Fans trekken parallellen tussen Britney Spears en Amanda Bynes terwijl FreeAmanda aan populariteit wint

Fans trekken parallellen tussen Britney Spears en Amanda Bynes terwijl FreeAmanda aan populariteit wint
Fans trekken parallellen tussen Britney Spears en Amanda Bynes terwijl FreeAmanda aan populariteit wint
Anonim

Voor het eerst in 13 jaar kan Britney Spears de dag doorbrengen in de wetenschap dat haar vader niet langer wettelijk de controle over haar leven zal kunnen uitoefenen.

Eerder deze week schorste een rechter de vader van de 39-jarige prinses van Pop uit zijn rol als haar conservator en Spears is nu op weg naar vrijheid. Ze heeft nog een hoorzitting gepland voor 12 november, waar ze wenst dat het conservatorium volledig wordt uitgeroeid.

De Free Britney Movement maakte stilletjes de ronde vanaf 2008 toen de zanger voor het eerst onder het conservatorium werd geplaatst, maar nam een vlucht nadat de Britney's Gram-podcast in 2019 werd uitgebracht. Sindsdien heeft de beweging gewonnen meer volgers en exposure die toenam met de release van de New York Times-documentaire Framing Britney Spears eerder dit jaar.

Nu het erop lijkt dat de beweging en de inspanningen van Spears zijn geslaagd, zijn leden van de Free Britney-beweging van plan hun aandacht te verleggen naar een andere beroemde conservator - Amanda Bynes.

In een gesprek met TMZ woensdag buiten het gerechtsgebouw, zeiden de supporters van Spears dat ondanks belangrijke verschillen tussen de twee conservatoria, velen geloven dat Bynes vastzit in een vergelijkbare, oneerlijke situatie.

"De hervorming van het conservatorium stopt niet bij Britney, er zijn zoveel mensen in de Verenigde Staten die zijn misbruikt door het conservatoriumsysteem", zei een fan die heeft gevochten om een einde te maken aan het conservatorium van Bynes. "Er zijn bepaalde dingen en bepaalde mensen verbonden tussen conservatoria. We moeten ernaar kijken."

"Amanda's zaak is niet zo mainstream geweest als die van Britney, dus ik denk dat we haar zeker moeten helpen", zei een andere supporter. "Ik geloof echt dat er iets vaags aan de hand is achter de schermen van haar conservatorium.

Aanhangers van de Free Amanda Movement plaatsen FreeAmanda op Twitter om het bewustzijn te vergroten in een poging om de focus te verleggen zodra Spears "officieel vrij" is.

Naast de beroemdheden die momenteel onder conservatoria leven, wil de Free Britney/Amanda-beweging doorgaan met "het grote publiek voor te lichten over conservatorschapsmisbruik met evenementen en bijeenkomsten", terwijl ze vechten om "iedereen te helpen die conservatorschapsmisbruik ervaart".

"Dit zal ook zoveel anderen helpen die vastzitten in conservatoria. Nu is het tijd voor serieuze hervormingen en ik geloof dat het Congres het begrijpt. Er zijn al jaren hoorzittingen gehouden over misbruik van voogdij, maar deze keer is het anders, " schreef een supporter online.

Voogdij is de laatste tijd in de publieke belangstelling komen te staan. Gedeeltelijk geleid door de FreeBritney-beweging, werd de schadelijke aard van de systemen ook benadrukt in Netflix' komische thriller I Care A Lot.

Nu, in het licht van de aandacht van de zaak van Britney Spears, heeft Buzzfeed een uitgebreid rapport opgesteld over het Amerikaanse voogdijsysteem waarin het ongebreidelde misbruik en de corruptie in dergelijke systemen wordt benadrukt.

Fans zijn dankbaar voor de voortdurende blootstelling die deze berichtgeving over het leven van de voormalige kindsterren schijnt.

Aanbevolen: