Fans zien parallellen tussen de carrières van Britney Spears en Taylor Swift

Inhoudsopgave:

Fans zien parallellen tussen de carrières van Britney Spears en Taylor Swift
Fans zien parallellen tussen de carrières van Britney Spears en Taylor Swift
Anonim

Britney Spears en Taylor Swift zijn de popprinsessen van hun respectieve generaties. Beide zangers hebben een enorme schare fans. Ondanks de recente overgang van de Love Story-zangeres naar alternatieve muziek in haar laatste albums Folklore en Evermore, heeft ze nog steeds 10 Guinness World Records voor haar popinvloed, waaronder de meeste nummer 1 op de Amerikaanse Digital Song Sales Chart. De Baby One More Time heeft er 7; ze was de jongste artiest die een ster kreeg op de Hollywood Walk of Fame en is nog steeds de best verkopende tienerartiest aller tijden.

Beide muziekiconen werden op jonge leeftijd beroemd. Spears was een kindsterretje dat bekend stond om haar Mickey Mouse Club-stint toen ze 11 was, terwijl Swift haar eerste muziekuitgeverij op 14-jarige leeftijd tekende met Sony/ATV. Sindsdien zouden de twee met veel uitdagingen in de industrie worden geconfronteerd, ondanks het feit dat ze de meest ondersteunende fans hebben. De Toxic-zanger zit momenteel midden in een intense conservatorschapsstrijd. De zangeres van Blank Space claimt haar muziek terug met opnieuw opgenomen studioalbums na een juridisch geschil met Scooter Braun, die nu de rechten op haar oude nummers bezit.

Fans denken dat er parallellen zijn met deze worstelingen waarmee Spears en Swift worden geconfronteerd. Dit is waarom ze denken dat de levens van de blonde schoonheden veel meer met elkaar verbonden zijn dan we denken.

De media hebben ze herhaaldelijk verscheurd

De FreeBritney-beweging heeft interviews doorgespit met Britney Spears waarin volwassenen haar "ongepaste" vragen stelden, zoals of ze nog maagd was of niet. Fans geloven dat de media haar in de steek hebben gelaten. The Washington Post noemde Spears' album In The Zone zelfs 'haar eerste post-maagdelijkheidsalbum'. Ze was pas 21 jaar oud. Het album werd uitgebracht na haar tumultueuze splitsing van toenmalig NSYNC-lid, Justin Timberlake. Hij kreeg ook kritiek omdat hij expliciete details over zijn relatie met Spears openbaar had gemaakt. Hij verontschuldigde zich op Instagram, maar veel fans waren nog steeds niet tevreden.

In 2003 deed de Womanizer-zanger een interview met Diane Sawyer, dat ter sprake kwam in de documentaire Framing Britney uit 2021. Fans dachten dat het weer een antagonistische persbehandeling van Spears was. Ze eisten dat Sawyer zich verontschuldigde bij de 39-jarige zangeres voor haar vrouwonvriendelijke vragen. Maar het ABC-anker heeft tot nu toe geen verklaring afgelegd.

Taylor Swift is geen onbekende in zulke onvriendelijke verhoren. Jarenlang werd ze bestempeld als een seriële dater die alleen liedjes over haar exen maakt. In 2019 zei de Willow-zangeres dat het haar geloofwaardigheid als hardwerkende muzikant had geschaad. "Toen ik 23 was… reduceerden mensen me gewoon tot het maken van diavoorstellingen van mijn datingleven en het plaatsen van mensen naast wie ik ooit op een feestje had gezeten", vertelde ze aan Beats 1 Radio. Ze zei dat critici haar werk ondermijnden als "een truc in plaats van een vaardigheid en een ambacht."

In 2013 zei Swift ook dat ze het daten had opgegeven vanwege de overweldigende aandacht van de media voor haar privéleven. "Ik weet niet hoe een man naast zijn vriendin moet lopen als er 20 mannen met camera's zijn, en hij kan zijn vriendin niet beschermen omdat dat het leven is dat ze koos. Ik zie gewoon niet hoe het zou kunnen werken, " ze legde uit. De media annuleerden haar ook snel nadat Kim Kardashian een misleidend en bewerkt telefoontje van haar met Kanye West had vrijgegeven. De rapper onderbrak ook de acceptatie van de zanger op het podium van de VMA's in 2009.

Ze hebben allebei geworsteld met artistieke vrijheid

Taylor Swift heeft geen rechten meer op haar eerste zes albums. Het komt allemaal door een platencontract dat ze tekende bij Big Machine toen ze 15 jaar oud was. In 2018 verliet Swift het label en tekende bij Universal Music Group. De manager van Justin Bieber en Ariana Grande, Scooter Braun, kocht Big Machine in 2019 voor $ 300 miljoen. Dit gaf hem de wettelijke rechten op die zes albums. Swift beweerde dat Big Machine haar ook nooit de kans heeft gegeven om haar werk te kopen.

Al in 2004 (pre-conservatorium) hadden de managers van Britney Spears al een stevige controle over haar artistieke keuzes. Ze zou een album uitbrengen met de naam Original Dolls. Ze voerde zelfs een demo uit van een nummer genaamd Mona Lisa bij een radiostation. Ze had het zelf geschreven. Het was een hartverscheurend lied over een vrouw die "verdrinkt in haar stoel" die "ze willen breken". Blijkbaar maakte Spears meestal bops die haar in plaats daarvan in tabloid-waanzin brachten.

Ze vechten allebei hard om terug te winnen wat van hen is

Taylor Swift neemt haar eerste zes albums opnieuw op in een poging de controle over haar muziek terug te krijgen. Tot nu toe heeft ze al de nieuwe versie van haar album Fearless uit 2008 gepubliceerd, dat ze niet inzendt voor de Grammy's van 2022. Volgens Republic Records heeft Fearless al vier Grammy's gewonnen, waaronder album van het jaar, evenals de CMA Award voor album van het jaar in 2009/2010 en blijft het het meest bekroonde countryalbum aller tijden. Ze zeiden dat ze zich richten op het in overweging nemen van Swift's nieuwste album Evermore.

Britney Spears blijft vechten voor haar vrijlating uit het conservatorium. In een rechtszaak pleitte ze: "Ik zou niet in een conservatorium moeten zitten als ik kan werken en geld kan voorzien en voor mezelf kan werken en andere mensen kan betalen - het heeft geen zin." Het was de eerste keer dat fans haar hoorden praten over de gecompliceerde omstandigheden van haar persoonlijke leven. Fans waren ook geschokt toen ze hoorden dat Spears niet mag trouwen en een baby mag krijgen onder de voogdij. Nu de Gimme More-zangeres het recht heeft gekregen om een advocaat te kiezen om haar te helpen met de zaak, hebben fans meer hoop dat ze haar leven terug zal krijgen.

Aanbevolen: