Dit is wat Taika Waititi niet leuk vindt aan het maken van Thor-films

Inhoudsopgave:

Dit is wat Taika Waititi niet leuk vindt aan het maken van Thor-films
Dit is wat Taika Waititi niet leuk vindt aan het maken van Thor-films
Anonim

Na het succes van Thor: Ragnarok was het logisch dat Taika Waititi bleef werken in het Marvel Cinematic Universe (MCU). De in Nieuw-Zeeland geboren regisseur (en acteur) had onlangs de productie afgerond van de aankomende film Thor: Love and Thunder.

En terwijl het werken aan de Thor-films zeker een van de hoogtepunten van zijn carrière was (hij won later een Oscar voor Jojo Rabbit), heeft Waititi ook toegegeven dat het maken ervan gepaard ging met wat ongemakken.

Hij was een relatieve onbekende voordat hij zijn Marvel-optreden landde

Voordat hij Thor: Ragnarok regisseerde, werkte Waititi aan verschillende low-budgetfilms, zoals het comedy-drama Boy, de avonturenkomedie Hunt for the Wilderpeople en de comedy-horror What We Do in the Shadows. Keer op keer zou Hollywood mogelijke projecten uitbreiden naar Waititi, maar de in Nieuw-Zeeland geboren regisseur zou het weigeren.

"Elke keer als ik een film zou maken, kwam ik naar L. A. en ze boden me een script aan dat eigenlijk de film was die ik zojuist had gemaakt", legde hij uit in een gesprek met actrice Eiza González voor intervieuw. “En dat betekende gewoon dat dat de enige manier was waarop ze me zagen, was in wat ik had gedaan en niet wat ik kon doen. Dus ik zou doorgaan naar huis te gaan en nog een film te maken die totaal anders is dan al het andere dat ik had gemaakt."

Buiten medeweten van Waititi, was Marvel ook aan het shoppen voor zijn volgende Thor-film. "We wilden een nieuwe gevoeligheid", legde Marvel-baas Kevin Feige uit tijdens een interview met Collider. "Als je kijkt naar alles wat Chris heeft gedaan, als dit personage, zijn er overal momenten van humor geweest en daar wilden we op voortbouwen." En na het zien van Waititi's werk, wist Marvel dat Waititi hun man was. "Toen dacht Marvel:" We denken dat je Thor moet doen ", herinnerde de regisseur zich."Ze waren de eerste Amerikaanse studio die een groot risico op mij namen."

Marvel moedigde Taika Waititi aan om Thor de zijne te maken

Als grote studio ging Waititi er misschien vanuit dat hij een grotendeels gecontroleerde omgeving binnenliep als het om Marvel ging. "Ik dacht in het begin: 'Nou, qua stijl en qua toon past dit misschien niet bij mijn andere dingen…'", vertelde hij op een gegeven moment zelfs aan The Globe and Mail.

Wat Waititi zich echter niet realiseerde, was dat Marvel bereid was iets nieuws te proberen. "Het feit dat ze mijn ideeën omarmden en mijn verlangen om een aantal van de meer vreemde [sic] grappen te maken, is behoorlijk krankzinnig", legde Waititi uit. 'Marvel was degene die ervoor drong, zelfs toen ik dacht, eh, misschien ben ik te ver gegaan. Ze waren: 'Nee, nee. Blijf doorgaan.'" Feige verwelkomde Waititi's benadering van Thor, omdat het hen in staat stelde de franchise in een compleet andere richting te sturen. "Taika gaf de cast het vertrouwen om dat te onderzoeken en dingen uit te proberen", legt Feige uit."En het meeste daarvan zit in de film omdat het in het verhaal zat, en toch breidde het tegelijkertijd elk van hun personages uit."

Dit is wat hij haat aan het maken van Thor-films

Hoewel Waititi over het algemeen graag met Marvel werkte, ondervond hij ook enkele problemen. Voor alle duidelijkheid, de problemen hadden niets te maken met creatieve beslissingen of iets anders met betrekking tot de productie van de Thor-films. In plaats daarvan had het iets te maken met wat er gebeurt (of liever, wat niet) buiten de set gebeurt.

Zoals sommigen zouden weten, werden zowel Thor: Ragnarok als Thor: Love and Thunder opgenomen in Australië (de laatste werd eerder dit jaar gefilmd). En hoewel het een geweldige filmlocatie is, heeft Down Under zijn ook zijn nadelen. Om te beginnen is het nachtleven praktisch onbestaande, als je Waititi vraagt. Als gevolg hiervan kon hij niet uit eten gaan en ontspannen na het fotograferen. "Ik bracht veel van mijn tijd door met eten in mijn appartement en dat was niet de Hollywood-levensstijl waarvan ik dacht dat ik die zou gaan ervaren", vertelde Waititi aan The Sydney Morning Herald.

Gelukkig had hij veel vrienden en familie in Sydney. "Ik werd heel erg welkom geheten en iedereen was echt mooi", zei hij. "In een tijd dat ik mijn kinderen bijna zeven maanden niet kon zien omdat er geen bubbel was, was het heel fijn om omringd te zijn door mensen die me thuis lieten voelen." Waititi werd uiteindelijk ook herenigd met zijn kinderen.

Zoals het geval is met alle Marvel-films, is er nog niet veel bekend over wat er gebeurt in Thor: Love and Thunder. Dat gezegd hebbende, liet Waititi doorschemeren dat deze film in niets zal lijken op Thor: Ragnarok. "Het is heel anders dan Ragnarok", vertelde de regisseur aan Empire. “Het is gekker. Ik zal je vertellen wat er anders is. Er zal veel meer emotie in deze film zijn. En nog veel meer liefde. En nog veel meer onweer. En nog veel meer Thor, als je de foto's hebt gezien."

Thor: Love and Thunder staat gepland voor release op 6 mei 2022. Naast Hemsworth bestaat de cast ook uit Natalie Portman, Christian Bale, Russell Crowe, Tessa Thompson, Karen Gillan en Chris Pratt. Pratt en Gillan's collega Guardians of the Galaxy-lid, Dave Bautista, wordt ook verondersteld in de film te zijn. Ondertussen heeft Matt Damon onlangs bevestigd dat hij een cameo maakt, naast Luke Hemsworth. En natuurlijk zal Waititi zelf zijn rol als Korg opnieuw opnemen.

Aanbevolen: