Deze modieuze film uit de jaren 90 had een van de laagste kleerkastbudgetten ooit

Deze modieuze film uit de jaren 90 had een van de laagste kleerkastbudgetten ooit
Deze modieuze film uit de jaren 90 had een van de laagste kleerkastbudgetten ooit
Anonim

Filmmakers zijn gewend om kosten noch moeite te besparen als het gaat om zowel het veiligstellen van hun talent als het waarmaken van hun visie op de filmset. En hoewel het voor fans misschien gek klinkt om te ontdekken dat hun favoriete programma's of films miljoenen kosten om te produceren, zijn de resultaten duidelijk de moeite waard voor alle betrokkenen.

Maar niet elke film ha alt alles uit de kast a la 'Titanic', de film met een budget van $ 200 miljoen dat James Cameron heeft gemaximaliseerd, waarbij hij slechts op een enkel onderdeel van de productie beknibbelde. Nee, voor sommige films is hun budget beperkt, of het nu uit noodzaak is door de producerende studio of omdat ze gewoon niet veel geld nodig hebben om hun visie tot leven te brengen.

En dat geldt voor minstens één cultklassieker uit de jaren 90: 'Clueless.' Natuurlijk, het bevat een zeer dure outfit die Alicia Silverstone in de openingsscènes aantrok. En de film leverde haar een flinke betaaldag op, dus er werd wat geld rondgegooid. Maar afgezien van die ene pasvorm van Jean Paul Gaultier, werd het garderobebudget uitzonderlijk laag gehouden volgens de industrienormen.

IMDb trivia onthult dat Jen Chaney, een popcultuurschrijver die een boek schreef over 'Clueless', uitlegde dat de kostuumontwerper van de set een specifiek idee had van hoe de meisjes eruit moesten zien (nou ja, en de jongens, ook).

Mona May, de ontwerpster, wilde dat de meisjes op "mall-ratten" leken en niet op modellen, dus de kostuumveranderingen (waarvan er 63 waren!) waren budgetvriendelijk. Nou ja, in Hollywood-termen tenminste; het volledige budget voor de garderobe van de 'Clueless' cast bedroeg maar liefst $200.000.

Het heeft waarschijnlijk geholpen dat sommige castleden items uit hun eigen kasten droegen; Charlie Pea merkt op dat Paul Rudd zijn straatkleren een paar keer droeg omdat het authentiek aanvoelde voor zijn karakter. De 'schooljongen' was een paar jaar eerder klaar met zijn studie, maar zijn band-T-shirts hielpen bij het bijeenbrengen van het geld, zodat Cher een nog epischere garderobe kon hebben.

De $ 200K omvat dat Jean Paul Gaultier-nummer, plus 62 andere outfits. Geen woord over de exacte kosten van de iconische gele outfit, maar het moet iets zijn geweest; die $ 200K verdeeld over 63 outfits is nog steeds meer dan $ 3K voor elk ensemble. En de enige Cher-look die fans vandaag kunnen krijgen, is een knock-off Gaultier voor een paar honderd dollar of zo.

Maar aangezien andere films vaak bijna een miljoen dollar aan kleding uitgeven - vooral voor balzaalscènes of bruiloften - is het uiteindelijke budget voor 'Clueless' niet zo gek. Trouwens, fans herinneren zich hoe Cher's kast eruit zag; op geen enkele manier was dat van Target!

Aanbevolen: