Jennifer Aniston verdient meer geld per aflevering op 'The Morning Show' dan op 'Friends

Inhoudsopgave:

Jennifer Aniston verdient meer geld per aflevering op 'The Morning Show' dan op 'Friends
Jennifer Aniston verdient meer geld per aflevering op 'The Morning Show' dan op 'Friends
Anonim

Voor het negende en tiende seizoen van Friends konden Jennifer Aniston en haar co-sterren hun salaris verhogen tot maar liefst $ 1 miljoen per aflevering, wat destijds maakte de cast van de voormalige NBC-sitcom de best betaalde acteurs op tv.

Maar die cijfers komen blijkbaar niet in de buurt van de enorme som geld die Aniston naar verluidt verdient met haar Apple TV+-show, The Morning Show, met in de hoofdrol haar oude vriend Reese Witherspoon.

De eerste serie, die uit 10 afleveringen bestond, had duidelijk een enorm budget achter zijn producten, aangezien Aniston en Witherspoon beide een verbluffende $ 2 miljoen per aflevering kregen. Dit betekende dat ze slechts één seizoen lang wegliepen met $ 20 miljoen rijker.

jennifer aniston ochtendshow
jennifer aniston ochtendshow

Hoeveel geld verdient Jennifer Aniston met 'The Morning Show'?

Kortom, Jennifer Aniston neemt $ 2 miljoen per aflevering mee naar huis, wat slechts wordt geëvenaard door één actrice in Hollywood en dat is Witherspoon, die de behoefte voelde om de beslissing van Apple te verdedigen om hen het lucratieve bedrag te betalen nadat ze kritiek had gekregen voor hun hoge salarissen.

"Er leek een wrok te zijn, alsof we het niet waard waren of het hinderlijk was, en ik dacht: waarom is dat vervelend?" De Legally Blonde-ster vertelde The Hollywood Reporter.

"Ik garandeer dat deze bedrijven echt slim zijn, en als ze ermee instemmen ons te betalen, doen ze dat met een reden", vervolgde ze. "Ze hadden waarschijnlijk veel advocaten en veel zakenmensen beslissen over dat aantal omdat ze wisten dat ze meer dan dat terug zouden verdienen. Vinden mensen het vervelend als Kobe Bryant of LeBron James hun contract maken?”

Als je bedenkt dat atleten geen onbekenden zijn met het ondertekenen van contracten ter waarde van $ 90 miljoen, is het dan zo schokkend voor een vrouw om $ 20 miljoen te verdienen aan een televisieserie, vooral als het streamingnetwerk dat het bedrag beta alt duidelijk het geld te bieden heeft het aan hen?

Er moet ook worden opgemerkt dat zowel Witherspoon als Aniston ook uitvoerende producenten van de show zijn, en van wat er is verzameld, zijn hun vergoedingen voor die rol inbegrepen in het salaris van $ 2 miljoen, dus technisch gezien worden ze betaald voor het vasthouden twee posities in de show.

Jennifer Aniston Reese Witherspoon Friends
Jennifer Aniston Reese Witherspoon Friends

Aangezien Aniston een van de best betaalde actrices in Hollywood is, moest Apple met een indrukwekkend aantal komen om haar te overtuigen om zich aan te melden voor de show, en gezien het feit dat The Morning Show al is vernieuwd voor een tweede serie, het lijkt erop dat leidinggevenden blij zijn met hoe de sitcom tot nu toe heeft gepresteerd.

Het is niet bekend of Aniston, die naar verluidt $ 8 miljoen per film verdient, haar contract voor een hoger bedrag heeft heronderhandeld, maar er is al bevestigd dat ze haar rol als Alex Levy zal hernemen wanneer de opnames in 2021 van start gaan.

Over wat fans kunnen verwachten van seizoen 2, onthulde Witherspoon tijdens een TCA-tourpanel in januari: Ik heb het gevoel dat er aan het einde van deze tien afleveringen een hele nieuwe wereldorde is. Het is chaos.

“Niemand weet wie de leiding heeft en wat leiderschap op dit moment betekent. Ik denk dat dat is wat we op dit moment in de cultuur aan het verkennen zijn, terwijl het op zijn kop staat, wat is het nieuwe normaal? Ik ben opgewonden dat we nog veel meer te ontdekken hebben.”

Ondertussen vertelde Aniston in een interview met Variety - afgezien van het enorme salaris dat ze van Apple ontving - aan de publicatie wat haar uiteindelijk overtuigde om haar aandacht van films naar televisie te verleggen.

“Pas de laatste paar jaar, toen deze streamingdiensten gewoon explodeerden met deze hoeveelheid kwaliteit, begon ik echt te denken: 'Wauw, dat is beter dan wat ik net deed.'

En dan zie je wat er daarbuiten beschikbaar is en het wordt alleen maar kleiner en kleiner in termen van grote Marvel-films. groen scherm.”

Het meeste dat Aniston zou hebben verdiend voor een film is $ 10 miljoen voor haar rol in Just Go With It uit 2011, wat nog steeds een indrukwekkend aantal is, maar als je bedenkt hoe ze het dubbele van het bedrag voor een seizoen van The Morning Show, het leek een goed idee voor de actrice om aan boord te gaan met de streamingreuzen zoals Apple.

De 51-jarige zal ongetwijfeld nog eens $ 20 miljoen verdienen zodra het filmen van seizoen 2 klaar is, en hoewel Apple nog een derde serie moet bestellen, zou Aniston heel goed met pensioen kunnen gaan en gewoon vertrouwen op op het geld dat ze verdient met The Morning Show, gezien hoe winstgevend de sitcom tot nu toe voor haar is geweest.

Aanbevolen: