Dit is hoe het is om met 'James Bond' Daniel Craig te werken

Inhoudsopgave:

Dit is hoe het is om met 'James Bond' Daniel Craig te werken
Dit is hoe het is om met 'James Bond' Daniel Craig te werken
Anonim

De naam is niet "Bond, James Bond" in het echte leven, maar Daniel Craig is de typische 007 sinds hij al die jaren geleden voor het eerst in de franchise verscheen. Wie had gedacht dat hij 25 jaar later aan een ander zou werken? Absoluut niet de superspion zelf, vooral gezien het beruchte interview dat hij twee dagen na het filmen van de eerste James Bond deed. Craig is niet de grootste fan van de James Bond-franchise, daarom was het zo verrassend om te horen dat hij terugkwam voor meer! Daniel Craig is een productieve naam die een behoorlijke lijst met IMDb-credits heeft. Hoewel hij niet zo humeurig is als een superspion / actie-man als, laten we zeggen, Keanu Reeves, heeft hij zeker een niche in het actiegenre uitgehouwen. Samen met tientallen andere soorten films, tv-rollen en kleine onderdelen. Is er iets dat deze man niet kan? We kunnen niets bedenken! Hij is zo veelzijdig, zelfs als hij het gevoel heeft dat James Bond hem in een hokje heeft gestopt. Dus als hij niet dol is op het personage, betekent dat dan dat hij een nachtmerrie is op de set? Zoveel sterren hebben te maken gehad met beschuldigingen dat ze verschrikkelijk waren om mee te werken. Is Daniel Craig iemand die we ook in die categorie moeten stoppen?

Zijn verleden is niet allemaal vrolijk

Helaas is het antwoord niet zo eenvoudig als voor sommige acteurs. De ervaringen van Daniel Craig op de set zijn op en neer, en ze zijn niet altijd vrolijk en vol zonnig optimisme. Bijvoorbeeld zijn gedachten over de eerste James Bond-film die hij ooit maakte. We hebben het kort besproken, maar er is niet echt een leuke manier om te citeren wat hij zei. Hij klaagt er nu niet per se over, maar hij heeft zeker een beetje berouw getoond. We zullen zijn eerste opmerking niet delen, maar we zullen zijn mening erover tegenwoordig delen: Kijk, het heeft geen zin om er excuses voor te maken, maar het was twee dagen nadat ik klaar was met het opnemen van de laatste film, ik ging meteen naar een interview, en iemand zei: 'Zou je er nog een willen doen?'… In plaats van iets met stijl en gratie te zeggen, gaf ik een heel stom antwoord', dat gekleurd is hoe hij sindsdien wordt gezien.

Misschien is dit de reden waarom er op de set wat minder enthousiaste meningen over Daniel Craig zijn geweest. “Iedereen aan de productiekant heeft een hekel aan het werken met Daniel… Hij is zo moeilijk en maakt dingen onmogelijk. Maar (Bond-producer) Barbara Broccoli denkt dat hij over water loopt, en alleen haar mening telt, waardoor het moeilijk wordt voor al die productiemensen die het erover eens zijn dat hij niet de gelukkigste 007 is. Natuurlijk, James Bond lijkt een moeilijke man om contact mee te maken en leren kennen. Maar dat lijkt zich ook te hebben uitgebreid tot de echte persoonlijkheid van Daniel Craig, in ieder geval op de set.

Het is niet allemaal negatief

Laten we echter duidelijk zijn: het is niet allemaal negatief in termen van zijn vaste persoonlijkheid. Hij is over het algemeen een geweldige kerel om mee om te gaan op de set, althans volgens veel van zijn collega's. Er is een stuntcoördinator waar Daniel Craig al eeuwen mee samenwerkt. “Ik ken Daniel nu al een flink aantal jaren… bijna 30 jaar. Ik heb met hem gewerkt aan het begin van zijn carrière aan Sharpe, in de jaren 90 … Hij is echt een aardige vent. Hij lijkt niet zo veel te veranderen sinds ik hem voor het eerst ontmoette, om eerlijk te zijn.' De hoge lof is het bewijs dat Daniel Craig niet helemaal slecht is, en dat het misschien de vaste cultuur op James Bond is die ervoor zorgt dat mensen zich een beetje tegen hem keren. En wie is er echt een engel als het gaat om op de set te staan? De dagen zijn lang, de omstandigheden zijn vermoeiend en je zit op een paar rare locaties met 20-50 andere mensen. Het is niet de glamoureuze ervaring waarvan veel mensen denken dat het is!

Dus wat als Daniel Craig niet altijd de meest positieve man is op elke denkbare set? Het is hard werken om de hele dag op de set te zijn, vooral als het een film is waarvan je jezelf eerder had beloofd er nooit deel van uit te maken. Tussen de hoge stress van het werken op locatie en de druk die het is om een iconisch personage te portretteren (waar je persoonlijk geen fan van bent), verdient de man een beetje rust. We denken dat dat op dit moment de meeste impact heeft op zijn vaste persoonlijkheid en houding. Na zo'n worsteling om de hokjesgeest te overwinnen die voortkomt uit het zijn van een van de meest herkenbare actiesterren aller tijden, zal er zeker een beetje wrok zijn. Hij is echter geen slechterik en zijn vaste persoonlijkheid is goed als hij niet aan een filmfranchise werkt die hij niet leuk vindt. Als een collega van 30 jaar zal instaan voor hoe geweldig hij is om mee om te gaan (zowel op als buiten de set), dan is dat genoeg voor ons om te geloven dat hij een goede persoonlijkheid heeft; zolang hij maar niet meer gevraagd wordt om James Bond te zijn!

Aanbevolen: