Alles wat de moeite waard is om te weten over het maken van Harry Potter

Inhoudsopgave:

Alles wat de moeite waard is om te weten over het maken van Harry Potter
Alles wat de moeite waard is om te weten over het maken van Harry Potter
Anonim

Als misschien wel de meest magische franchise in de geschiedenis van de film, was de Harry Potter-franchise in staat om het bronmateriaal naar een hoger niveau te tillen. De boeken waren al een hit bij fans, en er was een enorme druk vanuit de studio om het zo groots en gewaagd mogelijk te maken. De casting werd uiteindelijk uitzonderlijk, hoewel fans een aantal andere acteurs hebben laten horen die ook geweldig hadden kunnen zijn in populaire rollen uit de franchise.

Er kwam veel kijken bij het maken van deze films, en hoewel ze resultaat hebben opgeleverd, geloven de meeste fans dat de boeken nog steeds de beste keuze zijn. Desalniettemin brachten deze films ongelooflijke hoeveelheden geld binnen, en ze hielpen ons volledig naar een andere wereld te brengen. Als zodanig zijn er tal van details die bij het maken van de franchise zijn betrokken.

Vandaag gaan we ongelooflijke feiten belichten over het maken van deze films!

15 Robbie Coltrane kreeg eens een fruitvleermuis vast in Hagrids baard op de set

Rubeus Hagrid Baard
Rubeus Hagrid Baard

Een van de meest herkenbare kenmerken van Rubeus Hagrid is zijn gigantische baard, en acteur Robbie Coltrane was de man die het personage en de baard tot leven bracht. Tijdens het filmen had hij een fruitvleermuis vast komen te zitten in zijn baard! Dit moet een enorme verrassing zijn geweest voor de acteur.

14 Het haar van Tonks werd van roze in paars veranderd om Dolores Umbridge te huisvesten

Tonks haar
Tonks haar

Hoewel veel fans dol zijn op getrouwe aanpassingen, zijn er bepaalde dingen die de filmmakers uiteindelijk veranderen om de films te maken. Voor Nymphadora Tops werd haar roze haar uit de boeken paars. Dit was om tegemoet te komen aan de gemene Dolores Umbridge en de kleding die ze in de film droeg.

13 Het eten in de grote zaal is echt

Feest in de Grote Zaal
Feest in de Grote Zaal

Harry Potter and the Sorcerer's Stone was de film waarmee het allemaal begon, en tot op de dag van vandaag kunnen fans hem nog steeds opzetten en het gevoel hebben dat ze voor de allereerste keer naar Hogwarts gaan. Tijdens het feest in de Grote Zaal was het eten dat in de scene werd gebruikt echt!

12 De chauffeur van de Knight Bus is vernoemd naar J. K. Rowlings grootvader

Ridder Bus Ernie
Ridder Bus Ernie

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is een geweldige film waarin Harry merkte dat hij op de wildste manier een nieuw familielid kreeg. Bij het verlaten van 4 Ligusterlaan met de Knight Bus, wordt hij weggevoerd door de chauffeur, Ernie, die vernoemd is naar J. K. Rowlings grootvader.

11 Luna's oorbellen zijn gemaakt door haar actrice, Evanna Lynch

Luna oorbellen
Luna oorbellen

Luna Lovegood is een van de meest eigenzinnige personages in de hele franchise, wat veel zegt. Luna staat bekend om haar excentrieke stijl en ongebruikelijke persoonlijkheid, en haar oorbellen zijn een van haar meest opvallende kledingstukken. Het blijkt dat Evanna Lynch, de actrice die Luna speelde, die oorbellen heeft gemaakt.

10 Harry Mellings gewichtsverlies kostte hem bijna de rol van Dudley

Dudley Dursley
Dudley Dursley

Dudley is misschien een gemeen personage dat Harry slecht behandelde, maar hij was een nietje in de franchise. Harry Melling was de jonge acteur die het personage tot leven bracht, maar hij verloor de rol bijna. Hij verloor uiteindelijk gewicht, dus de filmmakers lieten hem een pak dragen om er groter uit te zien.

9 Boterbier werd vervangen door appelsap

Appelsap voor Boterbier
Appelsap voor Boterbier

Fans van de franchise die de Wizarding World hebben bezocht, hebben zeker wat Butterbear in handen gekregen, en degenen die dat niet hebben gedaan, missen echt iets. In de films hadden de personages hun deel, maar in plaats van deze zoete nectar te drinken, nipten ze tijdens deze scènes aan appelsap.

8 Daniel Radcliffe brak meer dan 60 toverstokken tijdens het filmen

Harry Potter Toverstaf
Harry Potter Toverstaf

Acteren is een intens optreden waarbij acteurs alles moeten doen om de scène te laten werken. Daniel Radcliffe moest toverstokken gebruiken in veel van zijn intense scènes, en dit leidde tot meer dan een paar breken. Er wordt zelfs geschat dat hij meer dan 60 toverstokken heeft gebruikt. Dit werd niet geholpen door het feit dat Radcliffe ze als drumsticks gebruikte als de camera's niet draaiden…

7 De deur van de geheime kamer functioneert volledig

COS Deur Functioneren
COS Deur Functioneren

The Chamber of Secrets is een van de beroemdste locaties in de hele franchise, en het hielp de weg vrijmaken voor een van Harry's meest spectaculaire momenten. De deur die uitkomt in de Geheime Kamer is een werkende deur. Fans kunnen deze deur gaan bezoeken waar deze zich in San Francisco bevindt.

6 Alan Rickman droeg zwarte contacten als Sneep

Professor Sneep Contacten
Professor Sneep Contacten

Alan Rickman had geen betere Severus Sneep kunnen zijn, en veel mensen zijn nog steeds dol op zijn uitvoeringen in elke film. Tijdens het filmen van de franchise zou Alan Rickman zwarte contacten dragen. Dit zorgde ervoor dat het personage een unieke en intrigerende uitstraling kreeg toen de camera's aan het rollen waren.

5 Nigel From Goblet Of Fire komt niet voor in de boeken

Nigel uit Harry Potter
Nigel uit Harry Potter

Dit is een interessant stukje informatie, omdat het laat zien dat de filmmakers enige vrijheid kregen om hun ding te doen. Nigel was geen personage uit het boek en hij werd geschreven als een nieuw personage in de franchise. Natuurlijk, hij was geen hoofdpersonage, maar hij leverde een bijdrage.

4 The Seven Harrys Scene in Deathly Hallows duurde meer dan 90 takes

Zeven Harry's Relieken van de Dood
Zeven Harry's Relieken van de Dood

Dit is een hilarische scène die al snel tragisch wordt, maar voordat deze gebeurtenissen zich ontvouwen, kregen fans een woonkamer vol Harry Potters te zien. Daniel Radcliffe heeft heel veel werk verzet om dit mogelijk te maken, en er wordt gezegd dat hier meer dan 90 takes nodig waren.

3 Hermelien had geen Buck-tanden omdat Emma Watson niet met ze kon praten in

Hermione Granger HP-franchise
Hermione Granger HP-franchise

De Hermione die we in de film krijgen, is niet precies zoals de Hermione die we in het boek krijgen. Een van de grootste veranderingen die zijn aangebracht, was het wegnemen van Hermeliens verbogen tanden. Dit werd gedaan omdat Emma Watson niet kon praten terwijl ze de neptanden droeg. Ze droeg ze maar in één scène die de laatste snit maakte.

2 Tom Felton improviseerde Draco's "I Didn't Know You Could Read" regel

Draco, Crabbe en Goyle
Draco, Crabbe en Goyle

In de meeste films mag de cast niet improviseren, maar soms kan improvisatie tot geweldige momenten leiden. Toen Draco dit juweel van een regel in de film liet vallen, werd het een moment van improvisatie, aangezien acteur Tom Felton zich de originele regel in het script niet meer kon herinneren.

1 Er waren meer dan 17.000 met de hand versierde dozen in de winkel van Olivander

Olivanders Wand Shop
Olivanders Wand Shop

Ollivander's is een van de beroemdste locaties in de franchise, omdat het de plek was waar Harry zijn toverstok kreeg. Deze historische locatie hielp mensen de film in te zuigen, en velen merkten alle toverstokken op die beschikbaar waren voor tovenaars. Het bleek dat er meer dan 17.000 met de hand versierde dozen in de winkel waren!

Aanbevolen: