Eminem, Dr. Dre en 50 Cent: beste samenwerkingen van hiphops meest dodelijke trio

Inhoudsopgave:

Eminem, Dr. Dre en 50 Cent: beste samenwerkingen van hiphops meest dodelijke trio
Eminem, Dr. Dre en 50 Cent: beste samenwerkingen van hiphops meest dodelijke trio
Anonim

Hiphop heeft 50 Cent, Eminem en Dr. Dre verenigd als een van de meest indrukwekkende trio's in de geschiedenis van het genre. Dre was degene die in 1987 als eerste uit het trio in de hiphopscene opdook met N. W. A. Daarna gaf hij de blanke jongen uit Detroit zijn enige kans in 1998, en de twee tekenden in 2002 samen met 50 Cent de industrie heeft hem zwart gemaakt. De rest is geschiedenis.

Als het krap wordt tussen hen, staan ze altijd voor elkaar klaar. Eminem belandde midden in een langdurige oorlog van 50 Cent-Ja Rule en hij steunde zijn beschermeling. In ruil daarvoor had 50 Eminem's rug toen toppublicaties zoals The Source en XXL tegen hem waren. Dr. Dre, aan de andere kant, gaf altijd groen licht door de beats voor hen te koken.

Om het meest dodelijke trio in hiphop te vieren, tellen we onze lijst met hun beste samenwerkingen af.

12 Bh Alsjeblieft II

Album: The Marshall Mathers LP (2000)

Artiesten: Eminem, Dr. Dre, Snoop Dogg, Xzibit, Nate Dogg

Op de remixversie van Snoop Doggs Bh Please van Eminems tweede album, geeft Dr. Dre Eminems geboorteplaats Detroit een dikke pluim. Met Nate Doggs iconische hooks, compromis alle vier de rappers de onruststokers. De originele versie dient als de tweede single van Snoop Doggs album uit 1999, No Limit Top Dogg.

11 Nooit genoeg

Album: Encore (2004)

Artiesten: Eminem, 50 Cent, Nate Dogg

Eminem en 50 Cent gaan dieper in op rapgevechten tegen hun toenmalige aartsvijand: Ja Rule en zijn Murder Inc-label, en Benzino en The Source Magazine, zonder namen te laten vallen op Never Enough van Eminems Encore-album. Wijlen Nate Dogg brengt opnieuw het beste van G-funk op zijn refrein.

10 Jimmy Crack Corn

Album: Eminem Presents: The Re-Up (2006)

Artiesten: Eminem, 50 Cent

Eminem en 50 herinneren ons eraan dat ze terug zijn, en ze zijn hier voor ons om ze weer te haten op Jimmy Crack Corn, de tweede single van het verzamelalbum van Shady Records, The Re-Up.

"Luister, jongen, waar ik vandaan kom, de wolven ruiken angst," 50 spuugt, "Ik heb geen tijd voor f' rond, en horseplayin'."

9 Toegift / Gordijnen omlaag

Album: Encore (2004)

Artiesten: Eminem, 50 Cent, Dr. Dre

Eminem, Dr. Dre en 50 Cent werken samen om het doek van de Encore-show te sluiten en ons gerust te stellen dat ze er zijn om te blijven en 'dit feest goed te laten verlopen'. Het nummer eindigt met een sketch, getiteld Curtains Down, waarin Slim Shady behoorlijk intense dingen doet.

8 Je weet het niet

Album: Eminem Presents: The Re-Up (2006)

Artiesten: Eminem, 50 Cent, Cashis, & Lloyd Banks

Eminem is buiten zijn wereld tijdens zijn 'gangsta'-fase. Op You Don't Know verenigt de Rap God de families Shady, Aftermath en G-Unit om hun invloed op het rapspel te versterken. 50 brengt de meest productieve songwriter van zijn G-Unit crew, Lloyd Banks, terwijl Eminem wat ruimte geeft aan zijn protégé Cashis.

7 Slechte jongens gaan altijd dood

Album: Wild Wild West (1999)

Artiesten: Eminem, Dr. Dre

Wie had gedacht dat hiphop goed zou passen in een oude West-film? Eminem en Dr. Dre laten zien dat zij de bandieten zijn die weten 'hoe echte cowboys neerschieten' op Bad Guys Always Die van het Wild Wild West OST-album.

Het nummer is later te horen op de uitgebreide versie van The Slim Shady LP, twee decennia na de release.

6 Ik heb een dokter nodig

Album: I Need A Doctor (Single, 2011)

Artiesten: Dr. Dre, Eminem, Skylar Grey

Op deze door Alex Da Kid geproduceerde filmsingle beschrijft Eminem de relatie tussen hem en de dokter en doet hij zijn best om Dre uit zijn persoonlijke problemen te krijgen.

"Je hebt mijn leven gered, nu is het misschien mijn beurt om het jouwe te redden / Maar ik kan je nooit terugbetalen, wat je voor mij hebt gedaan is veel meer", rapt hij. "Maar ik geef het geloof niet op / En je geeft me niet op - sta op, Dre! / Ik ga dood, ik heb je nodig, kom in godsnaam terug!"

De visual van de muziek werd in februari 2011 op YouTube uitgebracht en eindigt met een hartverwarmend afscheid van wijlen Eazy-E, de oude vriend van Dr. Dre en de leider van N. W. A.

5 Mijn leven

Album: My Life (Single, 2012)

Artiesten: 50 Cent, Eminem, Adam Levine

50 Cent, bijgestaan door zijn labelbaas Eminem en Maroon V-frontman Adam Levine, blikt terug op zijn snelle opkomst in 2003 terwijl hij zijn voormalige G-Unit-soldaten The Game en Young Buck op My Life uitlacht. Shady, aan de andere kant, rapt over zijn toewijding voor het rapspel: "Terwijl je aan het nippen was aan je eigen Kool-Aid en je geroezemoes zwaar kreeg / was ik in de verdomde schuur, mijn machete aan het slijpen."

4 Gatman &Robbin'

Album: The Massacre (2005)

Artiesten: 50 Cent, Eminem

50 Cent en Eminem slaan twee vliegen in één klap op Gatman &Robbin': waarschuw iedereen van Benzino tot Dave Mays om nooit met ze te rotzooien en twee van de grootste stripboeknerds in hiphop te worden.

Eminem's flow volgt soepel de cartoon-geïnspireerde beats terwijl 50 50 is: "Ik reageer als een dier en scheur je uit elkaar / Als een meesterwerk moord was, zou ik een major in kunst zijn."

3 Geduldig wachten

Album: Get Rich or Die Tryin' (2003)

Artiesten: 50 Cent, Eminem

Patiently Waiting is 50 Cent en Eminem op hun best. Beiden waren 's werelds meest prominente artiest: de ene scoorde het meest gehypte debuutalbum in de hiphopgeschiedenis, terwijl de andere twee klassieke albums en een Oscarwinnende 8 Mile-film op zijn naam had staan.50 roept Eminem als zijn 'favoriete blanke jongen' en Eminem herinnert iedereen eraan dat de twee 'de molochs zijn van deze rapst, leuk vinden of niet'

2 Dre vergeten

Album: The Slim Shady LP (1999)

Artiesten: Eminem, Dr. Dre

Eminem en Dr. Dre spelen het good-guy-vs-bad-guy-spel op Guilty Conscience van Eminems baanbrekende debuutalbum van een major label. Volgens Em kwam de inspiratie erachter in hun hoofd toen ze in een sportschool waren.

"Dre zei dat we samen een nummer moesten doen met de naam "Night 'n' Day", waarin alles wat hij zei, ik het tegenovergestelde zei", schreef hij in zijn autobiografie Angry Blonde. "Dus ik dacht erover na, ging diezelfde avond naar huis en schreef het."

1 Kraak een fles

Album: Terugval (2009)

Artiesten: Eminem, Dr. Dre, 50 Cent

Ten slotte hebben we Crack a Bottle van Eminem's comeback-album uit 2009, Relapse, waar alle drie samenkomen als 'de onbetwiste, meest duivelse schurken ter wereld.' Crack a Bottle won een Grammy voor Best Rap Performance by a Duo or Group, waarmee het de eerste Grammy ooit in de jaren 50 werd. De originele en onvoltooide versie van het nummer werd uitgelekt in 2008 minus de verzen van 50 Cent.

Aanbevolen: