De waarheid over Jennifer Aniston's vete met Marvel

Inhoudsopgave:

De waarheid over Jennifer Aniston's vete met Marvel
De waarheid over Jennifer Aniston's vete met Marvel
Anonim

Sinds ze beroemd werd nadat ze in de populaire NBC-sitcom Friends speelde, is Jennifer Aniston altijd in ieders bewustzijn gebleven. De actrice is tenslotte altijd aanwezig, met in de hoofdrol een reeks romantische komedies en veelgeprezen films als Dumplin' en Cake. Aniston kreeg ook veel lof voor haar vertolking van gastheer Alex Levy in het Apple TV+-drama The Morning Show (die ze ook uitvoerend produceert samen met co-ster Reese Witherspoon).

Omdat ze altijd projecten aan de horizon heeft, staat Aniston er meestal voor open om ze te promoten. Op een gegeven moment nam ze echter ook de tijd om Marvel en het steeds groter wordende Marvel Cinematic Universe (MCU) uit te roepen.

Wat zei ze over Marvel?

2019 markeerde de terugkeer van Aniston naar het doen van series toen Apple TV+ later dat jaar The Morning Show uitbracht. Terwijl ze met Variety sprak, legde ze haar beslissing uit om terug te gaan naar het filmen van episodische shows en het had iets te maken met de "kwaliteit" van de shows die onlangs zijn uitgebracht. "Pas de laatste paar jaar, toen deze streamingdiensten gewoon explodeerden met deze hoeveelheid kwaliteit, begon ik echt te denken: 'Wauw, dat is beter dan wat ik net deed.'"

Tegelijkertijd geloofde Aniston ook dat iets in de filmindustrie 'afnam'. "En dan zie je wat er beschikbaar is en het wordt alleen maar kleiner en kleiner in termen van grote Marvel-films", legde de actrice verder uit. "Of dingen waar ik niet alleen voor word gevraagd of die echt geïnteresseerd zijn in het leven in een groen scherm." Aniston verduidelijkte later ook haar opmerkingen en zei dat er een "heropleving" zou moeten zijn van "het tijdperk van Meg Ryan". 'Laten we de voorwaarden van genegenheid weer naar buiten brengen. Weet je, Heaven Can Wait, Young Frankenstein, Blazing Saddles, Goodbye Girl.”

Hoe fans reageerden

Mensen zagen de opmerkingen van Aniston uiteindelijk als een opgraving bij Marvel en velen gingen naar sociale media om hun ongenoegen te uiten. Om te beginnen merkte criticus en schrijver Hanna Ines Flint op Twitter op: "Ik kan accepteren dat Martin Scorsese kritiek heeft op Marvel-films, maar Jennifer Aniston zegt dat ze de cinema "afnemen" … Echt, zus? Met je filmrecord. Lol." Ze voegde ook een screenshot bij van de films van Aniston en de bijbehorende beoordelingen op Rotten Tomatoes.

Anderen maakten ook opmerkingen over het eerdere werk van Aniston op het grote scherm. Eén merkte op: "Jennifer Aniston, die in meerdere Adam Sander-films speelde, klaagt nu over Marvel-films die Cinema verpesten." Voor het geval iemand enige referentie nodig had, de films van Sandler doen het over het algemeen niet goed bij critici (hoewel ze veel lof hebben voor Uncut Gems en The Meyerowitz Stories (New and Selected)). Aniston en Sandler speelden het meest recent samen in Netflix's Murder Mystery, dat een lage rating van 44% verdiende op Rotten Tomatoes. De consensus van de critici beschrijft de film als "lichtgewicht" en "middelmatig".

Ondertussen stond in een andere reactie op de opmerkingen van Aniston: "Ik neem 30 Marvel-films over alles waar Jennifer Aniston bij betrokken is." Er was ook een reactie die het succes van de laatste tijd op stripboeken gebaseerde films erkende. Tegelijkertijd vroeg ze zich af: "Gelooft Jennifer Aniston echt dat ze een artiest is en dat 90% van haar theaterproductie niet vergeetbaar afval is?"

Dit is niet de eerste keer dat iemand beroemd is gaan graven bij Marvel

Te midden van het groeiende succes maakten enkele beroemde namen in Hollywood duidelijk dat ze Marvel-films niet zo waardeerden als anderen. Regisseur Martin Scorsese verklaarde bijvoorbeeld dat Marvel-films 'geen cinema' zijn. In een opiniestuk dat hij schreef voor The New York Times, verduidelijkte hij ook zijn opmerkingen door te zeggen: "Veel van de elementen die cinema definiëren zoals ik het ken, zijn aanwezig in Marvel-foto's. Maar hij zei ook: "De foto's zijn gemaakt om aan een specifieke reeks eisen te voldoen, en ze zijn ontworpen als variaties op een eindig aantal thema's." Bovendien noemde regisseur Francis Ford Coppola Marvel-films "verachtelijk" tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter. Hij zei zelfs dat Scorsese gewoon "vriendelijk" was toen hij zijn opmerkingen maakte.

Marvel-president Kevin Feige woog later op de opmerkingen tijdens The Hollywood Reporter's Awards Chatter Podcast en zei: Iedereen heeft recht op zijn mening. Iedereen heeft het recht die mening te herhalen. Iedereen heeft het recht om opiniestukken over die mening te schrijven, en ik kijk uit naar wat er daarna gaat gebeuren.”

Tegelijkertijd vertelde Jon Favreau, die regisseerde en speelde in verschillende Marvel-films, ook aan CNBC: "Deze twee jongens zijn mijn helden en ze hebben het recht verdiend om hun mening te uiten." Aan de andere kant ging Disney-CEO Bob Iger niet vriendelijk in op de opmerkingen van de regisseurs. Tijdens de Wall Street Journal Tech Live-conferentie merkte hij op: "Zeg je me dat Ryan Coogler die Black Panther maakt op de een of andere manier iets minder doet dan Marty Scorsese of Francis Ford Coppola ooit in een van hun films hebben gedaan? Kom op.”

Er zijn nooit opmerkingen gemaakt naar aanleiding van de opmerkingen van Aniston. Ondertussen onthulde de actrice later aan People dat ze "Wonder Woman wilde zijn, maar ik heb te lang gewacht."

Aanbevolen: