taal geen barrière' tussen hen. Hun betrokkenheid bij elkaar was hartstochtelijk en ze begonnen elkaar regelmatig te zien, wat Dorothy veel pijn deed toen ze hoorde van hun relatie.

3 Wat gebeurde er daarna?

Nog dramatischer werd Luisa al snel zwanger van Roger - een schandaal dat alles om hen heen bedreigde. Luisa herinnerde zich die tijd in haar leven en zei: "Ik ontmoette Roger in 1961 toen we samen aan het filmen waren in Rome en Joegoslavië. Het was na zijn Hollywood-periode - hij had ongelukkig een contract bij MGM - en heel eenvoudig werden we verliefd … Ik herinner me hoe ik ruzie maakte met mijn ouders. Je weet hoe Italianen zijn. Als je hun dochter zonder huwelijk compromitteert, zijn ze klaar om te doden. Ik heb mijn familie overtuigd om Roger geen kwaad te doen. Ik zei tegen hen: 'Op een dag zal hij met me trouwen. Wees geduldig"."

Roger verliet al snel zijn vrouw voor Luisa en het paar vestigde zich samen in Londen. Moore merkte echter dat hij het nieuws niet aan zijn vrouw kon vertellen, en liet het eigenlijk over aan zijn huisarts om het uit te leggen aan de arme Dorothy! De tweede mevrouw Moore nam het verlies niet goed op en ze weigerde aanvankelijk te geloven dat haar man haar had verlaten. Pas toen ze brieven van Luisa's familie vertaalde, accepteerde ze eindelijk het verraad en begon ze Moore aan te klagen wegens 'verlies van echtelijke rechten', Roger en Luisa verbaal aan te spreken en zelfs ramen in hun huis in te slaan.

2 Hoe was Luisa's leven met Roger?

In één woord: tumultueus. Hun huwelijk was notoir vurig. Hoewel ze samen drie kinderen hadden - Deborah, Geoffrey en Christian - verliep het huiselijk leven niet altijd van een leien dakje voor het paar. Roger begon de constante ruzies moe te worden en in 1993 verliet hij Luisa voor de Zweedse socialite Kristina 'Kiki' Tholstrup, naar verluidt zijn vrouw in de steek gelaten op de luchthaven van Genève en zijn affaire met Kiki bekend.

Luisa vatte Rogers verraad niet goed op: 'Hij is dood voor mij', zei ze over hem. 'Hij is serieus boos. Nu is hij niemand. Hij bestaat niet.'

1 Hoe bracht Luisa haar latere jaren door?

De jaren na haar scheiding van Roger - die ze zeven jaar lang weigerde toe te staan - waren soms moeilijk en verwarrend voor Luisa, die worstelde met wrok jegens haar voormalige echtgenoot en diepe gevoelens van vijandigheid jegens Kiki voelde. Ze hertrouwde niet na haar scheiding van de beroemde Bond-acteur, en trok zich in plaats daarvan terug uit de schijnwerpers. De voormalige actrice bracht haar latere jaren door in Zwitserland en stierf op hoge leeftijd na een lange strijd tegen ziekte.

Na haar dood verklaarde een vriend van de familie: 'Luisa was al een tijdje ziek, dus het is een moeilijke periode voor het hele gezin. Ondanks haar bittere breuk met Sir Roger, werden ze verzoend voor zijn dood.'

Aanbevolen: