Inside David Fincher en Madonna's relatie

Inhoudsopgave:

Inside David Fincher en Madonna's relatie
Inside David Fincher en Madonna's relatie
Anonim

David Fincher en Madonna hoeven hun liefde niet te rechtvaardigen.

Laten we eerlijk zijn, Madonna is een van de meest excentrieke beroemdheden ooit, en soms moeilijk om mee samen te werken. Dus als ze iemand vindt die met haar wil werken, die perfect aan haar behoeften voldoet, is dat wereldschokkend.

Toen Madonna David Fincher (later bekend van Gone Girl, Fight Club en meer recentelijk Mank) ontmoette, wist ze dat hij in staat zou zijn om enkele van haar beroemdste muziekvideo's te regisseren en haar op de juiste manier vast te leggen. Hij maakte vier van haar muziekvideo's, waaronder "Vogue" uit 1990, en andere nummers die voorkomen in de filmversie van Madonna's grootste hitalbum Madonna: The Immaculate Collection.

Madonna zegt dat ze zo goed met Fincher kan opschieten omdat hij haar echt begrijpt, maar als we tussen de regels door lezen, gebeurde er tegelijkertijd iets anders tussen hen. Het is niet ongebruikelijk dat regisseurs uitgaan met hun muzen.

Madonna zinspeelde ooit dat hun relatie verder ging dan medewerkers

Voordat Fincher een bekroonde regisseur werd, voornamelijk voor psychologische thrillers, stond hij bekend om het regisseren van enkele van de beroemdste muziekvideo's van de klassieke rock voor acts als Aerosmith, Billy Idol, Rick Springfield en de Rolling Stones.

Fincher heeft gezegd dat het maken van muziekvideo's zijn persoonlijke 'filmschool' was, omdat ze hem leerden efficiënt te werken met een klein budget en korte tijdsbestekken. Het was dus geen verrassing toen Madonna hem belde om haar te helpen bij het maken van een van haar video's.

In 1989 regisseerde hij de video voor 'Express Yourself' en 'Oh Father', de eerste die hem een MTV Video Award voor beste regie opleverde. Een jaar later werkten ze samen aan een van de beroemdste nummers van de zanger, "Vogue", wat hem nog een MTV Video Award opleverde.

Fincher regisseerde vervolgens "Bad Girl" in 1993, en Madonna onthulde datzelfde jaar in een interview hoe het was om met hem samen te werken. Op de vraag of ze op zoek was naar haar eigen Josef von Sternberg, een regisseur die verliefd werd op zijn medewerker Marlene Dietrich, zei ze dat ze hem al had gevonden.

"Ik heb het gevoel dat ik er een heb, maar hij regisseert al mijn video's", zei Madonna. "Zijn naam is David Fincher, en we werken aan alles samen, en we zullen waarschijnlijk ooit een film maken. Maar ik heb het gevoel dat de relatie die ik met hem heb dezelfde is die zij met hem had, die Marlene had met von Sternberg."

Op de vraag wat er voor nodig was om haar te regisseren, zei ze: "Het is bijna als een stille taal. Het is met ogen, je weet wanneer je iemand zo goed kent. En het heeft ook met liefde te maken. Ik denk dat de regisseur verliefd moet zijn op de actrice en alleen het beste voor haar moet hebben."

Volgens een 1991-editie van Vanity Fair waren Madonna en Fincher sinds 1989 romantisch met elkaar verbonden, maar het eindigde blijkbaar echter net toen Madonna op het punt stond op haar Blond Ambition World Tour te gaan in 1990.

Schrijver Sydney Urbanek wijst erop dat Fincher "niet de neiging heeft om te verschijnen in de lijstjes waarin Madonna's indrukwekkende liefdesleven als een publieke figuur wordt beschreven", en dat de relatie tussen regisseur en muzikant vrijwel geheel lijkt te zijn verdwenen.

Wat is er precies tussen hen gebeurd?

Er zijn een aantal situaties die bewijzen dat Madonna en Fincher erbij betrokken waren. Madonna struikelde over haar woorden, als een schoolmeisje dat betrapt werd op het maken van een vieze film met haar vriend, in een interview waarin ze uitlegde dat de melkscène in "Express Yourself", Fincher's idee was.

"Eh, David h-David's idee voor de kat om van… de melk te likken en dan over te gieten," zei ze. "Het is geweldig en geloof me, ik bedoel, ik moet eh … ik heb hem daar tegen gevochten, ik wilde het niet doen. Ik dacht: 'Oh, het is gewoon zo overdreven en dom en een soort cliché-achtige kunst student of filmstudent een soort trucje, weet je.' Ik ben blij dat ik aan hem heb toegegeven."

Ondanks wat er tussen hen gaande was, vertrouwden ze elkaar duidelijk. Toen Fincher voorstelde dat "Oh Father" als single zou worden uitgebracht, luisterde ze, en toen MTV de scène wilde waarin haar mond werd dichtgenaaid, een scène waar Fincher achter zat, weigerde ze.

Het nummer kwam echter op een laag pitje en Madonna zei tegen hem: "Je hebt me verpest. Je wilde deze video voor het nummer maken en niemand vond het nummer leuk en ik ging voor je aan de slag en nu moet ik maak uiterlijk dinsdag een video." Fincher legde uit: "En ik zei: 'Hoe heet het nummer?' En ze zei: 'Vogue.’"

Fincher had maar één weekend om de video op te nemen, maar er gebeurde iets tussen 'Vogue' en Madonna die naar Japan vertrok voor haar Blond Ambition World Tour. Haar documentaire, Truth or Dare, zou tijdens de tour door Fincher worden gefilmd, maar hij werd snel vervangen.

Hun affaire mag niet al te slecht zijn afgelopen, want Madonna kwam in 1993 nog een keer naar Fincher om 'Bad Girl' te regisseren. The Independent schrijft dat het nummer 'een korte, stijlvolle erotische thriller is die begint en eindigt met Madonna's levenloze lijk; een video die knikt naar de filmmaker Fincher zou worden, en een laatste daad van artistieke symbiose tussen twee titanen van de popcultuur."

Een artikel van The Sun beweert dat Donya Fiorentino, de toenmalige vrouw van Fincher, beweert dat Madonna hun huwelijk verscheurde, met haar constante telefoontjes, enz. Het artikel beweerde ook dat Fincher de enige andere persoon was, afgezien van Sean Penn, waar Madonna echt van hield.

Hoewel ze duidelijk niet romantisch werkten, hebben we nog steeds een aantal van de beste samenwerkingen ooit en enkele van de beste muziekvideo's. Vice schreef over het paar: "Twee notoir veeleisende talenten - de ingénue, het wonderkind - grepen elkaars snelheid precies op het juiste moment." Hun samenwerking/flirting gebeurde op het juiste moment.

Aanbevolen: