Wat J.K. Rowling heeft gezegd over de Harry Potter-films (goed en slecht)

Inhoudsopgave:

Wat J.K. Rowling heeft gezegd over de Harry Potter-films (goed en slecht)
Wat J.K. Rowling heeft gezegd over de Harry Potter-films (goed en slecht)
Anonim

De grootste prestatie van een auteur is om de lezers het gevoel te geven dat de pagina's tot leven komen terwijl ze door zijn/haar boeken schuiven. De afgelopen tijd heeft een enorme hoeveelheid boeken het grote scherm bereikt om deze geweldige prestatie te bereiken. De meest succesvolle veranderen vaak enkele details om de tijdslimiet van de film aan te passen en ervoor te zorgen dat het publiek geïnteresseerd blijft gedurende de hele duur van de aanpassing.

Eén zo'n verhaal is het avontuur van Harry Potter, geschreven door J. K. Rowling in de late jaren 90, die onlangs haar fans de kans gaf om naar hun favoriete boeken te luisteren die hen door beroemdheden werden voorgelezen. Haar boeken waren zo'n succes dat ze niet alleen miljoenen exemplaren verkochten, maar hun Hollywood-bewerking had een enorme impact op fans over de hele wereld. Sommige auteurs keuren de overgang van hun creaties naar het grote scherm niet goed, anderen -zoals Rowling- doen de moeite om de regisseur te begeleiden om ervoor te zorgen dat de films niet afwijken van de originele boeken.

15 J. K. Rowling was altijd betrokken bij de bewerking van haar verhaal om ervoor te zorgen dat de films trouw bleven aan de boeken

Om ervoor te zorgen dat haar boeken nauwkeurig tot leven werden gebracht, was J. K Rowling altijd betrokken bij de productie van de films en werd ze altijd op de hoogte gehouden voordat een film werd uitgebracht. De bijdrage van de auteur was erg opwindend voor haar en gaf haar een gevoel van voldoening na het zien van de eindproducten.

14 Waar gingen de twee laatste films over? Rowling geeft haar fans een duidelijk antwoord

Toen Harry Potter en de Relieken van de Dood het grote scherm bereikten, werd het in twee delen gemaakt. De eerste, zoals Rowling zelf zegt, is een "schurkenfilm" waarin het de opkomst van het verzet tegen Voldemort volgde, terwijl de laatste een "oorlogsfilm" is waar de climax eindigt in de slag om Hogwarts en het einde laat zien van He- Wie-mag-niet-worden genoemd.

13 Nadat het op het grote scherm was verschenen, realiseerde Rowling zich hoeveel beter een relatie tussen Harry en Hermelien zou zijn geweest

Veel fans hebben zich de relatie van Harry en Hermelien voorgesteld om op een bepaald moment in het verhaal romantisch te worden. De situaties die die twee hebben meegemaakt, hadden een veel sterkere band moeten opbouwen dan vriendschap en Rowling zag dat toen Harry en Ginny samenkwamen op het grote scherm. In een interview voor Wonderland zei ze: "In sommige opzichten passen Hermelien en Harry beter bij elkaar"

12 Het werd nooit in de boeken verklaard dat Hermelien een blank meisje was

Rowling zorgde ervoor dat Hermione's etniciteit nooit duidelijk werd beschreven, zodat de lezer het personage kan zien, hoe hun verbeeldingskracht haar ook neemt. Ze was volhardend in het feit dat Hermelien een leeg canvas moet blijven waarop de fans de details kunnen schilderen zoals ze dat willen.

11 Om acht uur films te ontwijken, begreep Rowling dat sommige details uit de boeken moesten worden gespaard

Bij veel films in de serie ontbreken details die in de boeken zijn geschreven, wat volgens de auteur begrijpelijk en te verwachten is, zodat de films niet elk meer dan 6 uur zouden aanslepen. Dit soort tolerantie van de auteur maakte plaats voor veel compromissen die niet alleen een succesvolle franchise creëerden, maar Rowling ook in staat stelden van het hele proces te genieten.

10 Dobby uit de vuurbeker laten was niet iets wat ze leuk vond

In een interview met Rowling gaf ze toe geen fan te zijn van Dobby's verwijdering uit Harry Potter en de Vuurbeker, omdat ze geloofde dat hij een heel belangrijk onderdeel van de serie was, zoals ze in het laatste boek portretteerde. De films vervingen hem door Neville Longbottom om Harry te helpen met het toernooi.

9 Haar favoriete moment van alle films is wanneer Harry zijn lot realiseert in Deathly Hallows

Het is geen geheim dat Rowlings favoriete boek de Relieken van de Dood is, maar haar meest favoriete moment van alle films is wanneer Harry beseft wat hij moet doen om Heer Voldemort te verslaan. Dit moment is heel speciaal voor de auteur, aangezien het het begin van het einde markeerde van 17 jaar schrijven.

8 De auteur maakte duidelijk dat ze alleen Britse acteurs wilde

Haar voorwaarden waren duidelijk toen ze besloot Britse acteurs te casten om de hoofdpersonen van de films te spelen. Ze wilde ervoor zorgen dat de acteurs tijdens de serie geen nep-Britse accenten gebruikten, zodat de authenticiteit van de films en personages onaangetast bleef (wat de casters wat problemen gaf).

7 Toen haar werd gevraagd of de tovenaarswereld tot de fans behoorde, was haar antwoord echt geweldig

In een interview met BBC werd Rowling gevraagd of de Harry Potter-wereld eigendom werd van de fans na het enorme succes. Haar antwoord kwam schokkend waarheidsgetrouw, ze herinnerde haar interviewer eraan dat deze wereld zeven jaar lang van haar was voordat de wereld ervan wist, wat het voor haar onmogelijk maakt om dat deel van haar leven te verwijderen.

6 Rowling gelooft dat ze het verhaal recht heeft gedaan en Harry misschien niet meer op het grote scherm zal zetten

In de meeste van haar interviews verklaart Rowling altijd het einde van een lid van de Potter-familie als het hoofdpersonage van haar toekomstige werk. In een interview met Variety zegt Rowling: "[…]Dus ik denk dat het een nogal cynische zet zou zijn om het door te geven aan Harry's kleinkinderen, en daar ben ik niet in geïnteresseerd."

5 Ze verklaarde hoeveel eer de drie belangrijkste acteurs in hun respectieve rollen brachten

Rowling toonde altijd het grootste respect en bewondering voor de hoofdrolspelers die Harry, Hermelien en Ron speelden. Ze toont vaak haar waardering voor de geweldige cast. Naar haar mening waren Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint perfect voor hun rollen en eerden ze hun respectieve karakters.

4 Ze zorgde ervoor dat haar fans wisten hoe intens en hecht de relatie van Perkamentus en Grindelwald was

Hoewel de boeken en films die het verhaal van de jonge Albus Perkamentus volgen niet onthulden dat Perkamentus homoseksueel is, gaven ze wel de diepe band weer die hij had met zijn vriend Gellert Grindelwald. In een van haar lezingen onthulde Rowling de seksualiteit van de rector van Zweinstein, die zeer goed werd ontvangen door haar fans.

3 Zij is de enige die de naam van Voldemort correct zegt

In 2001 kwam de eerste Harry Potter-film in bioscopen over de hele wereld en werd de laatste jaren een van de populairste fantasiefilms. Sindsdien geloofden fans dat de naam van Lord Voldemort aan het einde met een "T" werd gespeld. Rowling tweette later haar versie van de naam: de "T" zwijgt.

2 Het zien van een andere acteur die Rickman's mantel afnam, bracht haar tot tranen tijdens het laatste stuk

Toen Harry Potter en het Vervloekte Kind in 2016 in de bioscoop verscheen, kon Rowling haar tranen niet bedwingen toen ze de acteur de pruik van Severus Sneep zag dragen, omdat het haar aan Alan Rickman deed denken. Ze waren erg close na zoveel jaren samenwerken en zijn heengaan was erg moeilijk voor haar.

1 Rowling hintte naar een nieuwe Harry Potter-film

Zullen fans genieten van het kijken naar Harry Potter en het Vervloekte Kind op het grote scherm? Rowling tweette een nogal onheilspellende afbeelding met een bijschrift dat kan worden opgevat als een hint voor een aanstaande aanpassing van haar nieuwste Harry Potter-titel. Misschien zijn wij gewoon Potterheads die op een nieuwe film hopen?

Aanbevolen: