Jay-Z klaagt Australische boekhandelaar aan voor gebruik van zijn naam en teksten

Inhoudsopgave:

Jay-Z klaagt Australische boekhandelaar aan voor gebruik van zijn naam en teksten
Jay-Z klaagt Australische boekhandelaar aan voor gebruik van zijn naam en teksten
Anonim

Rapper Jay-Z is een slimme zakenman, maar een gebied dat hij niet heeft aangeraakt, zijn Australische kinderboeken. Immers, waarom zou hij? Dat gezegd hebbende, "The Little Homie", een Australisch bedrijf, verkoopt kinderboeken met de naam van Jay-Z en een toneelstuk op zijn beroemde teksten. Klinkt als een inbreuk op het auteursrecht, en Jay-Z heeft het niet.

Volgens The Sydney Morning Herald is "The Little Homie een online cadeauwinkel die een verscheidenheid aan kinderboeken en t-shirts verkoopt die zijn geïnspireerd op de populaire cultuur."

3 De A, B, C's van een juridische strijd

Het boek van The Little Homie heet 'AB to Jay-Z'. Op de achterkant staat duidelijk dit citaat: "Als je alfabetproblemen hebt, heb ik medelijden met je zoon, ik heb 99 problemen, maar mijn ABC is er niet één", bijna identiek aan dat van Jay-Z (minus het "B"-woord, enz.).

2 Nog steeds te koop

Zoals gemeld door TMZ, in maart vorig jaar, "zou Jay's juridische team naar verluidt een staakt-het-vuren afgevuurd op Little Homie." Maar dat weerhield het Australische bedrijf er niet van om iets te doen, en ze bleven het boek verkopen, nu geprijsd op $ 17,97.

1 Vervolg en kijk wat er gebeurt

De rechtszaak is aan het begin van de week ingediend, dus misschien is dit voor iedereen de laatste kans om het boek te pakken te krijgen terwijl er exemplaren rondzweven. Wie weet wordt het een collectors item.

Aanbevolen: