De geweldige manier waarop Alan Rickman werd gecast als Sneep in 'Harry Potter

Inhoudsopgave:

De geweldige manier waarop Alan Rickman werd gecast als Sneep in 'Harry Potter
De geweldige manier waarop Alan Rickman werd gecast als Sneep in 'Harry Potter
Anonim

Harry Potter is tegenwoordig een van de grootste franchises ter wereld, en er was eens een boekenreeks die de wereld stormenderhand veroverde. In tegenstelling tot James Bond en stripfranchises zoals DC, was Harry Potter in staat om met succes op het grote scherm te lanceren en echt een ander niveau van populariteit te bereiken bij fans van de boeken, terwijl hij ook een nieuwe reeks trouwe volgers binnenhaalde.

Er waren tal van prominente rollen die precies goed moesten worden gecast, en Severus Sneep was daar zeker bij. Alan Rickman was de man die uiteindelijk de rol kreeg, en hij was in staat om dit te doen dankzij een zwaargewicht mening.

Laten we eens kijken hoe Alan Rickman de rol van Sneep kreeg!

Hij werd specifiek gevraagd door J. K. Rowling

Auteurs van een succesvolle boekenreeks die wordt aangepast aan het grote scherm, hebben misschien een verlanglijstje in gedachten als het gaat om de acteurs die ze in specifieke rollen willen zien, maar de waarheid is dat ze niet altijd hun manier. In het geval van J. K. Rowling en haar inbreng voor de films, haar woorden werden gehoord door de studio en speelden een grote rol in een aantal sleutelrollen die werden vervuld.

Volgens Time had Rowling een aantal belangrijke rollen uitgekozen op een lijst die ze aan de studio gaf, en onder hen was niemand minder dan Alan Rickman voor de rol van Severus Snape. Rowling was ook geïnteresseerd in Robbie Coltrane voor Hagrid, Richard Harris voor Perkamentus en Maggie Smith voor professor Anderling. Het is verbazingwekkend dat de auteur dit heeft kunnen realiseren.

Natuurlijk kan het verzoek van de auteur alleen zo ver gaan, en de studio was nog steeds enthousiast om de juiste persoon voor elke rol te vinden. Zij zijn degenen die de tijd en het geld in de franchise investeren, dus het was belangrijk om dit deel van de dingen vast te leggen. Als u dit niet deed, had dit catastrofale gevolgen kunnen hebben voor alle betrokkenen.

Hoewel Rowling Rickman zag als een perfecte match voor Severus Sneep, zou de studio interesse tonen in andere artiesten. Er was zelfs een moment dat de rol zelf daadwerkelijk aan iemand anders werd aangeboden.

Tim Roth wees de baan af

Tim Roth is een fantastische acteur die veel succes heeft gehad in de filmindustrie. Voordat Rickman de rol van Severus Sneep officieel kon bemachtigen, kreeg Roth de rol daadwerkelijk aangeboden!

Uiteindelijk zou Roth de kans om Sneep te spelen afslaan. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand de kans om in een filmfranchise te verschijnen afwijst, vooral als je bedenkt hoe moeilijk het kan zijn om werk in Hollywood te krijgen, maar Roth besloot dat het beter was om je in plaats daarvan op andere dingen te concentreren.

Tijdens een Reddit AMA zei Roth: Heb ik er spijt van? Ik weet niet of ik ooit zo over dingen denk. Als ik het had gedaan, was alles veranderd. Dat is de aard van de willekeur van het leven. Het zou leuk geweest zijn om een 7-jarig optreden te hebben, dat is een mooie en geruststellende ruimte om in te zijn. Maar nee, ik denk dat de betere man voor de klus het werk heeft gedaan.'

De studio had nog steeds een professor Sneep nodig, en het zou niet lang duren voordat ze Rickman uiteindelijk in de rol wierpen. Nu hij opgesloten zat en Rowling haar visie tot leven zag komen, was het tijd voor de veelgeprezen acteur om de goederen op het grote scherm af te leveren.

Rickman was ongelooflijk in de rol

Een van de verbazingwekkende dingen aan de Harry Potter-films was dat elke rol door de juiste persoon leek te worden vervuld. Alan Rickman had niet beter geschikt kunnen zijn voor de rol van Severus Sneep, en zijn legendarische optreden als personage garandeerde dat Sneep voor altijd herinnerd zou worden.

Tijdens zijn AMA zou Roth het optreden van Rickman aansnijden en zei: Alan nam het en rende ermee weg en dat was dat. Het was heel anders dan wat ik van plan was met het personage te doen, en dat is oké.”

Op dit moment is het moeilijk om je een andere persoon in deze rol voor te stellen, en dit komt omdat Rickman briljant was in elke scène waarin hij verscheen. Deze films zijn iconisch, en als we ooit het punt bereiken waarop ze worden opnieuw gemaakt voor een nieuwe generatie, dan zal de volgende Severus Sneep een grote hoogte moeten bereiken.

Het komt niet vaak voor dat acteurs specifiek worden gevraagd voor een rol, maar het laat alleen maar zien hoe getalenteerd Alan Rickman was.

Aanbevolen: