15 Throwback-foto's van Jay-Z te mooi om te negeren

Inhoudsopgave:

15 Throwback-foto's van Jay-Z te mooi om te negeren
15 Throwback-foto's van Jay-Z te mooi om te negeren
Anonim

Shawn Corey Carter, in de volksmond bekend als Jay-Z, is vandaag misschien een miljardair vanwege zijn rapcarrière en verschillende zakelijke ondernemingen, maar we kunnen het niet helpen om terug te gaan naar hoe het allemaal begon. Het leven is niet altijd rooskleurig geweest voor de rapper-mogul. Jay-Z is geboren en getogen in Brooklyn, New York, zijn vader verliet het gezin toen hij jong was en hun moeder voedde hem en zijn drie broers en zussen alleen op. Zonder vaderfiguur wendde hij zich tot drugs en geweld en had hij meerdere aanvaringen met de wet.

Op 26-jarige leeftijd besloot hij zijn leven om te gooien en zijn muziekcarrière te beginnen door zijn platenlabel Roc-A-Fella Records op te richten. Deze stap veranderde zijn leven voor altijd. In de afgelopen decennia heeft Jay-Z dertien albums uitgebracht die allemaal enorm succes hebben opgeleverd, een kledinglijn hebben opgericht, miljoenen bedrijven zijn gestart, zijn getrouwd en vader van drie zijn geworden. Laten we nu kijken naar 15 throwback-foto's van de rapper die te mooi zijn om te negeren.

15 Kleine Carter

Toen hij jong was, ging Jay-Z naar de Eli Whitney High School in Brooklyn totdat deze werd gesloten. Daarna ging hij naar George Westinghouse Carrière. Carter blonk bijzonder goed uit in Engels en schrijven. Hier gooien we het terug naar de kleine Carter die poseert voor een schoolfoto. Dit is misschien zijn enige foto in volledige afstudeeruitrusting, aangezien hij nooit de middelbare school heeft afgemaakt.

14 Jong en uitgebloeid

Toen hij wat ouder werd, stapte Jay-Z over van afstudeerpetten naar de hipste streetwear van de jaren 70 en 80. Hier droeg een jonge Jay-Z rode en marineblauwe sweats vergezeld van allerlei gouden sieraden. Als jonge jongen zag zijn moeder dat hij geïnteresseerd was in muziek en kocht een boombox voor hem waar hij begon te freestylen en songteksten te schrijven.

13 Boy In The Hood

Hier stond hij waarschijnlijk nog bekend als Shawn Carter, Jay-Z kwam veel later spelen. Carter groeide op in de buurt; hij droeg geen designerkleding zoals Gucci en Givenchy. Zijn outfits bestonden uit XL-t-shirts, baggy jeans, hoodies en sneakers. Als we nu naar Jay-Z kijken; deze terugkeer is te mooi om te negeren.

12 Laten we wat muziek maken

Voordat hij zijn platenlabel startte, was Jay-Z een hype-man. Hij maakte cameo-optredens op het podium tussen Big Daddy Kane-optredens. Artiesten als DMX en Ja Rule speelden hem ook op hun nummers. Toen hij eindelijk klaar was om aan zijn eigen muziek te werken, ging hij de studio's in. Hier poseerde hij voor een foto terwijl hij in een studio was. Wat was dat shirt dat hij droeg?

11 Het verschil in kleding

Jay-Z's ensemble was vroeger de standaardoutfit voor rappers. Die snapback-pet was een van zijn kenmerkende looks. Op deze foto lijken Jay Z en Will Smith in een diep gesprek te zijn en zo, maar wat ons lijkt te verbazen, is dat deze twee praktisch leeftijdsgenoten zijn, maar hun kledingstijl op deze foto is compleet anders.

10 Een kopje thee nippen

Hier wordt Jay-z gefotografeerd terwijl hij thee drinkt in een mooie kop en schotel terwijl hij zijn pink uitsteekt. Hoewel deze etiquette voor het drinken van thee destijds chic was, wordt het tegenwoordig afgekeurd en als onbeleefd beschouwd, maar waarschijnlijk doet hij dat vandaag de dag niet meer. Deze foto laat zien hoe zijn uiterlijk in de loop der jaren is geëvolueerd.

9 Suited Up

Jay-Z is zeker geen onbekende in pakken. Hij is meerdere keren gezien terwijl hij deze formele kleding rockt. Desalniettemin is deze foto een erfenis die te mooi is om te negeren. Het ontwerp, de kleur en de schoenen van het pak zien er belachelijk uit, ondanks dat het destijds een fashionstatement was en erg stijlvol. We hopen dat hij het met ons eens is, dit is een van onze minst favoriete throwbacks.

8 Veel foto's in truien

Het is geen geheim dat de kledingkeuze van Jay-Z in de loop der jaren is veranderd. Nu hij verschillende miljoenenbedrijven bezit, moet hij de rol kleden. In deze throwback bezat Jay-Z geen imperium en kon hij zich echter kleden, vond hij, niet dat ondernemers geen truien dragen. In feite draagt Jay ze tot op heden nog steeds (minus het t-shirt dat als durag en armbandana wordt gedragen), het enige verschil is dat ze nu nauwsluitend zijn.

7 Leuke tijden met Ludacris

Jay-Z heeft in de jaren 80 en 90 de kleding van veel mensen beïnvloed. Hij realiseerde zich al snel de impact die zijn mode op de wereld had en besloot zijn kledinglijn Rocawear te creëren. Hier genoot de rapper van een avondje uit met zijn zoontje Ludacris terwijl hij een T-shirt uit zijn collectie droeg. Als je toen geen Rocawear droeg, was je niet trendy. Wat betreft de cloche-hoed, daar zijn we niet zo zeker van.

6 Formele of informele kleding

Deze foto is waarschijnlijk gemaakt toen Jay-Z overstapte van oversized kleding naar kleding die meer recht deed aan zijn frame. Hier was hij hoogstwaarschijnlijk niet over zijn street-chique looks en besloot hij een pak te combineren met een bijpassende durag tijdens de MTV Movie Awards van 1999. De outfit was een complete ramp. Gelukkig is dit achterhaald; tegenwoordig weet de rapmagnaat een pak goed te rocken.

5 Uitgaan met koningin Latifah

Dit is een zeldzame foto van deze twee rappers die poseren voor een foto. Jay-Z zag wat grills; iets waar elke rapper vroeger dol op was. Het oorspronkelijke concept achter het dragen van grills was om rijkdom, status en stijl te tonen of gewoon een gebroken tand te verbergen. We zijn er niet zo zeker van of dit concept nog steeds geldt nu iedereen grills kan dragen.

4 Bekijk mijn stijl

Een andere erfenis die te mooi is om te negeren, is deze van Jay die een trainingspak en een Popeye-t-shirt draagt. Veel rappers in de jaren 80 en 90 waren dol op trainingspakken vanwege stijl en bruikbaarheid. Tegen die tijd waren de pakken geëvolueerd van een slanke pasvorm naar een ontspannen silhouet. Jay-Z en P-Diddy behoorden tot de eerste rappers die regelmatig trainingspakken rockten.

3 Een kaal hoofd schudden

Jay-Z's huidige full-head kapsel is al een tijdje trending, maar dit was niet altijd het geval. De rapmagnaat schudde ooit een kaalhoofd. Op deze foto weten we niet zeker of het een trend of toeval was dat de twee rappers kaal waren, maar dit is een grote terugval voor Jay-Z.

2 Denim-op-denim

Deze look uit de jaren 90 maakt een comeback. Jay-Z was een liefhebber van denim-op-denim en rockte deze look van tijd tot tijd. Hoewel hij het grootste deel van zijn modekleding uit de jaren 90 heeft gedumpt, hopen we dat hij deze heeft behouden omdat hij nu weer in stijl is. De tandenstoker en bandana-swag moeten echter in de jaren 90 worden achtergelaten.

1 Het podium delen met de koningin

Jay-Z is getrouwd met een van de grootste entertainers van onze generatie, Beyoncé alias Queen B. De ontmoeting met zijn toekomstige vrouw moet een snaar hebben geraakt, want zijn manier van kleden veranderde in een oogwenk. Hij stopte met het dragen van zijn baggy streetwear-nietjes en koos voor meer nauwsluitende kleding. Misschien was het gewoon de mode die aan het evolueren was of hij probeerde indruk te maken.

Aanbevolen: