10 Oscar-winnende acteurs die zouden worden gesorteerd in Zwadderich

Inhoudsopgave:

10 Oscar-winnende acteurs die zouden worden gesorteerd in Zwadderich
10 Oscar-winnende acteurs die zouden worden gesorteerd in Zwadderich
Anonim

Enkele jaren na de release van de volledige filmfranchise, blijft het Harry Potter-universum velen fascineren. Vooral fans blijven geïntrigeerd door Hogwart-huizen. Een van deze huizen is Zwadderich, een groep die vaak verkeerd wordt begrepen. In feite zijn er minstens 15 dingen die de meeste Harry Potter-fans niet weten over de geschiedenis van Zwadderich.

Als je het moet weten, een Zwadderaar zijn betekent niet altijd slecht of sinister zijn. In plaats daarvan zijn Zwadderaars ook intelligent, ambitieus en gedurfd, waardoor ze slagen in alles wat ze willen doen. Kijk maar eens naar deze Oscar-winnende acteurs die zouden worden gesorteerd in Zwadderich.

10 Jared Leto

Leto ontving zijn Oscar voor zijn optreden in Dallas Buyers Club. In de film ging de acteur de uitdaging aan om een transgender vrouw genaamd Rayon te spelen. Als je Leto's carrière hebt gevolgd, weet je dat hij nooit bang is geweest om tot het uiterste te gaan.

In dit geval heeft hij het personage zelfs 'op de weg getest' voordat hij het op het grote scherm afbeeldde. "Dus onvermijdelijk komt de dag dat je haar meeneemt voor een wandeling: geschoren, gewaxt, opgemaakt, het hele stuk", vertelde Leto aan The Guardian. "Om een beetje oordeel, wat gemeenheid, een beetje veroordeling te krijgen, was een nuttige zaak voor de rol."

9 Kevin Spacey

Spacey kreeg zijn eerste Oscar voor zijn optreden in The Usual Suspects. Jaren later scoorde hij opnieuw een Oscar voor American Beauty. In de film portretteert Spacey Lester Burnham, een vader uit een buitenwijk die verliefd wordt op de beste vriend van zijn dochter.

Spacey speelde ook in de Netflix-serie House of Cards. Zijn betrokkenheid bij de show eindigde echter na verschillende beschuldigingen van aanranding. In de loop der jaren zijn velen naar buiten gekomen en uitgesproken tegen de acteur. Ondertussen zeiden verschillende cast- en crewleden van House of Cards ook dat Spacey volgens CNN "roofzuchtig" gedrag vertoonde.

8 Jamie Foxx

Foxx vertolkte de beroemde zangsensatie Ray Charles in de film Ray uit 2005 en won er een Oscar voor. Om de rol zo nauwkeurig mogelijk weer te geven, besloot Foxx 30 pond af te vallen. Hij deed dit door een week lang te vasten en vervolgens een heel streng dieet te volgen.

Daarna stemde Foxx er ook mee in om zijn ogen dicht te lijmen. Dit resulteerde in paniekaanvallen toen hij zich claustrofobisch begon te voelen. "Stel je voor dat je ogen 14 uur per dag dichtgelijmd zijn", vertelde Foxx aan de New York Times. "Dat is uw gevangenisstraf." Toch ging hij door en zette door.

7 Matthew McConaughey

McConaughey is een acteur die zich heeft verdiept in elk filmgenre dat je maar kunt bedenken. Dat gezegd hebbende, scoorde de acteur eindelijk een Oscar voor zijn optreden in de veelgeprezen film Dallas Buyers Club. Voor de film verloor hij 50 pond om de echte aids-patiënt Ron Woodroof te portretteren.

Buiten het werk staat McConaughey ook bekend om het maken van gedurfde keuzes. Zo nam hij onlangs deel aan enkele "Uncomfortable Conversations With a Black Man". Op een veel lichtere toon zette de Oscar-winnaar ook zijn eigen moeder op met de vader van Hugh Grant.

6 Nicolas Cage

De meeste mensen zouden Cage tegenwoordig waarschijnlijk associëren met films als Gone in 60 Seconds en Ghost Rider. Maar als je het moet weten, het was de kritieke hit Leaving Las Vegas die hem een Oscar voor beste acteur opleverde.

Het verhaal van de film is tragisch en de rol van Cage was serieus intens. Als een echte Zwadderaar was Cage echter vastbesloten om de duistere rol op zich te nemen. Nog indrukwekkender was dat Cage al zijn scènes in slechts 28 dagen schoot, wat in zijn voordeel werkte. Terwijl hij met Roger Ebert sprak, legde hij uit: "Ik zou op de grill kunnen blijven en deze tunnelvisiemodus gewoon aan de gang kunnen krijgen …"

5 Christian Bale

Het lijdt geen twijfel dat Bale een van de meest getalenteerde acteurs is die ooit naam heeft gemaakt in Hollywood. Bale ontving in de loop der jaren Oscar-nominaties voor zijn optreden in The Big Short, American Hustle en Vice.

Het was echter zijn vertolking van de Amerikaanse bokser Dicky Eklund in The Fighter die hem uiteindelijk zijn overwinning opleverde. Voor de rol was Bale meer dan bereid om veel gewicht kwijt te raken. Bovendien aarzelt Bale nooit om verschillende soorten rollen op zich te nemen. Bale is zelfs een van de acteurs die je vergat te spelen in musicals.

4 Mahershala Ali

Ali is een van de weinige acteurs die al twee Oscars heeft gewonnen voor zijn uitvoeringen in Moonlight en Greenbook. Wat velen echter niet weten, is dat Ali een acteur is die tegen alle verwachtingen in moest vechten om het in Hollywood te maken.

We hebben het over een acteur die per ongeluk op de terreurlijst is geplaatst. "Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik op een watchlist stond", vertelde Ali aan NPR. “Ik dacht: ‘Welke terrorist loopt er rond met een Hebreeuwse voornaam en een Arabische achternaam? Wie is die vent?'”

3 Joaquin Phoenix

Phoenix is een echt getalenteerde acteur die een Oscar ontving voor zijn hoofdrol in Joker. De film zelf veroorzaakte controverse omdat sommigen beweerden dat het massale schietpartijen zou kunnen aanmoedigen. Ondertussen dachten velen ook dat Phoenix dapper genoeg was om een rol op zich te nemen die van nature duister en sinister is.

Afgezien hiervan mogen we ook niet vergeten dat hij een keizer, Johnny Cash en Jesus heeft gespeeld. Buiten de set is Phoenix ook een felle activist. Phoenix stond zelfs achter de Golden Globes zonder vlees. Phoenix slaagde er ook in actrice Lena Dunham ervan te overtuigen veganist te worden.

2 Benicio Del Toro

Del Toro is nooit bang om de dobbelstenen te gooien, ook al kostte het hem. "Mijn carrière ging zeker in een gat na Fear and Loathing in Las Vegas", vertelde Del Toro aan Cinema.com. “Ik was ongeveer een jaar werkloos.” Dit was allemaal omdat hij ermee instemde om een "volledig gestoord" personage te spelen.

Del Toro werkte uiteindelijk weer en won een Oscar voor Verkeer. Na de overwinning dacht hij na over zijn werk en zei: "Mijn doel als acteur is altijd geweest om een niveau te bereiken waarop ik veel interessant werk kan vinden, en ik denk dat ik nu op dat punt ben."

1 Taika Waititi

Waititi is een talent dat niet bang is om grenzen te verleggen, of hij nu een scenario schrijft, een film regisseert of acteert. Hij won een Oscar voor best aangepaste scenario voor Jojo Rabbit, een film die hij ook regisseerde. Bovendien nam Waititi zelf de taak op zich om een komische versie van Adolf Hitler te portretteren.

Interessant genoeg was het niet altijd de bedoeling dat de Duitse dictator in de film werd geportretteerd. "De allereerste versie had hem niet, maar toen begon ik helemaal opnieuw", vertelde Waititi aan Business Insider. "En het Adolf-personage ontstond en het script is sindsdien niet zo veel veranderd."

Aanbevolen: