De waarheid over de vete tussen 'South Park' en 'Family Guy

Inhoudsopgave:

De waarheid over de vete tussen 'South Park' en 'Family Guy
De waarheid over de vete tussen 'South Park' en 'Family Guy
Anonim

Of je het nu leuk vindt of niet, Hollywood zit vol met vetes en controverses. Een van de meest bizarre is de vurige woede die bestaat tussen de makers van twee van de meest succesvolle animatiekomedies voor volwassenen aller tijden… Family Guy en South Park.

Dit is de echte reden waarom deze twee shows elkaar absoluut verachten…

De reden waarom South Park een hekel heeft aan Family Guy

Tijdens een discussie over hun meest controversiële aflevering van South Park, zeiden mede-makers Trey Parker en Matt Stone dat meer mensen commentaar gaven op het feit dat ze Family Guy hadden geript dan wat de media veroorzaakte, met afbeeldingen van Mohammed. Dit komt omdat er veel haat lijkt te bestaan voor Seth MacFarlane's Family Guy. Tenminste, dit is het perspectief van de makers van South Park die openlijk een hekel hebben aan hun volwassen geanimeerde showconcurrent. Ze zorgden er ook voor dat ze onthulden waarom ze het precies zo niet leuk vinden en het gaat verder dan kleine concurrentie.

"Ik wil voor de goede orde zeggen dat we Family Guy hebben gezien, het is… het is… we haten het", zei Trey Parker in het interview. “We haten Family Guy. En we begrijpen volledig dat mensen er dol op zijn, en daarom hebben we het in de show geplaatst. We begrijpen dat het sommige mensen aanspreekt, en het kan gewoon een simpele lach zijn, en dat is geweldig … en we vinden zeker niet dat het uit de lucht moet worden gehaald of iets dergelijks. We respecteren het gewoon niet in termen van schrijven."

"Dat is waarschijnlijk de beste manier om het te zeggen," zei Matt Stone.

Trey legde verder uit dat hij een hekel heeft aan Family Guy, omdat ze altijd het enige doen dat ze vermijden in de schrijverskamer in South Park, en dat zijn grappen. Family Guy staat bekend om zijn grappen. In feite trollen veel van hun grappen enkele van de grootste films, beroemdheden en zelfs nieuwsverhalen. Maar ze zijn meestal niet verbonden met het verhaal van elke aflevering. Ze waren er gewoon om te lachen.

Dit is wat Matt en Trey niet respecteren.

Al hun komische momenten komen voort uit hun vakkundig opgebouwde verhalen, hun personages en de wereld van South Park zelf. Dit komt omdat elke aflevering van de show eigenlijk een legitiem probleem behandelt waar de schrijvers nieuwsgierig naar zijn. Met al zijn kinderachtige momenten, grove humor en aanstootgevende komedie is South Park uiteindelijk een van de beste satires ooit gemaakt. Het stelt ons in staat om onze positie in de wereld, de bestaande structuren, onze relaties en zelfs onze interesses en hobby's opnieuw te evalueren. Dan is er hoe South Park ons leert over zaken als racisme, antisemitisme en seksisme.

Hoewel Family Guy dit misschien ook doet, vinden de makers van South Park dat ze het niet goed genoeg doen.

"Ik denk dat wat me teleurgesteld maakt over Family Guy, is dat het een geweldige show zou kunnen zijn," zei Matt Stone. "Je kunt zien dat er slimme mensen aan werken." "Ik denk niet dat ze hard genoeg werken", voegde Trey Parker eraan toe. "Ze moeten harder werken."[EMBED_YT]https://www.youtube.com/embed/gK005eDLGNk[/EMBED_YT]

De makers van South Park haten Family Guy niet alleen, maar ze beweerden ook dat veel andere schrijvers van tekenfilms er ook een hekel aan hebben… ze zijn er gewoon niet zo vocaal over.

In hetzelfde interview zeiden Matt en Trey dat mensen van The Simpsons belden om hen te bedanken nadat hun anti-Family Guy-aflevering was uitgezonden. Dit is enigszins verrassend gezien het feit dat er een cross-over-aflevering is geweest tussen Family Guy en The Simpsons. Ze zitten tenslotte op hetzelfde netwerk. Maar dat betekent niet dat iedereen die bij The Simpsons werkt, van de show houdt die duidelijk (en toegegeven) ideeën van hen heeft gestolen.

Bovendien beweerden Matt en Trey dat schrijvers van King of the Hill ook hun steun gaven aan de poging van South Park om authentieke foto's naar Family Guy te gooien.

Matt en Trey weten dat hun familiemanhaat 'upsortsmanachtig' is

In een ander interview gaven Matt en Trey toe dat ze weten dat het rippen van Family Guy "smakeloos" is. In feite noemden ze het "lam en onsportief", maar daardoor willen ze het alleen maar meer doen… omdat het grappig is.

"En het is ook een soort kinderachtig jaloezie-ding, want het is alsof kom op, onze spullen zijn cooler", gaf Trey Parker toe.

Matt voegde eraan toe dat het ook leuk is om foto's te maken bij Family Guy, omdat ze twee keer zoveel beoordelingen krijgen als South Park. Omdat de show groter is, is het gemakkelijker om belachelijk te maken.

Hoe Seth MacFarlane erover denkt

Hoewel Matt en Trey hadden gezegd dat ze Family Guy-bedenker Seth MacFarlane nog nooit zijn tegengekomen (vanwege hun teruggetrokken karakter), heeft Seth manieren gevonden om op de makers van South Park te reageren.

Tijdens een interview in The Howard Stern Show legde Seth uit dat hij probeert niet persoonlijk te worden over de gevoelens van Matt en Trey. Dit komt omdat Family Guy zoveel schoten op mensen neemt dat het hypocriet zou zijn als hij dat deed. Maar dat betekent niet dat hij er niet een beetje geïrriteerd door is.

"Weet je, ze houden niet van de manier waarop de show is opgezet," zei Seth tegen Howard. "Ze zien het niet als een legitieme vorm van komedie… Je weet dat de tweedelige film die ze op ons deden erg grappig was. Maar toen las ik dit artikel waarin ze eigenlijk gewoon ve-g.webp

Aanbevolen: