Dit is wat Shannyn Sossamon heeft gedaan sinds 'The Holiday

Inhoudsopgave:

Dit is wat Shannyn Sossamon heeft gedaan sinds 'The Holiday
Dit is wat Shannyn Sossamon heeft gedaan sinds 'The Holiday
Anonim

Nancy Meyers’ The Holiday blijft om een aantal redenen tot op de dag van vandaag een geliefde kerstfilm. Om te beginnen heeft het een A-lijst cast met Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black en Jude Law.

Het is ook de film waarin Winslet de hoofdrol speelde tegenover de echte voormalige minnaar Rufus Sewell (die ironisch genoeg de voormalige minnaar van haar personage, Jasper) speelde.

Natuurlijk zit de film vol met hartverwarmende scènes, waaronder die met Winslet en wijlen Eli Wallach.

Om al deze redenen en meer, blijft The Holiday hoog op ieders lijst met kerstfilmmarathons. En hoewel fans over het algemeen een idee hebben wat de belangrijkste sterren van de film sindsdien hebben gedaan (Diaz is bijvoorbeeld gestopt met acteren terwijl Winslet zich waagde aan streaming en een Emmy won), was er interesse in wat er is gebeurd met hun co-ster Shannyn Sossamon.

Zoals sommigen zich misschien herinneren, speelde Sossamon de vriendin van Black die hem later bedriegt. Maar waar is Shannyn nu?

Shannyn Sossamon was al vroeg het 'it'-meisje

Sossamons tijd in Hollywood gaat helemaal terug tot het begin van de jaren 2000, waar ze haar debuut op het grote scherm maakte in de avonturenroman A Knight's Tale met wijlen Heath Ledger.

Sossamon volgde dit al snel op met een hoofdrol tegenover Josh Hartnett in de rom-com 40 Days and 40 Nights. Kort daarna werd ze herenigd met Ledger voor de film The Order, maar nadat ze aan de film had gewerkt, nam Sossamon een pauze om haar baby te krijgen.

Toen ze terugkeerde naar acteren, leek Sossamon moeite te hebben om belangrijke rollen te bemachtigen. Niettemin speelde ze met Robert Downey Jr. op Kiss Kiss Bang Bang.

Ze werd ook gecast in het misdaaddrama Chasing Ghosts met Michael Madsen. Rond dezelfde tijd kwam The Holiday langs.

Shannyn Sossamon speelde rollen in verschillende tv-shows

Nadat Sossamon aan de kerst-rom-com had gewerkt, kwam ze terecht bij de cast van de FX-serie Dirt, met als headliner Courteney Cox, de ster van Friends.

In de show speelde Cox een tabloid-editor die op zoek was naar wellustige roddels over beroemdheden. Ondertussen werd Sossamon gecast als filmactrice Kira Klay die in de pilot werd geïntroduceerd. Het personage werd later vermoord.

Later voegde Sossamon zich bij de cast van het fantasiedrama Moonlight, waar ze vampier Caroline Duvall speelde. De show draait om Mick St. John (Alex O'Loughlin) die Caroline in een vampier verandert.

De serie kreeg uiteindelijk wat volgers, maar het was niet genoeg om annulering te voorkomen; Moonlight eindigde na slechts één seizoen.

Door de jaren heen speelde Sossamon in shows als How to Make It in America en Mistresses. Ze speelde later ook in de veelgeprezen serie Wayward Pines, waar M. Night Shyamalan één aflevering regisseerde.

Van haar ervaring met de Oscar-genomineerde regisseur, vertelde Sossamon aan Collider: "Het was geweldig omdat je er echt zeker van was dat de toon gezet zou worden op een manier die toegewijd was en de kwaliteit niet in gevaar zou brengen."

Rond dezelfde tijd speelde de actrice in de Emmy-genomineerde serie Sleepy Hollow.

Shannyn Sossamon bleef films maken

Na The Holiday ging Sossamon verder met filmprojecten. Ze voegde zich bijvoorbeeld bij de cast van de rom-com Our Family Wedding met Oscar-winnaar Forest Whitaker, Carlos Mencia en America Ferrara.

Van haar ervaring met het werken aan de film, vertelde Sossamon aan Tail Slate dat ze zo'n "explosie" had.

De actrice bekende ook: "Tot op de dag van vandaag haal ik herinneringen op aan de twee scènes die ik met Forrest Whittaker heb gedaan, omdat ik het nog een keer wil doen." Kort daarna speelde Sossamon ook in The End of Love met Mark Webber, die ook de film schreef en regisseerde.

Op een gegeven moment nam Shannyn wat tijd weg van rom-coms, met in de hoofdrol het horror-thriller-vervolg, Sinister 2. Als iemand die in het verleden horrorfilms had gemaakt, was dit het laatste wat Sossamon wilde doen.

"In gedachten dacht ik: 'Nee, ik ben te moe. Ik heb iets lichters nodig, iets wat ik nog niet eerder heb gedaan'", herinnert de actrice zich tijdens een gesprek met The Film Stage.

Gelukkig moest regisseur Ciarán Foy van gedachten veranderen. "Ik ontmoette Ciarán en we konden twee uur lang niet stoppen met praten - en het was geweldig." Ze waardeerde ook dat het verhaal van de film 'eigenlijk meer een drama is'.

Sossamon speelde vervolgens in de horrorkomedie Ghost Light. Bovendien komen er binnenkort verschillende films van haar uit.

Als eerste is er de komedie High Holiday met Cloris Leachman, Jennifer Tilly en Tom Arnold. Ondertussen speelt Sossamon de hoofdrol in de aankomende thriller, The Undertaker's Wife, waarin ze schittert tegenover Fullerton's John Brotherton.

Later zal de actrice te zien zijn in de misdaadthriller The Jesuit. De cast van de film omvat ook Ron Perlman, Neal McDonough, Brian Cox, Paz Vega en How to Get Away with Murder-ster Karla Souza.

Aanbevolen: