9 Aankomende boek-naar-film-aanpassingen om naar uit te kijken

Inhoudsopgave:

9 Aankomende boek-naar-film-aanpassingen om naar uit te kijken
9 Aankomende boek-naar-film-aanpassingen om naar uit te kijken
Anonim

Hoewel originele films doorgaans leuk en fris zijn voor het publiek, waardoor ongehoorde verhalen zich voor ons kunnen ontvouwen, hebben filmaanpassingen van populaire romans meestal de meeste kijkers geboeid. Hoewel de plot misschien niet gloednieuw is, kan het een bron van groot geluk zijn als lezers een verhaallijn te zien krijgen waar ze verliefd op zijn geworden door woorden die op hun tv worden afgespeeld.

Vooral nu er zoveel streamingdiensten en productiebedrijven terug in de groef zijn na de sluiting, lijken er elke week films uit te komen. Van animaties tot non-fictie tot comedy, er is geen gebrek aan entertainment. Hier zijn negen aankomende boek-naar-film aanpassingen om naar uit te kijken.

9 'Bullet Train' met in de hoofdrol Brad Pitt verschijnt in juli

De roman Bullet Train werd in 2010 gepubliceerd door de Japanse auteur Kōtarō Isaka. Deze duistere en satirische thriller komt eind juli van dit jaar in de bioscopen en speelt in de hoofdrollen Brad Pitt, Joey King en Sandra Bullock. De plot omringt vijf moordenaars die zich in een kogeltrein bevinden, die allemaal ontdekken dat hun missies op de een of andere manier met elkaar verweven zijn.

8 NY Times Bestseller 'Where The Crawdads Sing' verschijnt in juli

Delia Owens publiceerde de literaire fictie Where the Crawdads Sing in 2018. Dit verhaal volgt een jonge vrouw die zichzelf van kinds af aan moest opvoeden in het diepe zuiden, levend in de moerassen. Als volwassene raakt ze een relatie met een man die later wordt vermoord, en zij is de hoofdverdachte. Normal People-ster Daisy Edgar-Jones speelt de hoofdrol in deze dramatische mysteriefilm, die in juli uitkomt.

7 Horrorverhaal 'Salem's Lot' draait in september in de bioscoop

Stephen King is de meester van spannende fictieromans, en Salem's Lot is geen uitzondering. Het werd gepubliceerd in 1975 en is in de afgelopen decennia een paar keer aangepast, maar de nieuwste versie zal in september van dit jaar verschijnen. De hoofdpersoon is een schrijver die terugkeert naar zijn geboorteplaats, om erachter te komen dat de mensen die daar wonen in vampiers zijn veranderd.

6 De biopic 'She Said' komt in november uit

In 2019 publiceerden Megan Twohey en Jodi Kantor het onderzoeksjournalistieke werk She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement. De biopic blijft trouw aan het geschreven werk en volgt het waargebeurde verhaal van de reis van Twohey en Kantor om Harvey Weinsteins geschiedenis van seksueel misbruik en intimidatie van vrouwen bloot te leggen. Dit drama zal in november van dit jaar in de bioscoop te zien zijn.

5 'Killers On The Flower Moon' is een waargebeurd misdaadverhaal

Leonardo DiCaprio's volgende grote film is Killers of the Flower Moon, waarin hij zal worden vergezeld door Robert De Niro, die eind dit jaar of begin volgend jaar uitkomt. De roman werd in 2017 gepubliceerd door journalist David Grann als zijn derde non-fictiewerk. Dit westerse misdaaddrama is geregisseerd en geproduceerd door niemand minder dan de legende zelf, Martin Scorsese.

4 De roman 'White Noise' zal Adam Driver schitteren

White Noise is oorspronkelijk geschreven door Don DeLillo en gepubliceerd in 1985. De film weerspiegelt de roman en toont het leven van een universiteitsprofessor tijdens een academisch jaar in een klein stadje in Amerika. Adam Driver is gecast om de hoofdpersoon te spelen, en hij zal worden vergezeld door getalenteerde castleden, waaronder Don Cheadle. White Noise heeft geen officiële releasedatum, maar zal waarschijnlijk dit jaar uitkomen.

3 'My Policeman' speelt zich af in de jaren 50 en sterren Harry Styles

De roman My Policeman speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk in de jaren vijftig. De hoofdpersoon is een biseksuele politieagent die wordt geconfronteerd met een moeilijke liefdesdriehoek, en werd in 2012 gepubliceerd door Bethan Roberts. Harry Styles werd ingehuurd om de hoofdrol te spelen, samen met David Dawson en Emma Corrin. Deze film wordt tegen het einde van het jaar uitgebracht.

2 Jane Austen's 'Persuasion' wordt uitgebracht op Netflix

stills van Netflix-film Persuasion1
stills van Netflix-film Persuasion1

Een van Jane Austens meest bekende literaire werken, evenals haar laatste, is Persuasion, dat in 1816 werd gepubliceerd. Er zijn al twee filmische interpretaties geweest, maar er is nog een bewerking uitgebracht op Netflix binnen het komende jaar. In deze versie spelen Crazy Rich Asians-acteur Henry Golding als Mr. Elliot en Fifty Shades-actrice Dakota Johnson als Anne Elliot

1 'The Lunar Chronicles' krijgt een animatieserie

Een favoriet onder tieners en jongvolwassen lezers, de roman Cinder van Marissa Meyers krijgt een geanimeerde aanpassing. Deze sprookjesachtige twist uit 2012 is het eerste van vier boeken in The Lunar Chronicles, waarin een Assepoester-personage wordt afgebeeld die worstelt met haar familiedynamiek en het feit dat ze een cyborg is. Hoewel er nog geen releasedag is vastgesteld, is er wel gedeeld dat het verhaal een Netflix-deal krijgt, in samenwerking met de studio die Ron's Gone Wrong heeft gemaakt.

Aanbevolen: