Alle samenwerkingen van Adam Sandler met David Spade, gerangschikt op verdiensten aan de kassa

Inhoudsopgave:

Alle samenwerkingen van Adam Sandler met David Spade, gerangschikt op verdiensten aan de kassa
Alle samenwerkingen van Adam Sandler met David Spade, gerangschikt op verdiensten aan de kassa
Anonim

Adam Sandler en David Spade hebben de afgelopen dertig jaar vaak samengewerkt sinds ze allebei de hoofdrol speelden op Saturday Night Live begin jaren negentig. Hoewel ze niet bij elk project samenwerken – Spade zit meestal niet in de dramatische films van Sandler en Spade heeft zijn eigen comedy- en tv-carrière zonder Sandler – hebben ze samen veel films gemaakt. Het is al lang bekend dat Adam Sandler zijn vrienden cast in veel van zijn films.

David Spade maakt vaak cameo's in films met Adam Sandler in de hoofdrol, en Adam Sandler maakt vaak films met David Spade in de hoofdrol. Enkele van hun meest succesvolle samenwerkingen zijn echter de films waarin ze allebei een sleutelrol spelen. Hier zijn de financieel meest succesvolle films met in de hoofdrol zowel Adam Sandler als David Spade, gerangschikt op kassucces.

9 'De belachelijke 6'

The Ridiculous 6 is een parodie op ouderwetse westerse films van de twintigste eeuw. Het is geschreven door Adam Sandler en zijn oude schrijfpartner Tim Herlihy. Sandler speelt ook de hoofdpersoon, een man genaamd Tommy "White Knife" Dunson die op zoek is naar zijn biologische vader. David Spade speelt de kleine rol van generaal George Armstrong Custer, een echte Amerikaanse legerofficier uit de burgeroorlog. De film werd uitgebracht als een originele Netflix-film (de eerste film in Sandler's enorme filmdeal met Netflix), dus er is geen kassa-totaal te melden.

8 'The Do-Over'

Hoewel Adam Sandler en David Spade samen veel films hebben gemaakt, is The Do-Over de enige die beiden in de twee hoofdrollen speelt. Sandler en Spade spelen oude vrienden van de middelbare school die hun eigen dood in scène zetten en per ongeluk betrokken raken bij allerlei criminele activiteiten. Net als bij The Ridiculous 6, werd The Do-Over uitgebracht op Netflix, dus er is geen totale bruto kassa om van te spreken.

7 'Kegelkoppen'

Coneheads, die in 1993 uitkwam, was de eerste film waarin Adam Sandler en David Spade samen speelden. De film was gebaseerd op Saturday Night Live-personages gemaakt door originele castleden Dan Aykroyd, Jane Curtin en Larraine Newman (Newman's personage werd gespeeld door Michelle Burke in de film). Verschillende huidige SNL-castleden (vanaf 1993) speelden bijrollen in de film, waaronder Chris Farley, Phil Hartman, Kevin Nealon, Julia Sweeney en - natuurlijk - Adam Sandler en David Spade. Spade speelde een immigratiedienstagent genaamd Eli Turnbull en Sandler speelde een heel klein personage genaamd Carmine Weiner. Coneheads ontving slechte recensies van filmrecensenten en het bracht een platry $21 op.3 miljoen aan de kassa.

6 'Jack en Jill'

Jack en Jill is een film met Adam Sandler en, nou ja, Adam Sandler als tweeling Jack en Jill Sadelstein. David Spade verschijnt in een kleine rol als Monica, een voormalige schoolpestkop van Jill. De film kreeg bijna overal verschrikkelijke recensies, maar deed het relatief goed aan de kassa en verdiende $149,7 miljoen

5 'Volwassenen 2'

Grown Ups 2 is het vervolg uit 2013 op de film Grown Ups uit 2010. Het sterren Adam Sandler en David Spade, naast Kevin James, Chris Rock, en vele andere bekende namen in bijrollen (Rob Schneider heeft zijn rol niet hernomen uit de eerste film). Zoals de meeste samenwerkingen van Sandler en Spade, kreeg het geen bijzonder positieve recensies, maar het was nog steeds een financieel succes en verdiende $ 247 miljoen aan de kassa.

4 'Volwassenen'

Ondanks slechte recensies van filmrecensenten (een veelvoorkomend thema onder Sandler/Spade-foto's), was Grown Ups populair genoeg om $ 271 te verdienen.4 miljoen en krijg een vervolg. Adam Sandler schittert als Lenny Feder en David Spade schittert als Marcus Higgins, die - samen met enkele andere oude vrienden uit de kindertijd - terugkeren naar hun oude stampende gronden om het leven van hun junior high basketball coach te vieren.

3 'Hotel Transsylvanië'

Hoewel de meeste bewegingen die Adam Sandler en David Spade samen hebben gemaakt ordinaire komedies waren, is de filmreeks van Hotel Transylvania bedoeld voor kinderen en gezinnen. Het is logisch dat Sandler en Spade op zijn minst een paar kinderfilms samen zouden maken, aangezien beide mannen zelf kinderen hebben. In Hotel Transylvania vertolkt Sandler de hoofdrol van graaf Dracula, terwijl Spade de stem van Griffin the Invisible Man, een van Dracula's vrienden, vertolkt. De film was een grote hit aan de kassa en verdiende $ 358,4 miljoen op een budget van $85 miljoen

2 'Hotel Transsylvanië 2'

Hotel Transylvania 2, werd uitgebracht in 2015 en was zelfs succesvoller dan de eerste film in de serie. Bijna alle hoofdrolspelers keerden terug, waaronder Adam Sandler en David Spade. De film had een brutowinst van $474,8 miljoen op een budget van $80 miljoen.

1 'Hotel Transylvania 3: Zomervakantie'

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation is de meest recente film van Hotel Transylvania die is uitgebracht (hoewel de vierde film in de serie binnenkort uitkomt). Het is ook de laatste film in de serie met Adam Sandler, die besloot niet in het vervolg te spelen. Hotel Transylvania 3 was een nog grotere hit dan de eerste twee films in de serie en verdiende $ 528,6 miljoen op een budget van $ 80 miljoen, waarmee het de financieel meest succesvolle samenwerking tussen Sandler en Spade tot nu toe is.

Aanbevolen: