Dit is wat Daniel Radcliffe heeft gezegd over het spelen van Harry Potter

Inhoudsopgave:

Dit is wat Daniel Radcliffe heeft gezegd over het spelen van Harry Potter
Dit is wat Daniel Radcliffe heeft gezegd over het spelen van Harry Potter
Anonim

Het is lang geleden dat alle 'Harry Potter'-films zijn uitgebracht, maar de fascinatie voor hun magie en tovenarij blijft. In de loop der jaren zijn er acht films uitgebracht, allemaal gebaseerd op een serie boeken van J. K. Rowling.

Je hebt waarschijnlijk de boeken gelezen: "Harry Potter en de Steen der Wijzen", "Harry Potter en de Geheime Kamer", "Harry Potter en de Gevangene van Azkaban", "Harry Potter en de Vuurbeker,” “Harry Potter en de Orde van de Feniks”, “Harry Potter en de Halfbloed Prins”, “Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1” en “Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2.”

In alle films werd het titulaire personage gespeeld door acteur Daniel Radcliffe. Dit is wat hij heeft gezegd over het werken aan een van de meest succesvolle filmfranchises in Hollywood:

15 Hij was in het bad toen hij hoorde dat hij werd gecast als Harry Potter

“Ik was in bad. Ik denk dat ik met mijn moeder over iets praatte, ik weet niet wat, en toen kwam mijn vader binnen', vertelde Radcliffe aan Thrillist. "Ik herinner me dat ik de telefoon hoorde rinkelen, en ik herinner me dat hij werd opgenomen, en drie minuten later kwam mijn vader net de trap op en hij zei: 'Ze gaan het je morgen officieel vertellen, maar we hebben net de oproep die ons laat horen, het gebeurt, ' en ik raakte in paniek."

14 Daniel Radcliffe gelooft dat het zijn enthousiasme was dat hem de rol opleverde

Radcliffe vertelde The Huffington Post: "Wat ik altijd over mezelf zal zeggen, is dat ik niet de meest begaafde kindacteur was." De acteur voegde eraan toe: "Als ik naar andere jonge acteurs kijk, zoals wanneer ik naar de kinderen kijk in 'Stranger Things' of dergelijke shows, dan denk ik gewoon 'Heilig! Mijn God! Hoe doe je dat?' Het is geweldig. Waar ik echt goed in was, en wat ik had, wat een enorm voordeel voor me was, was dat ik het gewoon geweldig vond.”

13 De eerste opnamedag van 'The Sorcerer's Stone' was 'het meest zenuwslopende ding' voor hem

"Het meest zenuwslopende was de eerste dag, want daarvoor waren ik, Rupert [Grint], Emma [Watson] en Chris alleen aan het repeteren in het kantoor van Chris", vertelde Radcliffe aan BBC.

Hij vervolgde: "Ik kreeg het oproepformulier voor de eerste dag, ik keek onder de cast en er stond "Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint". Dus ik dacht: prima, daar ben ik aan gewend. Toen sloeg ik de pagina om en er stond: "Extra's, 150." Op dat moment werd ik behoorlijk bang.”

12 Werken aan de franchise op 11-jarige leeftijd en in staat zijn om wat stunts te doen was 'hemel' voor hem

"Stel je voor dat je een 11-jarige jongen bent en te horen krijgt: 'Je gaat rondrennen op crashmatten en springen op trampolines.'Het was een beetje de hemel', vertelde Radcliffe aan Deadline. "Ik heb het gevoel dat elke acteur die interesse heeft in het doen van stunts en daar zoveel mogelijk bij betrokken wil zijn, een relatie moet opbouwen met je stuntdubbel, of in ieder geval de stuntafdeling. Als je dat niet doet, zullen ze nooit weten waartoe je in staat bent.'

11 Hij gelooft dat hij een acteercoach had kunnen gebruiken tijdens het werken aan de films

"Als we een zangscène hadden, hadden we een zangleraar die binnenkwam. Als we een dansscène hadden, zou er een danscoach binnenkomen", vertelde Radcliffe Melvyn Bragg tijdens zijn optreden in 'The South Bank Show'. “We hebben nooit een acteercoach gehad in de hele tijd dat we er waren, en er waren tijden dat we er wel een hadden kunnen doen. Ik weet dat ik het had kunnen doen.'

10 Hij genoot ervan om uit een autoraam te hangen tijdens het filmen van 'Chamber Of Secrets'

"De actiescènes waren voor mij zo leuk", deelde Radcliffe met BBC. “In de scène waarin ik uit het autoraam hing, was ik dat eigenlijk, ik hing 25-30ft in de lucht, en het was gewoon heel cool. Ik doe zoveel mogelijk stunts, al zijn er natuurlijk een paar die ik niet kan.”

9 Hij merkte op dat het werken met Chris Columbus aan de eerste twee films, toen geregisseerd door Alfonso Cuarón in 'Prisoner of Azkaban', 'heel anders' was (op een goede manier)

“Ik bedoel, het was. Het was heel anders. Maar het was ook zoiets als, ik denk dat het de beste beslissing is die ooit is genomen voor de serie”, vertelde Radcliffe aan The Huffington Post. “Omdat het gewoon veranderde hoe mensen ons zagen en het veranderde de perceptie van wat we probeerden te doen. "Oh, ze proberen iets anders te maken!" Hij was net van "Y Tu Mamá También" gekomen, dus dat was het referentiekader van de mensen voor Alfonso."

8 Voor een stunt van 35 voet in 'The Goblet Of Fire', zei Radcliffe dat het stuntteam hem erdoorheen heeft gepraat

“Ze spraken me er doorheen en zeiden: ‘Het is 35 voet. Denk je dat je dat kunt doen?' Radcliffe vertelde Deadline. "Als je 14 of 15 bent, ben je vol bravoure voor een stel stuntmannen, dus ik dacht:" Ja, natuurlijk kan ik dat.’” Hij voegde eraan toe: “Achteraf kijk ik erop terug en vind het best gek dat ik dat mocht doen. 35 voet is een stuk hoger dan je denkt als je eenmaal boven bent.”

7 Hij is er vrij zeker van dat het de Prop Guys waren die zijn naam schreven voor de Goblet of Fire-scène omdat hij een slecht handschrift heeft

Tijdens een Reddit AMA onthulde Radcliffe: Weet je wat, ik denk niet dat we het hebben gedaan, ik ben er vrij zeker van. Omdat ik denk dat ze op dat moment hadden ontdekt dat mijn handschrift zo slecht was dat ze het nooit in de film zouden laten zien. Dus ik ben er vrij zeker van dat een van de rekwisietenjongens 'Harry Potter' netjes op een stuk papier heeft geschreven dat ik er in kon doen.'

6 Hij genoot van het filmen van scènes met Imelda Staunton in 'The Goblet of Fire'

"Mijn favoriete scène zijn alle scènes waarmee ik met Imelda Staunton als professor Umbridge heb gewerkt", vertelde Radcliffe aan Cinema Today Japan. “Ze is echt een geweldige actrice. Ze is een heel prettig persoon, en als ik bij haar ben, ben ik gelukkig. En ze is ook een zeer intellectueel persoon. Het is echt geweldig dat ik met haar samenwerk, en ik hou het meest van de scènes met haar.”

5 Er waren twee keer dat hij 'een beetje bang' was om 'The Goblet Of Fire' te filmen

"Er was een zaak waar ik ongeveer twee keer bang voor was in "Harry Potter and the Goblet of Fire", maar die was er niet in deze film," zei Radcliffe terwijl hij sprak met Cinema Today Japan. "Maar ik word altijd in de gaten gehouden door zeer uitstekend personeel met betrekking tot stunts die erg stabiel zijn, dus ik denk dat ik deze keer geen gevaarlijke ervaring heb gehad."

4 In 'The Order Of The Phoenix' geeft hij toe 'nerveus' te zijn tijdens het filmen van de kusscène met Katie Leung

"Ik denk dat we allebei een beetje nerveus waren omdat we wisten dat iedereen erover sprak en we wisten dat dit een langverwachte scène was en dat iedereen op een bepaalde manier op deze scène had gewacht," Daniel Radcliffe vertelde Indie London.“We waren een beetje nerveus, maar na de eerste paar takes was het prima en we begonnen ons enorm te vermaken!”

3 Hij dacht dat hij 'bijna te veel probeerde' tijdens het filmen van de bosscène met Ralph Fiennes in 'The Deathly Hallows'

“Ik denk dat druk een goede zaak is en het is goed om het te kunnen voelen en gebruiken en het gevoel ervan te ervaren en vooral als je er voorbij kunt komen, maar om de een of andere reden op die scène op die dag Ik was echt… ik wilde zo graag dat het goed zou zijn , vertelde Radcliffe aan Collider. “Ik probeerde waarschijnlijk bijna te veel te veel verschillende dingen. Maar ja, het was goed.”

2 Hij merkte op dat Emma Watson niet zo vaak in de buurt was tijdens het filmen van 'The Deathly Hallows' omdat ze aan het studeren was

"Het was op een bepaalde manier heel vreemd in deze film omdat Emma hier de afgelopen tijd niet is geweest omdat ze aan het studeren was", vertelde Radcliffe aan Collider terwijl hij zijn relatie met oude co-sterren, Watson en Rupert Grint, besprak.“Dus het is een beetje verstoord op deze film, dus het was eigenaardig. Maar ja, we kunnen het heel goed met elkaar vinden. We hebben ook andere vrienden, ik denk dat het belangrijk is om te zeggen. We hangen niet de hele tijd met elkaar om.”

1 Hij zei dat hij het geweldig vond om op de set van de 'Harry Potter'-films te zijn

“Ik vond het heerlijk om op de set te zijn. Ik was er goed in om op de set te zijn , vertelde Radcliffe aan The Huffington Post. “Ik vond het leuk om te leren hoe je behulpzaam kon zijn. Het leukste aan op de set staan, is dat je deel uitmaakt van een team. Dat is het meest bijzondere eraan, en je krijgt het gevoel dat je met alle anderen dit ding samen maakt, en ik hield meteen van dat gevoel. Ik denk dat dat zeker de reden was waarom ik zo geschikt was voor die films.'

Aanbevolen: