Deze 'Jackass'-ster heeft 'Saturday Night Live' afgewezen en fans begrijpen een beetje waarom

Inhoudsopgave:

Deze 'Jackass'-ster heeft 'Saturday Night Live' afgewezen en fans begrijpen een beetje waarom
Deze 'Jackass'-ster heeft 'Saturday Night Live' afgewezen en fans begrijpen een beetje waarom
Anonim

Als mensen praten over de Jackass-franchise, is er meestal veel passie op gericht. Er zijn tenslotte heel veel mensen die de franchise absoluut hilarisch vinden en daarom kunnen ze niet wachten om te leren wat ze kunnen verwachten van de komende vierde Jackass-film. Aan de andere kant zijn er net zoveel mensen die maar al te graag uiten hoe walgelijk ze zijn van alles wat met Jackass te maken heeft.

Of iemand nu een fan of een tegenstander is, ze zullen Jackass zeker associëren met de duurste en gevaarlijkste stunts. Aan de andere kant denkt vrijwel niemand als eerste aan sketchcomedy als de leden van de Jackass-crew worden grootgebracht. Desondanks werd een van de mensen die ooit in Jackass speelde, uitgenodigd om deel te nemen aan de cast van Saturday Night Live en ze wezen dat aanbod af om redenen die fans kunnen begrijpen.

Zijn Jackass en Saturday Night Live zo anders?

Gedurende de decennialange geschiedenis van Saturday Night Live is de show bijna altijd serieus genomen, zelfs als sommige mensen constant beweren dat de show bergafwaarts is gegaan. Daar zijn natuurlijk veel redenen voor, waaronder de gastgastheren van beroemdheden en het feit dat zoveel SNL-castleden supersterren zijn geworden. Aan de andere kant heeft de pers de Jackass-franchise vaak gezien als een soort freakshow.

Hoewel Saturday Night Live en Jackass duidelijk heel anders worden waargenomen, hebben de twee shows eigenlijk nogal wat gemeen als je er goed over nadenkt. SNL en Jackass richten zich bijvoorbeeld allebei op een reeks op zichzelf staande segmenten die niets te maken hebben met alles wat ervoor en erna komt. Bovendien, hoewel Jackass veel meer kritiek krijgt, is SNL zeker geen onbekende in controverse. SNL heeft zelfs een lange geschiedenis van soms extreem gespannen te zijn. Met dat alles in gedachten, is het veel logischer dat een Jackass-ster de kans kreeg om in SNL te schitteren dan de meeste mensen aanvankelijk dachten.

Johnny krijgt de kans van zijn leven

Op dit punt in het leven en de carrière van Johnny Knoxville kan hij er zeker van zijn dat hij rijk en beroemd is en miljoenen toegewijde fans heeft. Voordat Jackass in 2000 debuteerde op MTV, was Knoxville echter een aspirant-acteur die nog een doorbraakrol moest vinden. Als gevolg hiervan stemde Knoxville ermee in om gefilmd te worden terwijl hij verschillende soorten zelfverdedigingsapparatuur op zichzelf test. Wat Knoxville nooit had kunnen weten, is dat alle pijn die hij doormaakte terwijl hij met pepperspray, tased en verdoofd werd, zou resulteren in een onverwachte kans.

In 2006 spraken de mede-makers van Jackass, Johnny Knoxville en Jeff Tremaine, met The A. V. Club over de zeer succesvolle franchise. Zoals Tremaine halverwege dat interview uitlegde, bereikte de video van Knoxville die zelfverdedigingsapparatuur op zichzelf testte Lorne Michaels. “De bal rolde op Jackass, maar het ging langzaam. We hebben een klein bandje gemaakt om te laten zien wat Jackass was. Het ging rond, en het was erg populair. SNL heeft het onder de knie. Ze deden een aanbod en het maakte de deal bijna kapot omdat het zeker voor hem was.”

Gezien het feit dat de hoofdrol in Saturday Night Live in de loop der jaren zoveel carrières heeft gelanceerd, is het logisch dat maar heel weinig mensen een aanbod om in de show te schitteren hebben afgewezen. Bovendien was het enige dat Knoxville voor hem had toen hem SNL werd aangeboden, Jackass, een show die waarschijnlijk zou mislukken, aangezien er nog nooit zoiets op tv was gelukt. Ondanks dat alles besloot Knoxville duidelijk om op Jackass te wedden.

Tijdens een optreden in The Howard Stern Show legde Johnny Knoxville uit dat Lorne Michaels zo graag wilde dat hij deel zou uitmaken van Saturday Night Live dat ze een vergadering hadden in het Beverly Hills Hotel. Het probleem van Knoxville was echter dat als hij bij SNL zou komen, dat iedereen die in Jackass speelde in het ongewisse zou laten, aangezien Michaels hem alleen maar wilde. Bovendien zou Knoxville veel controle hebben verloren als hij voor SNL had gewerkt.

Tijdens een ander interview met de Washington Times legde Johnny Knoxville uit hoe die factoren meespeelden in zijn beslissing om Lorne Michaels en Saturday Night Live af te wijzen. Het was op het moment dat ik ofwel ja zei tegen mijn vrienden, waar we alle controle hadden, of ja tegen 'Saturday Night Live', waar geen van mijn vrienden er echt zou zijn en ik geen controle had. Ik dacht gewoon dat ik de juiste beslissing had genomen.”

Aanbevolen: