Dit is waarom fans denken dat Billie Eilish Lana Del Rey niet leuk vindt

Inhoudsopgave:

Dit is waarom fans denken dat Billie Eilish Lana Del Rey niet leuk vindt
Dit is waarom fans denken dat Billie Eilish Lana Del Rey niet leuk vindt
Anonim

Zoals iedereen die aandacht schenkt aan de muziekbusiness al zou moeten weten, is die industrie een van de meest competitieve ter wereld. Er zijn tenslotte op elk moment heel veel artiesten die vechten om aandacht te trekken voor de muziek die ze hebben uitgebracht. Bovendien zijn er nog miljoenen mensen die nog geen muziek hebben opgenomen, maar dat zullen ze in de toekomst wel doen.

Met zoveel mensen die dromen van mainstream muzieksucces, zal elke succesvolle artiest die niet op de hoogte is, snel worden vervangen door iemand die hongeriger is. Erger nog, zelfs als een kunstenaar aantoonbaar aan de top van de wereld staat, hebben ze ook te maken met waarnemers die hen meedogenloos vergelijken met hun leeftijdsgenoten. Gezien de realiteit van de muziekbusiness, lijkt het bijna een wonder dat zoveel artiesten erin slagen goede vrienden te worden of op zijn minst een wederzijds respect te delen.

Billie Eilish en Lana Del Ray naast elkaar
Billie Eilish en Lana Del Ray naast elkaar

In de afgelopen jaren is een van de meest succesvolle artiesten die bekendheid heeft gekregen Billie Eilish Helaas, in plaats van simpelweg alles te vieren wat Eilish heeft bereikt, wat ontzettend veel is, staan veel waarnemers erop haar constant te vergelijken met haar leeftijdsgenoten. Om die reden is het logisch dat Eilish heeft gevraagd om dat gedrag te stoppen, vooral als het gaat om mensen die haar vergelijken met Lana Del Rey.

Een snelle stijging naar roem

In de muziekindustrie zijn er maar heel weinig artiesten die het bedrijf schijnbaar uit het niets stormenderhand weten te veroveren. Gelukkig voor Billie Eilish, toen ze in 2019 haar debuutalbum uitbracht, werd ze vrijwel meteen een van de meest spraakmakende artiesten in de business. Het lied, vooral bekend om haar doorbraakhit "Bad Guy", werd zo populair dat het generaties en muziekstijlen overstijgt.

Billie Eilish treedt op
Billie Eilish treedt op

Verre van een one-hit-wonder, lijkt Billie Eilish een echte artiest te zijn en daarom zijn zoveel luisteraars zulke fervente fans geworden van haar werk en de hele persoonlijkheid van de zangeres. Het belangrijkste is dat het heel duidelijk lijkt dat het vervolgalbum van Eilish zo lang wordt verwacht dat het gemakkelijk records kan breken bij de release.

Extreem ondersteunend

Als je bedenkt dat Billie Eilish beweert een schurk te zijn in haar populairste nummer tot nu toe, 'Bad Guy', mag je verwachten dat ze bereid is anderen op te dringen om vooruit te komen in het leven. Op basis van hoe ze over veel van haar leeftijdsgenoten praat, is Eilish echter niets minder dan een totale lieverd. Hoewel Ariana Grande bijvoorbeeld een zangeres is die veel mensen graag bekritiseren, lijkt Eilish haar best te doen om haar bij elke gelegenheid te complimenteren.

Billie Eilish en Ariana Grande
Billie Eilish en Ariana Grande

Gelukkig voor Billie Eilish is ze niet de enige jonge artiest die erg blij is om de lof van een van haar collega's te zingen, aangezien Lana Del Ray haar zeer heeft gesteund. Tijdens een interview eind 2019 met de New York Times sprak Del Ray haar bewondering uit voor de muziek van Eilish, en nog belangrijker, ze prees Billie als persoon. “Ik hou van Billie Eilish. En ik heb het gevoel dat ik op deze tijd in de popmuziekcultuur heb gewacht. Persoonlijk ben ik erg kieskeurig. Ik kan bijvoorbeeld zien of een vrouwelijke popzangeres een vrijgevigheid van geest heeft of een speels vuur in haar hart.”

Vraag om verandering

Als het om Billie Eilish gaat, lijkt het overduidelijk dat de getalenteerde jonge artiest altijd haar uiterste best doet om trouw te blijven aan zichzelf. Eilish is bijvoorbeeld heel open geweest over het feit dat ze net als veel andere mensen worstelt met haar zelfbeeld. Gelukkig werkt Eilish daar aan, wordt het langzaam beter en moedigt ze haar fans aan aardig voor zichzelf te zijn. Naast het proberen om haar beste leven te leiden, heeft Eilish zich uitgesproken tegen mensen die Lana Del Ray in een negatief daglicht plaatsen door de twee zangers met elkaar te vergelijken.

Billie Eilish en Lana Del Ray
Billie Eilish en Lana Del Ray

Tijdens een gesprek met de Los Angeles Times in 2019, kwam Billie Eilish ter verdediging van Lana Del Ray. "Iedereen probeert altijd iedereen te laten concurreren", zei ze. “Ze hebben zoiets van, ‘Billie’s album gaat misschien Ariana’s…’ Maar stop gewoon. Het kan me niet schelen. Ik wil niet horen dat Billie Eilish de nieuwe Lana Del Rey is. Respecteer Lana niet op die manier!”

Billie Eilish betuigde haar respect voor haar leeftijdsgenoot Lana Del Ray. "Die vrouw heeft haar merk zo perfect gemaakt voor haar hele carrière en zou dat niet moeten horen." Van daaruit sprak Eilish proactief iedereen aan die Billie in de toekomst met nieuwere artiesten zal vergelijken."Ik wil niet horen dat over een paar jaar iemand de nieuwe Billie Eilish is."

Aanbevolen: