Wizkid's samenwerkingen met Beyoncé en andere topartiesten

Inhoudsopgave:

Wizkid's samenwerkingen met Beyoncé en andere topartiesten
Wizkid's samenwerkingen met Beyoncé en andere topartiesten
Anonim

Nigeriaanse zanger Wizkid is langzaam maar zeker bezig een van de grootste Afropop-artiesten te worden die ooit heeft geleefd. Met vier studioalbums en nummer één singles over de hele wereld, blijkt de zanger van 'Fast Money, Fast Cars' de ultieme zomerartiest te zijn, die vaak samenwerkingen aangaat die hun hoogtepunt bereiken wanneer het seizoen voor de deur staat.

De strategie waarmee Wizkid een wereldwijde markt kan penetreren, is eenvoudig: samenwerking. Hij is er zo succesvol in geweest dat hij erom bekend staat dat hij binnen enkele minuten uitverkochte shows heeft. Naast het werken met artiesten uit zijn thuisland, Nigeria, heeft hij een handvol wereldwijde samenwerkingen gemaakt die zijn publiek hebben vergroot. Hier zijn er enkele.

7 Beyoncé

In 2019 werd het nummer 'Brown Skin Girl' uitgebracht op het door Beyoncé geleide album The Lion King: The Gift. Naast Wizkid bevatte het nummer ook Blue Ivy Carter en rapper SAINt JHN. De videoclip van het nummer bereikte het visuele album Black is King van Beyoncé, waarop ook tal van Afrikaanse artiesten te zien waren. Naast het winnen van een Soul Train Music Award, leverde de videoclip voor 'Brown Skin Girl' de artiesten een Grammy op voor Beste Video. In een interview in 2019 zei Wizkid over het nummer: Het maken van die was speciaal. Vooral het feit dat het nummer vrouwen in staat stelt om lekker in hun vel te zitten.” De artiest zei verder dat hij zich elke keer goed voelde als hij kleine kinderen en hun moeders het lied zag zingen.

6 Drake

Drake en Wizkid hebben een paar keer samengewerkt. Het paar kwam voor het eerst samen in 2016 om 'One Dance' uit te brengen, waarop ook de Britse zangeres Kyla te horen was. 'One Dance' was een commercieel succes dat 10 weken lang op de eerste plaats in de Billboard Hot 100-hitlijst bleef, aan en uit. Het werd dat jaar ook door veel bronnen bestempeld als het lied van de zomer. In 2017 speelde de Grammy-winnende rapper op Wizkid's nummer 'Come Closer'. Door het nummer schreef Wizkid geschiedenis door de eerste Afro-artiest te zijn die goud werd gecertificeerd in de Verenigde Staten als zowel een aanbevolen als een hoofdartiest.

5 Justin Bieber

In 2020 bracht Wizkid 'Essence' uit van zijn vierde studioalbum, Made in Lagos. Het nummer bevatte ook mede-Nigeriaanse artiest Tems, die in het verleden ook met Drake heeft samengewerkt. Het nummer deed het goed en bereikte de top tien in de Billboard Hot 100 Chart, en schreef geschiedenis als het allereerste Nigeriaanse nummer dat die prestatie bereikte. Dit jaar bracht Wizkid een remix uit van het nummer met de bekroonde Canadese zanger Justin Bieber. Op de vraag of hij dacht dat het nummer wereldwijd zou zijn, zei Wizkid: Ik wist dat het een magische plaat was. Ik ga niet eens liegen, ik wist dat het een heel erg dope plaat was.”

4 Justine Skye

In 2016 speelde Wizkid mee in Justine Skye's nummer 'U Don't Know'. Het nummer werd als single uitgebracht. Tot nu toe is het meer dan zeven miljoen keer bekeken op YouTube, waardoor het een van zijn meest succesvolle samenwerkingen tot nu toe is. Voor het werken met Skye heeft Wizkid zijn fans te danken, aangezien er een tijd was dat Skye in haar Afrobeats-ontdekkingsfase was en zijn liedjes op haar Snapchat te zien waren. De fans merkten het en Skye lette goed op. Via een wederzijdse vriend reikte Wizkid contact en de twee maakten een lied.

3 Chris Brown

Sounds from the Other Side, het derde studioalbum van Wizkid, werd uitgebracht in 2017 en bevat niet alleen Drake, maar ook Ty Dolla Sign, Trey Songz en DJ Mustard. Het nummer van Wizkid, 'African Bad Gyal', bevat Chris Brown. Het nummer deed het goed en op YouTube is het iets meer dan vijf miljoen keer bekeken. In 2016 mocht het paar het nummer samen in Amsterdam ten gehore brengen voor een enthousiast publiek. Amsterdam is niet de enige stad die de magie heeft ervaren. Het paar trad ook op in Durban, Zuid-Afrika.

2 Akon

2020 was een groot samenwerkingsjaar voor Wizkid. Naast het uitbrengen van een nummer met collega-Grammy Award-winnaar, Burna Boy, die in veel opzichten een Afrikaanse reus is, heeft Wizkid ook nummers uitgebracht met de Britse rapper Skepta en H. E. R. Dat jaar bracht de koning van Afropop ook 'Escape' uit, met Akon. Het nummer is tot nu toe meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. Volgens Akon doen Wizkid en andere succesvolle Afrikaanse artiesten zoals Davido het beter dan hun Amerikaanse tegenhangers. In een vorig forum zei Akon: Je gaat naar Nigeria, we hebben Wizkid, Davido, P Square. Al deze jongens rijden in een Bentley… Mercedes. Ze bezitten die auto's echt.'

1 H. E. R

In 2020 bracht Wizkid 'Smile' uit, een samenwerking met H. E. R, van zijn studioalbum, Made in Lagos. Op de UK Afrobeats Singles Chart kwam 'Smile' op de derde plaats. Het hielp dat Wizkid al heel lang een hype rond het album had gecreëerd. Naast het behalen van een MTV Africa Music Award-nominatie, bereikte het nummer ook de zomerafspeellijst van voormalig president Barack Obama. Made in Lagos, het vierde studioalbum van Wizkid, bevat ook nummers van Damian Marley en Ella Mai. Volgens Banky W, die Wizkid in 2009 tekende bij zijn label Empire Mates Entertainment, kon Wizkid zich lange tijd geen studiotijd veroorloven. Zijn vak werd daarom aangescherpt in de hoop dat elke kans die hij zou krijgen om muziek op te nemen geen verspilling zou zijn. Dat, in het boek van Banky W, maakt hem een Wiz.

Aanbevolen: