Hoe Lady Gaga haar rol in 'American Horror Story' bemachtigde

Hoe Lady Gaga haar rol in 'American Horror Story' bemachtigde
Hoe Lady Gaga haar rol in 'American Horror Story' bemachtigde
Anonim

Als er één ding is dat Lady Gaga niet nodig heeft, dan is het wel een ander optreden. Ze is tenslotte miljoenen waard - en ze is zo beroemd dat hondenluiers zelfs probeerden haar pups te stelen en haar hondenuitlater bijna vermoordden. Er is zelfs een plant naar haar vernoemd.

Maar haar waanzinnige roem betekent niet dat Gaga tevreden is met haar creativiteit de baas te blijven en het te beperken tot alleen muziek. Haar tijd op 'A Star is Born' heeft haar carrière immers echt veranderd. Fans kregen te zien dat Gaga echt kon acteren, en het hielp dat Bradley Cooper praktisch de grond aanbad waarop ze liep tijdens het filmen en de première.

De ironie is dat Gaga al een behoorlijk indrukwekkend optreden op haar cv had staan: 'American Horror Story'. Maar voor veel fans -- en medeacteurs -- was 'A Star is Born' het ware bewijs dat Lady Gaga multitalent was.

Dat leidt natuurlijk tot de vraag -- hoe kwam Gaga terecht in een tv-serie, vooral met alleen een muziekvideogeschiedenis om haar vaardigheden te onderbouwen?

In feite is het die lange lijst met muziekvideo's die Lady Gaga heeft geholpen haar optreden binnen te halen. Verder is ze altijd al bezig geweest met performancekunst, zoals haar Little Monsters goed weten. En het goede nieuws is dat enkele van haar wildste optredens hielpen de weg vrij te maken voor haar toekomstige acteeroptredens.

Hoewel Gaga nooit in traditionele zin auditie hoefde te doen, merkte USA Today op. In 2015 kondigde de publicatie aan dat Gaga in een komend seizoen van 'American Horror Story' zou verschijnen.

Het verhaal begint met Lady Gaga's mensen die op de een of andere manier de contactgegevens krijgen van een van de makers van de show, Ryan Murphy. Murphy gaf zelfs toe dat hij ook een beetje geïrriteerd was door de hele zaak.

Hij was op een dag op een bouwplaats toen zijn telefoon ging, vertelde Ryan. Toen hij het onbekende nummer opnam, zei iemand: "Houd alstublieft vast voor Gaga." Dus natuurlijk deed hij dat - hoewel hij opmerkte dat in de tussentijd, terwijl hij wachtte tot de zangeres zou oppikken, haar nummer 'Bad Romance' werd afgespeeld.

Lady Gaga in 'Amerikaans horrorverhaal&39
Lady Gaga in 'Amerikaans horrorverhaal&39

En toen Gaga de telefoon opnam, realiseerde Ryan zich dat het geen grap was, en ze 'hadden een leuk telefoontje'. Lady Gaga legde later zelf uit dat ze de maker van de show gewoon had gebeld en zei dat ze in zijn serie wilde zijn. Hij zei "Oké", en de rest is geschiedenis.

Het punt is dat Gaga tegen die tijd zoveel toneelvoorstellingen had gegeven, zoveel buzz had gecreëerd voor haar eigen 'merk' en haar assortiment in meerdere genres en instellingen liet zien. Dus hoe verschrikkelijk kan haar acteren zijn?

Helemaal niet slecht, zo blijkt, en Lady Gaga zou daarna een aantal andere spraakmakende rollen op zich nemen.

Aanbevolen: