Waarom sommige fans Jim Halpert absoluut haten van 'The Office

Inhoudsopgave:

Waarom sommige fans Jim Halpert absoluut haten van 'The Office
Waarom sommige fans Jim Halpert absoluut haten van 'The Office
Anonim

Jim Halpert heeft een beetje een transformatie ondergaan sinds de hoogtijdagen van The Office Het lijdt geen twijfel dat Jim van John Krasinski een van de meest innemende personages was toen de Amerikaanse versie van Het kantoor kwam voor het eerst naar NBC. Hij moest het venster zijn naar de waanzin van de wereld van Dunder Mifflin. Hij vertegenwoordigde het publiek. En dit geldt ook voor Pam Beesley van Jenna Fischer. Natuurlijk trok het publiek ook naar Jim vanwege zijn onbeantwoorde verliefdheid op Pam. De 'Zullen ze? Zullen ze dat niet doen?' vraag was de motor van de show. Uiteindelijk kwamen de twee echter samen en verloor het personage veel van wat hem in het begin sympathiek maakte.

Natuurlijk hadden sommige toeschouwers altijd een hekel aan Jim, omdat ze dachten dat de grappen die hij uithaalde met Dwight ronduit gemeen waren. In werkelijkheid zijn er veel redenen waarom een groot deel van de fanbase van The Office is uitgegroeid tot een absolute hekel aan Jim. Hoewel dit misschien populair klinkt, aangezien de zeer rijke John Krasinski ongetwijfeld een van de beste carrières heeft gehad van alle andere Office-castleden, moeten de redenen waarom Jim zo'n onsympathiek personage is geworden doen met de rest van de cast. Laten we eens kijken…

Was Jim Halpert een grote pestkop vanaf het begin van het kantoor?

Er is geen tekort aan mensen op Reddit die beweren dat Jim een "egocentrische", "narcistische eikel" was. Ze beweren dat het hem aan enkele van de meest elementaire en belangrijkste aspecten van menselijk fatsoen ontbrak. Terwijl velen Jim verdedigen voor hoe hij Pam door de serie heen behandelde, wijzen anderen erop dat hij ook niet zo geweldig met haar was, vooral niet nadat de twee elkaar begonnen te zien. Dit omvat de tijd dat hij een huis kocht zonder haar dat te laten weten. Maar volgens een fantastisch video-essay van Captain Midnight duurde het even voordat het probleem met Jim aan de oppervlakte kwam. Dit komt omdat Jim in de loop van de tijd aanzienlijk is veranderd.

Aan het begin van Jim's boog, niet anders dan de Britse versie van het personage in de originele show gemaakt door Ricky Gervais, is hij absoluut in vervoering door Pam. Maar in tegenstelling tot de Britse versie van Jim is zijn leven geen totale puinhoop. Hij is ook best wel cool, zo erg zelfs dat zijn baas, Michael, echt met hem wil omgaan. Daarom komt Jim al uit een bevoorrechte plaats en daarom kunnen zijn acties tegen Dwight, Michael of een van de anderen worden geïnterpreteerd als een beetje schokkerig … Maar hey, het is een komedie en Jim lacht … Dat is het belangrijkste ding.

Bovendien waren de mensen tegen wie hij speelde zoveel erger dan hij. Michael was een vreselijke baas, zo onnadenkend en afstandelijk. Dan was er Dwight, die was… nou ja… Dwight. Alles wat Jim deed dat als onsmakelijk kon worden beschouwd, was niets in vergelijking met wat Michael en Dwight van plan waren. Daarom kon Jim ermee wegkomen. Maar dit veranderde allemaal in de latere seizoenen van de show.

Hoe Michael Scott en Dwight Schrute van Jim Halpert een onsympathiek personage maakten

Naarmate The Office vorderde, werden Michael Scott en Dwight Schrute veel meer aansprakelijke personages. Hoewel ze nog steeds enkele van de kwaliteiten behielden die hen wreed en onaanraakbaar maakten, hadden ze ook een hart. Dit maakte de twee personages ongetwijfeld dynamischer en zelfs sympathieker. Maar deze creatieve keuze had een negatieve invloed op Jim. Het publiek stond niet langer aan de kant van Jim als hij Michael en Dwight voor de gek hield of zelfs maar een opmerking maakte over wat ze aan het doen waren. Het kwam over als een zelfvoldane, gemene, coole kerel die gemeen deed tegen een lieve, zij het vreemde, loser.

Hetzelfde gevoel werd getroffen wanneer Jim Andy Bernard in de maling nam. Op een gegeven moment maakt Jim Andy zo boos dat hij een gat in de muur slaat. Het enige dat het publiek ervan weerhield Jim absoluut te haten omdat hij dit deed (evenals andere dingen) was het feit dat hij nog steeds de 'elke man' was. Hij probeerde nog steeds het meisje voor zich te winnen en een echt saaie baan na te jagen.

Maar met veranderingen aan Michael en Dwight kwamen er veranderingen in de show zelf. Dingen werden groter en meer als een tekenfilm. Daardoor gingen de droefheid en alledaagsheid van het vastzitten in een saaie baan verloren. Het leven werd avontuurlijker voor de karakters van The Office en Jim verloor zijn 'iedere man'-aantrekkingskracht volledig. Misschien duurde de show gewoon te lang en werd het iets dat het niet was? Of misschien is scenarioschrijven hetzelfde als Jenga spelen… verplaats een stuk en de andere vallen in elkaar.

Aanbevolen: