Alles wat Daniel Craig heeft gezegd over de Bond Girls en waar ze staan

Inhoudsopgave:

Alles wat Daniel Craig heeft gezegd over de Bond Girls en waar ze staan
Alles wat Daniel Craig heeft gezegd over de Bond Girls en waar ze staan
Anonim

Daniel Craig heeft zojuist afscheid genomen van het spelen van een van de meest iconische personages ter wereld, James Bond Maar hij verlaat de rol niet zonder enig licht te werpen op een van de meest belangrijke aspecten in de hele Bond-franchise, de Bond-girls. Craig hoopt dat hij Bond verlaat met een nieuwe en frisse kijk op het vrouwelijke personage dat net zoveel reïncarnaties heeft gekregen als Bond zelf. Hij vindt echter dat er geen vrouwelijke 007 zou moeten zijn, en sommige fans lijken het daarmee eens te zijn.

Er zijn de afgelopen decennia heel veel Bond-girls geweest, sommige beter dan andere, maar wat vindt Craig van het personage en waar ziet hij haar heen gaan in de toekomst van de franchise?

Daniel Craig zegt dat Bond Girls niet bestaan in zijn James Bond-films

Er is één ding aan zijn James Bond-films waarvan Craig zegt dat veel mensen het bij het verkeerde eind hebben. In een gesprek met Entertainment Weekly, kort nadat hij James Bond voorgoed had opgehangen, zei Craig dat hij het gevoel heeft dat hij constant mensen moet corrigeren over één aspect in zijn Bond-films, "No more Bond Girls."

"Ze bestaan niet meer", legde hij uit. "Ze bestaan misschien weer, maar niet in mijn films."

"Vermoedelijk verwijst Craig naar de evolutie van de vrouwelijke personages in deze film, en het feit dat de vrouwen, die ooit vaak seksuele objecten, femme fatales en jonkvrouwen in de franchise waren, hebben een stuk complexer worden", schreef Entertainment Weekly. Dat zou zeker iets zijn om trots op te zijn om jaren van het spelen van een heel mannelijk personage af te sluiten.

No Time to Die zag enkele van de sterkste Bond-girls in de geschiedenis van James Bond. We kunnen dus de frustratie van Craig begrijpen over mensen die de vrouwtjes in de franchise nog steeds willen overseksualiseren. De nieuwste Bond-film heeft niet alleen de meeste Bond-girls in één Bond-film gezien, maar ook een Cubaanse Bond-girl, Paloma, gespeeld door Ana de Armas, twee zwarte Bond-girls, Naomie Harris die haar rol als Moneypenny opnieuw vertolkt, en nieuwkomer Lashana Lynch die speelt een vrouwelijke 007, en de terugkeer van Dr. Madeleine Swann, gespeeld door Lea Seydoux.

Gezamenlijk hebben alle Bond-girls van No Time to Die het verhaal van de franchise veranderd, en Seydoux zegt dat dat veel werk heeft gekost. Ze moesten in wezen af van de mannelijke blik.

Seydoux vertelde Yahoo! Nieuws dat de vrouwelijke personages in de Bond-franchise 'echte vrouwen' moeten zijn. Sprekend over hoe haar personage de enige Bond Girl is die haar rol opnieuw vertolkt, zei Seydoux: "Het is de eerste keer dat we een vrouw in een Bond-film zien die net een echte vrouw is - een echte vrouw waarmee je je kunt identificeren. Ze heeft diepgang en kwetsbaarheid, wat heel nieuw is voor een vrouwelijk James Bond-personage, omdat ze vroeger een beetje geobjectiveerd en misschien geïdealiseerd waren. Deze keer wordt ze niet bekeken vanuit het perspectief van een man. We zijn verlost van de mannelijke blik. Ze is net zo interessant geworden als andere hoofdrolspelers in de film, en ik hoop dat mensen zich emotioneel met haar zullen verbinden."

Daniel Craig vindt niet dat een vrouw 007 moet spelen

Sprekend met Radio Times over wie 007 zou moeten opnemen nu hij zijn exit heeft gemaakt, antwoordde Craig dat het waarschijnlijk geen vrouw zou moeten zijn, ook al zijn er genoeg fans die het idee hebben verdedigd. De producer van de franchise, Barbara Broccoli, zet zich in om het personage een man te houden, en Craig is het daarmee eens.

"Het antwoord daarop is heel eenvoudig", vertelde Craig aan Radio Times. "Er zouden gewoon betere rollen moeten zijn voor vrouwen en gekleurde acteurs. Waarom zou een vrouw James Bond spelen als er een rol zou moeten zijn die net zo goed is als James Bond, maar dan voor een vrouw?"

"Hij is een mannelijk personage. Hij is geschreven als een man en ik denk dat hij waarschijnlijk als een man zal blijven", vertelde Broccoli aan The Guardian."En dat is prima. We hoeven mannelijke personages niet in vrouwen te veranderen. Laten we gewoon meer vrouwelijke personages creëren en het verhaal passend maken bij die vrouwelijke personages."

Wat betreft Lynch's 007, zei Seydoux: "Het is geweldig! Ze zijn niet geseksualiseerd, weet je, of geobjectiveerd. Lashana had een man in het verhaal kunnen zijn. En zij is een vrouw en het verandert niet echt Het feit dat ze een vrouw is, doet er niet echt toe. Ik denk dat dat belangrijk is. Ze is een interessant personage. Het maakt niet uit of ze een vrouw of een man is, ze is gewoon een agent en een sterk karakter. Ze heeft een zeer sterke persoonlijkheid en ze is heel charismatisch. Lashana en mijn personage zijn heel verschillend. Ze is een 007-agent, maar ze is ook een personage met consistentie. Je hebt toegang tot haar emoties en ze is niet alleen het knappe meisje in een badpak."

Craig gebruikt de term 'Bond Girl' niet

Craig is niet alleen trots dat zijn Bond-films het Bond-girl-verhaal hebben veranderd, maar hij is er ook trots op dat hij de term nooit heeft gebruikt. Terwijl hij No Time to Die promootte, zei Craig: "Ik noem ze niet eens Bond-meisjes. Ik ga het niemand anders ontkennen. Het is gewoon, ik kan geen zinnig gesprek met iemand hebben als we over 'Bondgirls' gesproken.'"

Dus, als iemand Craig zou vragen wie zijn favoriete Bond-girl was of hoe ze allemaal scoorden, is de kans groot dat je geen antwoord van de acteur krijgt, wat lovenswaardig is.

Al met al heeft Craig elke vrouw met wie hij heeft gewerkt aan zijn Bond-films gesteund en vindt hij dat er minder seks met ze zou moeten zijn. Hij vindt zelfs dat er een vrouwelijke versie van Bond zou moeten zijn, alleen niet iemand die 007 heet, begrijpelijkerwijs. Het is triest dat Craig uit de franchise is verdwenen, want hij zou waarschijnlijk hebben geholpen om de vrouwen van Bond door de jaren heen nog sterker te maken.

Aanbevolen: