Helena Bonham Carter werd bijna niet gecast als Bellatrix Lestrange in 'Harry Potter', en dit is waarom

Inhoudsopgave:

Helena Bonham Carter werd bijna niet gecast als Bellatrix Lestrange in 'Harry Potter', en dit is waarom
Helena Bonham Carter werd bijna niet gecast als Bellatrix Lestrange in 'Harry Potter', en dit is waarom
Anonim

Is er Harry Potter zonder de gekke maniakale lach en kwaadaardige capriolen van Bellatrix van Detta? We kunnen Orde van de Feniks nauwelijks kijken zonder haar te horen schreeuwen: "Ik heb Sirius Zwarts vermoord!" in onze hoofden.

Al haar gekte werd natuurlijk tot leven gebracht door de onvergelijkbare Helena Bonham Carter, die perfect was voor de rol. Ze is praktisch de prinses van de duisternis zelf buiten beeld, dus het was niet echt een strijd om in karakter te komen.

Het is gek om over na te denken, maar kun je je voorstellen dat iemand anders Bellatrix speelt? Wij ook niet, maar er had heel goed iemand anders als schurk kunnen zijn. Het kwam allemaal neer op de zwangerschap van nog een Harry Potter-aluin, een die we helaas net verloren hebben.

Helen McCrory was oorspronkelijk gecast

De Harry Potter-familie heeft zojuist een van haar mooiste verloren.

Helen McCrory, die Narcissa Malfidus speelde in de franchise, stierf op 52-jarige leeftijd op 16 april, na een zeer persoonlijke strijd tegen kanker, zo maakte haar man, Damian Lewis, bekend.

"Helen was een nog briljanter persoon dan zij een actrice was", schreef Lewis in zijn eerbetoon aan zijn overleden vrouw, gepubliceerd in de Times. "Ze was een mensenmens, zeker. 'Ik ben veel meer geïnteresseerd in met wie ik ben dan waar ik ben', zou ze zeggen, en van nature wilde ze delen. Maar ze leefde ook volgens het principe van vriendelijkheid en vrijgevigheid. Dat je deze dingen de wereld instuurt om het beter te maken, om mensen zich beter te laten voelen."

Tom Felton, haar Harry Potter-zoon, bracht ook hulde aan zijn moeder op het scherm, samen met J. K. Rowling en de rest van de Harry Potter-familie.

"Zo verdrietig om zo plotseling afscheid te nemen - ik heb nooit de kans gegrepen om het haar te vertellen, maar ze heeft me als persoon zo veel gevormd - op en buiten het scherm", zei Felton."Ze was altijd meedogenloos zichzelf - vlijmscherpe humor - met een zilveren tong - vriendelijk en warmhartig - ze leed geen dwazen maar had tijd voor iedereen - bedankt voor het verlichten van de weg voorwaarts en het vasthouden van mijn hand wanneer ik het nodig had xx."

Maar terwijl de tovenaarswereld van Harry Potter rouwt om McCrory, samen met de rest van de wereld die haar bewonderde, laten we terugdenken aan de tijd dat ze oorspronkelijk werd gecast als Bellatrix. Ja, je hebt ons goed gehoord. McCrory zou de schurk spelen voordat het naar Bonham Carter ging.

McCrory speelde eerst als Narcissa in Harry Potter en de Halfbloed Prins, en ze hernam haar rol in Deathly Hallows: Part One and Two. Maar ze is al veel langer in de buurt van Harry Potter.

Ze werd gecast als Bellatrix, de zus van Narcissa, voor Order of the Phoenix. Maar ze moest afhaken omdat ze zwanger raakte van haar en Lewis' eerste kind, hun dochter Manon. Dus Bonham Carter nam de rol op zich.

Bonham Carter vertelde Entertainment Weekly in 2010: "Ze kwamen naar me toe [nadat McCrory het project moest verlaten] en ik vond het geweldig. Ik hou van magie, ik hou van heksen, ik hou van de hele [Harry Potter] wereld. Ik was maar al te blij om een heks te spelen." Dat klinkt als iets wat ze zou zeggen (dit is ook de vrouw die via een paranormaal begaafde met de geest van prinses Margaret sprak voordat ze haar speelde in The Crown).

McCrory kreeg haar tweede kind, een zoon, een jaar later, in 2007, het jaar waarin Order of the Phoenix in première ging, dus ze was vrij om Narcissa te spelen toen ze in 2008 begonnen met filmen.

Zou McCrory goed werk hebben geleverd als Bellatrix?

Hoewel McCrory een andere rol kreeg, vragen we ons nog steeds af hoe ze de schurk zou hebben geportretteerd. Natuurlijk twijfelen we er niet aan of ze in staat zou zijn geweest of de rol recht had kunnen doen. Als je haar hebt gezien als tante Polly van Peaky Blinders, kun je haar gemakkelijk in de rol zien. Maar er is geen twijfel mogelijk, Bonham Carter heeft Bellatrix zeker een gekkere voorsprong gegeven die niemand anders kon.

"Ik denk dat ik haar waarschijnlijk een beetje meer krankzinnig en losgeslagen heb gemaakt dan ze bedoeld was," vervolgde Bonham Carter."Ik wilde opvallen. Dus de [rotte] tanden was mijn idee, omdat ze zo lang in de gevangenis had gezeten. Ik wilde dat ze behoorlijk wild was. En ik wilde dat korset. Het was een soort Amazon-ding. Bellatrix betekent een krijger. Ik wilde dat ze tegelijkertijd sexy en weerzinwekkend was. Op een gegeven moment was ze misschien aantrekkelijk, maar nu niet meer."

Hoe dan ook, we hebben twee zussen, een die tot het einde toe slecht was en een die alles zou doen om haar zoon te beschermen en die vrijwel een hand had in het doden van Voldemort zelf. McCrory is sowieso beter als Narcissa en Bonham Carter is sowieso beter als Bellatrix. Bonham Carter moet Manon McCrory-Lewis bedanken voor het krijgen van zo'n geweldige rol.

Aanbevolen: