Simon Cowell's geschiedenis met reality-competitieshows, onthuld

Inhoudsopgave:

Simon Cowell's geschiedenis met reality-competitieshows, onthuld
Simon Cowell's geschiedenis met reality-competitieshows, onthuld
Anonim

Simon Cowell staat bekend als platenproducent, ondernemer en jurylid bij talentenjachten. Hij was de producer en jurylid van veel Britse en Amerikaanse reality-competitieshows zoals The X-Factor, American Idol, Britain's Got Talent en meer.

Hij is ook de oprichter en enige eigenaar van de Britse platenmaatschappij SYCO, waaronder veel zangers van zijn reality-wedstrijdshows hebben getekend. Kortom, als je een wedstrijdshow hebt gezien, heeft Simon Cowell er waarschijnlijk ergens zijn hand in gehad, of het nu op het scherm was of achter de schermen. En sommige van je favoriete zangers zijn waarschijnlijk door hem begonnen (One Direction, CNCO, Susan Boyle, Fifth Harmony, etc.).

Wat betreft de reden waarom hij graag naar talentenjachten kijkt en er zo veel achter staat, vertelde Cowell in 2016 aan Parade: "Het is fascinerend om naar te kijken. Het is een soort van verslavend." Hier zijn alle reality-competitieshows waar Simon Cowell achter heeft gestaan.

14 Simon Cowell en 'American Idol'

Simon Cowell verscheen voor het eerst op het toneel toen hij in 2002 jurylid werd bij de nieuwe zangwedstrijdshow, American Idol. Hij diende als rechter tot 2010. Hij gaf zeer botte meningen aan deelnemers die dat net deden' t hebben de gave om te zingen, met zijn kenmerkende zin: "Ik wil niet onbeleefd zijn, maar …" Cowell werd in 2011 vervangen door Stephen Tyler en hij ging verder met het creëren van meer zangshows.

13 'Pop Idol'

Pop Idol leek op American Idol, maar in het Verenigd Koninkrijk werd hij in 2001 jurylid bij Pop Idol. Het was een show die hij en de maker van de show, Simon Fuller, op ITV gooiden. Over de show zei Maggie Brown van The Guardian: "de show werd een baanbrekend reality-/entertainmentformaat dat dat najaar eenmaal in de lucht was." Cowell tekende de top twee van seizoen 1 bij zijn toenmalige platenmaatschappij S Records. Beide zangers gingen door met nummer één hits in het VK.

12 'The X Factor UK'

Tijdens het werken aan Idol was Simon Cowell de bedenker en jurylid van de nieuwe Britse zangshow The X Factor UK. Het was meteen een succes en liep voor 15 seizoenen. The X Factor UK heeft supersterren gelanceerd in de muziekwereld - Leona Lewis, One Direction en Little Mix, om er maar een paar te noemen. Cowell zou vertrekken en terugkomen om te oordelen, omdat hij voortdurend andere verplichtingen zou hebben en nieuwe tv-shows zou lanceren.

11 Simon Cowell en 'Britain's Got Talent'

In 2010 tekende Simon Cowell voor de nieuw gelanceerde talentenjacht, Britain's Got Talent, waar mensen van alle rangen en standen en talenten optreden voor één grote prijs. Hij bracht de show uit onder Syco Entertainment als maker, producer en rechter. Britain's Got Talent zal in 2022 zijn vijftiende seizoen uitzenden. Het was de eerste van de 'Got Talent'-franchises en heeft talent gelanceerd zoals Susan Boyle en Calum Scott.

10 'The X-Factor USA'

De X-Factor-franchise ging verder toen Simon Cowell de Australische versie van de show creëerde in 2005 en de Amerikaanse versie in 2011. Hij had American Idol op dat moment voorgoed verlaten om zich te concentreren op zijn nieuwe avonturen. Hij was niet langer rechter bij de Britse versie van The X Factor, maar hij behield een rol achter de schermen en werd rechter bij de Amerikaanse versie. De Amerikaanse versie duurde slechts drie seizoenen, maar produceerde de superstergroep Fifth Harmony.

9 Simon Cowell's rol in 'America's Got Talent' en zijn spin-offs

Na het succes van Britain's Got Talent lanceerde Simon Cowell samen met Syco America's Got Talent. De show debuteerde in 2006 en is nog steeds in de lucht. Hij is de uitvoerend producent van de show, maar hij werd pas in 2015 rechter en is momenteel nog steeds rechter in de show. De show lanceerde AGT: The Champions, waar het beste van het beste uit alle verschillende 'Got Talent'-shows streden om de titel van kampioen. AGT: Extreme, de nieuwe versie van de show, die gevaarlijke acts laat zien, gaat ergens in 2022 in première met Cowell als jurylid.

8 'Amerikaanse uitvinder'

In 2006 debuteerde American Inventor op ABC. Simon Cowell was een coproducent van de show, samen met de Britse ondernemer Peter Jones. Ondernemers uit de hele VS streden om wie het beste nieuwe product zou bedenken. De winnaar ontving $ 1 miljoen. De show werd verlengd voor een tweede seizoen voordat hij uit de lucht ging.

7 Simon Cowell en 'Celebrity Duets'

Celebrity Duets is als Dancing With The Stars, maar dan met zang. De show werd beschreven als "een Idol-show voor Hollywood-supersterren." Het werd georganiseerd door Wayne Brady met juryleden Marie Osmond, Little Richard en David Foster. Cowell was een uitvoerend producent van Celebrity Duets totdat het uit de lucht ging. Het duurde maar één seizoen.

6 'Grease Is The Word'

Grease Is The Word werd in 2007 uitgezonden op ITV. De show ging op zoek naar de beste artiesten om Danny en Sandy te spelen voor de West End-revival van Grease. Simon Cowell was de uitvoerend producent van de show, met Zoe Ball als gastheer. Grease Is The Word werd beoordeeld door de Britten David Ian en Sinitta en de Amerikanen David Gest en Brian Friedman.

5 'Rock Rivals'

In 2008 werkte Simon Cowell samen met ITV en Shed Media om Rock Rivals te produceren. De show was een X-Factor-achtige show. Het volgt de levens van twee beroemde rechters terwijl hun huwelijk stukloopt. Rock Rivals duurde slechts één seizoen en werd niet verlengd vanwege slechte beoordelingen en slechte recensies.

4 Simon Cowell en 'Rood of zwart?'

In 2011 creëerde Cowell zijn eerste spelshow genaamd Red or Black? Het ging in première op ITV en volgde deelnemers, die rood of zwart kozen en als ze de verkeerde kleur kozen, werden ze geëlimineerd. Tijdens de eerste reeks raadden vier finalisten de kleur correct in de laatste ronde en werden miljonair. De serie werd verlengd voor een tweede seizoen, waarbij het format volledig werd vernieuwd.

3 'Food Glorious Food'

Simon Cowell werd de uitvoerend producent van de ITV Britse kookshow Food Glorious Food. De show doorzocht het land naar mensen van alle leeftijden, op zoek naar het beste huisgemaakte gerecht. De winnaar ontving 20.000 pond. Het werd gepresenteerd door Carol Vorderman en de juryleden waren Tom Parker Bowles, Loyd Grossman, Anne Harrison, Stacie Stewart en Andi Oliver.

2 Simon Cowell en 'The Greatest Dancer'

In 2018 had Simon Cowell zijn eerste show op de BBC, genaamd The Greatest Dancer. Het debuteerde in 2019. Concurrenten, die onontdekte dansacts waren, zouden wekelijks live optreden. Wie het haalde, won 50.000 pond en een optreden op Strictly Come Dancing. De show werd verlengd voor een tweede seizoen, maar ging uit de lucht nadat het was afgelopen.

1 Simon Cowell's nieuwe show, 'Walk The Line'

Walk The Line is Cowells nieuwste productieavontuur. Het is een zangwedstrijd waarbij de winnaar elke week het opneemt tegen nieuwe deelnemers en als ze winnen, kunnen ze beslissen of ze in de competitie willen blijven en strijden voor 500.000 pond. Als ze besluiten te vertrekken, winnen ze 10.000 pond.

Aanbevolen: