Hoe Britney Spears haar restaurantbedrijf failliet liet gaan

Inhoudsopgave:

Hoe Britney Spears haar restaurantbedrijf failliet liet gaan
Hoe Britney Spears haar restaurantbedrijf failliet liet gaan
Anonim

Als je denkt dat het een uitdaging is om het in Hollywood te maken, weet je niets van de restaurantbusiness. Het is een brutaal, zeer competitief bedrijf met een succespercentage dat buitengewoon deprimerend is. Natuurlijk kunnen de carrières van Hollywood-sterren vervagen, flikkeren of uitsterven, maar de snelheid hiervan verbleekt in vergelijking met die van het uitputtende succes in de wereld van restaurants. Dit is iets waar Britney Spears op de harde manier achter kwam. Helaas werd haar situatie veel erger gemaakt door een aantal zeer slechte beslissingen van haar kant.

Ja, Britney Spears had een restaurant… In het kort… Heel, heel kort

Britney Spears is verre van de enige beroemdheid die probeert een restaurant te openen. In feite zijn er een handvol sterren die zeer succesvolle restaurants hebben geopend, bezeten en nog steeds runnen … Maar ze zijn er maar heel weinig. Mark Wahlberg is waarschijnlijk een van de meest opvallende in deze groep dankzij zijn familiebedrijf Wahlburgers. Dan is er natuurlijk Robert De Niro, die mede-eigenaar is van de buitengewoon succesvolle high-end keten van restaurants en hotels onder de Nobu-vlag.

Voor de door restaurants geobsedeerde namen als Nobu en Wahlburgers maken deel uit van het lexicon… Nyla is echter niet…

Nyla was de naam van Britney's Cajun-keukenrestaurant dat in 2002 zowel in het Dylan Hotel in Manhattan, New York werd geopend als gesloten. De naam is afkomstig van Britney's nieuwe thuis van New York en geschiedenis in Louisiana. De keuken van het restaurant was zelfs geïnspireerd op Britneys Cajun-roots, maar leek een voorbode te zijn van haar neerwaartse spiraal van 2008.

In 2002 reed Britney redelijk hoog, afgezien van het einde van haar wervelwind met Justin Timberlake. Anders was ze op het hoogtepunt van haar carrière en had ze net haar speelfilmdebuut gemaakt in het door Shonda Rhimes geschreven Crossroads. Dus het leek haar een schot in de roos om zich in de restaurantbusiness te wagen. Haar fans zouden tenslotte komen als ze wisten dat het van haar was en het goede recensies kreeg.

Hier begon het mis te gaan en Britney bracht haar visie in gevaar in plaats van te proberen het te verbeteren.

De opening en sluiting van Nyla en Britney's snelle beslissing

Het eerste probleem met Nyla had te maken met de locatie die de zangeres van "Circus" had gekozen. Britney werd aangetrokken door het spelonkachtige gebouw in Manhattan waarin het Dylan Hotel was gehuisvest. Het was ook de thuisbasis van een ruimte die perfect was voor een elegante eetgelegenheid overdag en die 's avonds kon veranderen in een meer sensuele en levendige nachtclub. Hoe perfect het ook was, het was ronduit duur, volgens Vanity Fair.

De keuze van de locatie droeg ertoe bij dat Nyla het budget overschreed. Volgens New York Magazine beweerde de eerste manager van Nyla, Bobby Ochs, dat het hele bedrijf vanaf de eerste avond $ 350.000 overschreed.

De openingsavond in 2002 was ook minder dan spectaculair toen een hevige stortbui besloot om de rode loper volledig te doordrenken en de fotoshootmogelijkheden voor de deur te verpesten. Toch bleef Britney positief in interviews achter de schermen. Haar menu, chef-kokteam en sterrenkracht zouden het tenslotte goedmaken … toch? …. Toch?

Fout!

Om het nog erger te maken, de recensies waren niet aardig. Niet alleen was het openingsevenement flauw, maar de klantenkring viel bijna onmiddellijk weg dankzij voedselrecensenten die hun mening gaven over Nyla's "gemiddelde" menu. Dit was de aanleiding voor Britney en haar team om haar chef-kok te ontslaan en het cajun-menu volledig te veranderen in Italiaans.

De keuze om haar restaurant te veranderen van een gebrekkige maar authentieke ervaring in iets dat totaal anders was dan haar oorspronkelijke visie, hielp de zaken niet echt. En financieel zat Nyla in grote moeilijkheden.

Het restaurant kreeg een aantal kleine gezondheidsschendingen en chef-kok Brad Gates beweerde dat hij zijn loon niet kreeg.

Hoewel ze nog maar een paar maanden bezig was met haar restaurantonderneming, besloot Britney het schip te verlaten. Hoewel ze beweerde dat er achter de schermen andere dingen gebeurden die hebben bijgedragen aan deze beslissing om het falende bedrijf te verlaten dat voor en door haar was opgericht.

In een verklaring aan E! zei Britney's vertegenwoordiging: "Britney Spears heeft alle betrokkenheid bij het Manhattan-restaurant Nyla en het bedrijf dat Nyla exploiteert verbroken. Spears is van mening dat haar geen andere mogelijkheid is dan haar relatie te beëindigen met Nyla als gevolg van het falen van het management om haar volledig op de hoogte te houden van informatie met betrekking tot het restaurant en zijn activiteiten."

Niet lang daarna sloot Nyla permanent, vroeg faillissement aan en liet een schuld van $ 400.000 achter aan haar schuldeisers.

Veel beroemdheden hebben restaurants gehad, maar Britney's tijd in deze business was lang niet zo succesvol als ze had gewild. Dankzij het faillissement, slechte recensies, vreemde visieverandering en algemeen wanbeheer, lijkt het erop dat Britney's tijd in het bedrijf een totale ramp was.

Aanbevolen: