Dit is waarom fans denken dat Lana Del Rey Lorde voor de rechter sleept

Dit is waarom fans denken dat Lana Del Rey Lorde voor de rechter sleept
Dit is waarom fans denken dat Lana Del Rey Lorde voor de rechter sleept
Anonim

Ondanks dat ze vaak samenwerkten met muziekproducent van de sterren Jack Antonoff en beiden werden aangekondigd als iconen van de 'verdrietig meisje'-esthetiek, zijn Lana Del Rey en Lorde nooit goede vrienden geweest.

Afgezien van een paar weggegooide opmerkingen die de zangeres van "Solar Power" in 2013 tegen Del Rey maakte, hebben de twee echter ook nooit enige vijandigheid jegens elkaar gehad. Maar veel fans beschouwen het gebrek aan interactie tussen de zangers door de jaren heen als een bewijs van een langlopende vete.

En nu gaat het gerucht dat deze vete misschien een tandje bijzet en het drama naar de rechtszaal brengt. Sinds Lorde's langverwachte derde album, Solar Power, vorige maand werd uitgebracht, hebben fans van de Nieuw-Zeelandse inwoner commentaar gegeven op de overeenkomsten tussen een van de nummers van het album, "Stoned At The Nail Salon", en twee nummers van Del Rey's uitgebreide discografie, "Wild At Heart" en "Hope Is A Dangerous Thing For A Woman Like Me To Have"."

Woensdag meldde de krant The Sun dat Del Rey contact had gehad met Lorde over de gelijkenis van haar nieuwe nummer met het oudere werk van de "Born To Die"-zangeres, en na een meningsverschil overwoog ze nu juridische actie. Een bron die tegen de krant sprak, zei: "Lorde's mensen kwamen en boden Lana een percentage van de publicatierechten voor het lied aan." Maar Del Rey was naar verluidt alleen geïnteresseerd in een openbare verontschuldiging van haar hedendaagse singer-songwriter, waar Lorde niet mee instemde.

"Het betekent dat de enige laatste manier van handelen zou zijn om een rechtszaak aan te spannen, " vervolgde de bron, "maar iedereen wil dat heel graag vermijden als het enigszins mogelijk is."

Alleen de suggestie van een rechtszaak tussen de twee hitmakers was echter voldoende om ongebreidelde speculatie op Twitter op gang te brengen. Fans waren verdeeld over de vraag of ze de kant van Lorde of Del Rey kozen, met één die schreef: "In plaats van Lana Del Rey er 'kinderachtig' of 'onnodig' uit te laten zien of 'dramatisch' te zijn of 'aandacht te vragen'. Lana crediteren? Zie je hoe Lana geduldig is geweest en zo hard heeft geprobeerd de situatie niet te laten escaleren?"

Terwijl andere fans dachten dat de schuldige de gedeelde producer en songwriter van het paar was, Jack Antonoff. Antonoff, de man achter Bleachers, heeft een grote rol gespeeld bij het co-creëren van de geluiden van meerdere popsterren, met Taylor Swift en Carly Rae Jepsen ook op zijn selectie. Bovendien is hij eerder bekritiseerd omdat hij zijn eigen muziekstijl 'kopieer en plakte' op het werk van zijn bekende medewerkers.

Lorde heeft zich in het verleden uitgesproken om de beweringen dat Antonoff aanzienlijke creatieve controle uitoefende op zonne-energie onvermurwbaar te ontkennen, en zei: "hem dat krediet geven is ronduit beledigend". Maar fans van de twee sterren zijn niet overtuigd, met één tweet: "Ik wou dat Jack Antonoff niet de platen van iedereen produceerde. Lorde begint te klinken als Lana del Rey die begint te klinken als Taylor Swift en vice versa voor alle hen."

Noch Lorde noch Del Rey hebben de geruchten over een aanstaande rechtszaak nog besproken. Totdat een van beide een opmerking maakt, kunnen we alleen maar hopen dat de twee sterren erin zijn geslaagd om het achter gesloten deuren uit te werken - misschien met een beetje bemiddelende hulp van hun favoriete coproducent, Antonoff!

Aanbevolen: