Fans haten nog steeds de manier waarop Robin Williams werd gebruikt om Jack Nicholson als de Joker te casten

Inhoudsopgave:

Fans haten nog steeds de manier waarop Robin Williams werd gebruikt om Jack Nicholson als de Joker te casten
Fans haten nog steeds de manier waarop Robin Williams werd gebruikt om Jack Nicholson als de Joker te casten
Anonim

Als je een filmfan bent, heb je waarschijnlijk talloze uren besteed aan het kijken naar de legendarische Robin Williams op je tv-scherm. Williams had veel succes aan de kassa, en hoewel hij een aantal grote rollen miste, kon hij zijn claim als een van de grappigste en meest getalenteerde sterren aller tijden opeisen.

In de jaren tachtig vestigde Williams zich als een grote filmster en DC benaderde hem over het spelen van de Joker. Wat Williams niet wist, is dat de studio hem gewoon gebruikte.

Laten we terugkijken op hoe Robin Williams werd gebruikt als hefboom voor een filmstudio.

Robin William was een legende

Tijdens de grootste jaren van zijn carrière was Robin Williams een van de grappigste en meest geliefde artiesten in de industrie. Hoewel hij vooral bekend stond om zijn komische karbonades, had Williams een onmiskenbaar acteerbereik dat hij tijdens zijn tijd op het grote scherm aanspande, waardoor hij voor altijd zijn plaats in de geschiedenis van Hollywood verstevigde.

Televisie en stand-upcomedy waren geweldige middelen voor Williams om aan de slag te gaan in de entertainmentindustrie, maar uiteindelijk verlegde de acteur zijn aandacht naar het grote scherm. Het zou in de filmwereld zijn dat Williams nieuwe hoogten in zijn carrière zou bereiken en in het proces een winstgevende ster zou worden.

Op een gegeven moment kreeg Williams de hoogste dollar voor zijn werk.

"Het hoogste enkele salaris dat Robin ooit verdiende, kwam van de film "Bicentennial Man" uit 1999, waarvoor hij $ 20 miljoen kreeg", schrijft Celebrity Net Worth.

Het is verbazingwekkend om na te denken over wat hij heeft bereikt, maar net als andere sterren miste Williams een aantal projecten die hij graag had willen doen.

Hij kreeg de rol van de joker aangeboden

In de jaren tachtig maakte Robin Williams vorderingen op het grote scherm, en Good Morning, Vietnam was een film die de wereld liet zien waartoe hij in staat was. In feite is het deze film die Warner Bros. aan boord heeft gebracht door hem in te zetten om te strijden tegen Michael Keaton's Dark Knight in Batman uit 1989.

Volgens We Minored In Film: "Dit optreden leverde Williams zijn eerste Oscar-nominatie op, en het was vers hiervan dat hij werd benaderd over het spelen van de Joker. Ze boden het hem zelfs officieel aan, en volgens sommige rapporten hij accepteerde het echt."

Het is wild om te denken dat Williams de iconische schurk had kunnen spelen, en de heer weet dat hij een geweldige prestatie had kunnen leveren als de Clown Prince of Crime.

Helaas had Warner Bros. altijd iemand anders in gedachten: Jack Nicholson.

Producer Michael Uslan zei hetzelfde in een interview.

"Vanaf het allereerste begin was Nicholson de enige acteur waarvan ik dacht dat hij de Joker echt zou kunnen spelen," zei Uslan, en gaf zelfs aan hoe Nicholsons optreden in The Shining vele jaren eerder de reden was waarom hij hem altijd in de rol wilde hebben.

De wens om Nicholson te krijgen was overweldigend, en Robin Williams wist niet dat hij gewoon werd gebruikt.

Warner Bros. gebruikte hem gewoon om Jack Nicholson te pakken te krijgen

De truc om Jack Nicholson te lokken door Robin Williams als hefboom te gebruiken, werkte als een tierelier voor de studio.

"Toen Nicholson eenmaal lucht kreeg van wat er aan de hand was, ging hij terug naar Warner Bros. en accepteerde ook de rol met veel clausules in zijn contract, waaronder een percentage van de kassa-inkomsten en de mogelijkheid om zijn eigen te dicteren werkuren, een salaris van $ 6 miljoen en een brutopercentage plus 17,5% aan merchandising, wat uiteindelijk meer dan $ 60 miljoen binnenhaalde", schrijft We Minored In Film.

Williams bleef in het stof achter en Nicholson verdiende een fortuin terwijl hij een iconisch optreden inleverde in de baanbrekende film.

Jaren later zou Williams opnieuw in gesprek zijn met DC, en deze keer was hij klaar voor de rol van de Riddler in Batman Forever.

Williams verloor die rol echter van Jim Carrey.

"Toen we later de Riddler wilden doen, werd het Robin Williams. Met de Riddler schreven we het met de stem van Robin. Hij las ons script en vond het geweldig, ze maakten alleen de deal. Dus als het op Jim Carrey aankwam, deed hij heel erg ons script. Het was net iets minder Robin Williams, "zei scenarist Lee Batchler in een interview.

Dit veroorzaakte naar verluidt een breuk tussen Williams en Carrey, iets wat de laatste ontkende.

Robin Williams die door een studio wordt gebruikt als hefboom is een verschrikkelijk verhaal van weleer. Het is jammer dat hij nooit de kans heeft gekregen om in de wereld van Batman te ploeteren, iets wat hij duidelijk altijd al wilde doen.

Aanbevolen: