‘Harry Potter’-acteur Chris Rankin alias Percy Weasley ha alt uit naar de transcommentaren van JK Rowling

Inhoudsopgave:

‘Harry Potter’-acteur Chris Rankin alias Percy Weasley ha alt uit naar de transcommentaren van JK Rowling
‘Harry Potter’-acteur Chris Rankin alias Percy Weasley ha alt uit naar de transcommentaren van JK Rowling
Anonim

Acteur Chris Rankin is de nieuwste ster van de Harry Potter-franchise geworden om zijn mening te geven over de controversiële opmerkingen van JK Rowling. Rankin, die Percy Wemel speelt in de magische films, vindt dat de opmerkingen van de auteur over de transgemeenschap 'schadelijk' zijn.

Verschillende Harry Potter-acteurs, waaronder Daniel Radcliffe, Emma Watson en Eddie Redmayne hebben de auteur en haar opvattingen over de transgemeenschap aan de kaak gesteld.

Rupert Grint, die Ron Wemel speelt in de filmserie, gaf toe dat hij het gevoel had dat hij moest opkomen voor de transgendergemeenschap na de opmerkingen van de auteur. Hij zei dat hoewel hij 'geen autoriteit' was op dit gebied, hij voelde dat hij de verantwoordelijkheid had om zich uit te spreken ter ondersteuning van de gemeenschap, aangezien 'stilte luider is'.

Rankin, een trotse LBGTQ-bondgenoot, bezorgd over de opmerkingen van Rowling

Chris Rankin, die nu in televisie- en filmproductie werkt, vertelde de Eastern Daily Press: 'Ik werk veel met liefdadigheidsinstellingen die op LHBTQ+ zijn gericht en ik zamel regelmatig geld in voor de Albert Kennedy Trust.

‘Veel van mijn familie zijn leden van de gemeenschap. Het is een groot deel van mijn leven en ik denk dat je, door dat te zeggen, waarschijnlijk kunt raden waar mijn loyaliteit in dat opzicht ligt.'

Hij voegde eraan toe: 'Wat belangrijk is om te benadrukken, is dat, wanneer een transpersoon zegt dat ze man of vrouw zijn, dat is wat ze zijn en dat is hoe we ze moeten behandelen. Het is schadelijk voor hen om iets anders te zeggen.'

JK Rowling bekritiseerd vanwege anti-trans-opmerkingen

JK Rowling, 56, ligt de laatste jaren onder vuur vanwege haar opmerkingen over de transgemeenschap.

In juni 2020 tweette de auteur een link naar een artikel met de titel: ' Absurditeit van de politie die verkrachters registreert als vrouwen', en een andere met de kop: 'Opinie: een meer gelijke post-Covid-19-wereld creëren voor mensen die menstrueren.'

Rowling heeft vaak ontkend dat ze transfoob is en legde haar bezorgdheid uit over het onvermogen om over biologische seks te praten, omdat het mensen de ervaring ontneemt om hun 'geleefde realiteit' te beschrijven.

Rankin's opmerkingen volgen een nieuwe rij waarin Rowling publiekelijk de politie van Schotland bekritiseerde omdat het zei dat het verkrachtingen door overtreders met mannelijke biologie zal opnemen als gepleegd door een vrouw als de aanvaller 'zich identificeert als een vrouw'. Rowling reageerde op de Tweet van Police Scotland: 'Oorlog is vrede. Vrijheid is slavernij. Onwetendheid is kracht. De gepeniste persoon die je verkrachtte is een vrouw.'

In september 2020 kreeg ze te maken met hernieuwde beschuldigingen van transfobie nadat werd onthuld dat de schurk in haar nieuwste boek, Troubled Blood (geschreven onder Rowlings pseudoniem Robert Galbraith) een mannelijke seriemoordenaar is die zich als vrouw verkleedt.

Aanbevolen: