Hoeveel van het vermogen van Tom Felton komt van 'Harry Potter'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel van het vermogen van Tom Felton komt van 'Harry Potter'?
Hoeveel van het vermogen van Tom Felton komt van 'Harry Potter'?
Anonim

Tom Felton speelde Draco Malfidus, de pestkop van de tovenaarsschool waar fans geen genoeg van kunnen krijgen, memorabel in alle acht Harry Potter-films. De acteur heeft aanvankelijk misschien geprobeerd auditie te doen voor andere rollen in de franchise, maar toen hij eenmaal als Draco was gecast, zette Felton zich volledig in voor de rol.

Uiteindelijk resulteerde zijn tijd in de franchise ook in veel exposure voor de acteur, een die enorm ten goede kwam aan zijn Hollywood-carrière.

Kort na zijn tijd in Harry Potter nam Felton verschillende andere film- en tv-projecten op zich. En vanwege al dit harde werk heeft de acteur naar verluidt een nettowaarde van $ 30 miljoen vergaard vanaf 2021.

Het is duidelijk dat het goed gaat met de acteur. En terwijl hij zijn rijkdom blijft laten groeien, vragen fans zich nog steeds af hoeveel ervan afkomstig is van Harry Potter.

Hoeveel verdiende Tom Felton aan de 'Harry Potter'-franchise?

De inzet voor een project van acht films, zoals de Harry Potter-franchise, heeft zeker zijn vruchten afgeworpen voor Felton en zijn co-sterren. Volgens rapporten kreeg de acteur ongeveer £ 14 miljoen (bijna $ 19 miljoen) betaald voor zijn werk aan de films. Dat is bijna de helft van zijn totale, huidige vermogen.

En terwijl sommige van zijn co-sterren ervoor kozen om het grootste deel van hun zuurverdiende geld te sparen (titulaire ster Daniel Radcliffe hield het meeste op de bank terwijl Emma Watson een cursus volgde in het beheren van haar rijkdom), besloot Felton om een groot deel van zijn geld. Het lijkt er zelfs op dat hij het meeste heeft uitgegeven, ondanks de strenge waarschuwingen van zijn ouders.

"Ik heb veel rotzooi gekocht die kinderen kopen: skateboards en kleding en typische tienerspullen", onthulde Felton tijdens een interview met Daily Mail."

Ik heb veel geld verspild aan auto's - vooral BMW's - voor mezelf en mijn gezin. Mijn moeder vertelde me: 'Je hebt er hard voor gewerkt, dus krijg wat je wilt, maar pas op, je verliest geld aan auto's'. En ze had gelijk.'

De acteur gaf later ook toe: "Ik heb mezelf een beetje in de problemen gebracht."

Het ging zo slecht met de acteur dat hij zelfs een aanzienlijk bedrag verschuldigd was. "Er waren twee enge jaren waarin het waanzin was omdat ik echt problemen had met de belastingdienst", herinnert Felton zich.

“Ik werkte al acht jaar en het enige wat ik moest laten zien was deze vreselijke schuld. Op een gegeven moment hadden we de deurwaarder aan de deur.”

Gelukkig slaagde de acteur er uiteindelijk in zijn financiële situatie te verbeteren. Hij onthulde ook: "Ik heb de afgelopen anderhalf jaar bij een accountant doorgebracht om btw, dvd-restanten en dergelijke te begrijpen."

Tegelijkertijd speelde Felton verschillende film- en tv-rollen waardoor hij zijn rijkdom weer kon opbouwen.

Dit is wat Tom Felton heeft gedaan sinds 'Harry Potter'

Felton verspilde geen tijd aan het aannemen van andere rollen zodra hij uit Zweinstein was. Sterker nog, in hetzelfde jaar dat Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 werd uitgebracht, verscheen de acteur ook in de sciencefictionfilm Rise of the Planet of the Apes, met als headliner James Franco, Andy Serkis en Freida Pinto.

Voor Felton was de kans om aan de film deel te nemen een echte zegen, aangezien hij niet helemaal zeker wist of hij na Harry Potter nog een baan zou kunnen krijgen. "Ik was nerveus over wat er zou komen, en toen begonnen er dingen te gebeuren, zoals Planet of the Apes", vertelde de acteur aan HuffPost.

Door de jaren heen speelde Felton ook in films als The Apparition, Risen, Belle, In Secret, From the Rough, Ophelia, Stratton, A United Kingdom en de Netflix-film A Babysitter's Guide to Monster Hunting.

De acteur speelde ook in verschillende tv-series. Het meest memorabele is dat Felton historicus en voormalig misdaadonderzoeker Julian Albert speelde in The CW's DC Comics-serie The Flash.

Het bleek dat het een rol was die de acteur belandde nadat hij was uitgenodigd voor de show. “Een paar weken geleden werd ik (gevraagd) of ik echt bij de cast wilde komen. Ik baande me een marathon door ongeveer 35 afleveringen, werd verliefd op de show, voelde gewoon iets heel anders, iets heel nieuws, vertelde de acteur aan Showbiz Junkies.

“Dus, na 35 afleveringen te hebben gezien, bevond ik me op een plaats delict en keek naar menselijke resten, terwijl ik al deze dingen sprak waar ik vrij recent verliefd op werd. Het was nogal surrealistisch en erg leuk.”

Op dit moment lijkt het erop dat Felton vastbesloten is om zijn rijkdom de komende jaren verder te laten groeien; hij is al gehecht aan vijf aankomende films. Deze omvatten de thriller Some Other Woman met Twilight-ster Ashley Greene.

Ondertussen werkt Felton volgens de website van de acteur momenteel hard aan het historische drama Canyon Del Muerto met Val Kilmer en Abigail Breslin. De acteur heeft ook gezegd dat hij bereid is zijn rol als Draco opnieuw te spelen als er nog een Harry Potter-film wordt gemaakt.

Aanbevolen: