De echte reden waarom Lady Gaga haar naam veranderde

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Lady Gaga haar naam veranderde
De echte reden waarom Lady Gaga haar naam veranderde
Anonim

Ooit afgevraagd hoe het is om op te treden zonder dat iemand je naam kent? Dat is de realiteit voor veel beroemdheden in de huidige generatie. Bruno Mars' is een perfect voorbeeld van een artiest die een artiestennaam gebruikt en een echte naam heeft die veel fans niet hadden verwacht. Lady Gaga is niet anders. Ze groeide op terwijl ze bekend stond als één naam, maar toen ze besloot haar muziekcarrière naar een hoger niveau te tillen, koos ze in plaats daarvan een artiestennaam.

Lady Gaga heeft de muziekindustrie stormenderhand veroverd en verraste fans toen ze haar sound veranderde van heavy pop naar een meer soulvolle sound. Ze speelde zelfs als actrice met in de hoofdrol de opmerkelijke rol van Ally Maine in de film A Star Is Born uit 2018. Ze speelde ook in de film House Of Gucci uit 2021 en speelde de rol van Patrizia Reggiani en heeft onlangs haar echte gevoelens over de film geuit.

Het lijdt geen twijfel dat Lady Gaga veel heeft bijgedragen aan de muziekindustrie en aan de LGBTQ+-gemeenschappen. Ze heeft bewezen hoe getalenteerd ze is en dat ze het allemaal kan; acteren, zingen, optreden en een activist zijn. Wat veel fans nog steeds niet weten over Lady Gaga, is hoe haar artiestennaam is ontstaan en waarom ze die in de eerste plaats heeft gecreëerd.

Hoe 'Lady Gaga' haar artiestennaam koos

Lady Gaga's volledige naam is Stefani Joanne Angelina Germanotta of kortweg Stefani Germanotta. In de beginjaren, voordat ze een begrip werd, gebruikte Lady Gaga haar echte naam. Het geheim achter hoe Lady Gaga aan haar artiestennaam kwam, is dat het afkomstig was van een bijnaam die ze had toen ze opgroeide. Het begon toen ze een relatie had met muziekproducent Robert Fusari. Lady Gaga deed Robert denken aan het Queen-nummer 'Radio Ga Ga'. Dit is het moment waarop de bijnaam 'Ga Ga' ontstond, het begon met Robert, maar al snel noemden al haar vrienden haar bij de bijnaam.

Lady Gaga werd tijdens haar jeugd gepest door veel haters en paste nooit bij de mensen om haar heen. Ze werd buitengesloten bij veel schoolactiviteiten en sportteams. Ze had het gevoel dat ze nooit haar ware authentieke zelf kon zijn en worstelde om vrienden te maken. Lady Gaga probeerde dat in haar muziek te omarmen, maar ze voelde zich daar nooit comfortabel genoeg bij. Dit is het moment waarop ze besloot dat ze zichzelf opnieuw wilde uitvinden en een artiestennaam wilde gebruiken in plaats van haar echte naam. Ze voelde dat 'Gaga' veel scherpte en gekte bracht aan de persona die ze wilde portretteren. Ze voelde dat het toevoegen van 'Lady' voor 'Gaga' een aantal stevige connotaties aan de naam toevoegde. En zo werd Lady Gaga geboren.

De artiestennaam 'Lady Gaga' lijkt veel op wat ze heeft moeten doormaken tijdens haar kinderjaren. Helaas stopte het pesten niet helemaal voor Lady Gaga, omdat ze veel beledigingen kreeg van een andere ster die fans vergeten. Telkens wanneer ze een Lady Gaga op het podium betreedt, geeft het haar veel vertrouwen om haar ware zelfnaam te kunnen zijn. Toch is het heel goed mogelijk dat Lady Gaga heeft gelogen over hoe haar naam is ontstaan, en dat het haar miljoenen dollars zou hebben gekost.

Robert Fusari vocht tegen Lady Gaga over haar artiestennaam

Nadat Lady Gaga in 2010 haar verhaal deelde, aarzelde Robert Fusari niet om tegen haar in te gaan. Volgens Robert heeft Lady Gaga niet het volledige waargebeurde verhaal verteld. Sterker nog, hij beweert dat hij een grotere rol speelde bij het uitvinden van haar artiestennaam dan ze de fans deed geloven. Robert zegt dat de artiestennaam over een simpele autocorrectie kwam. Robert gaf toe dat Lady Gaga gelijk had dat hij haar de bijnaam 'Ga Ga' gaf op basis van het nummer van Queen. Ze loog echter over het toevoegen van 'Lady' om connotaties aan haar artiestennaam te creëren. Robert verklaarde dat hij haar 'Radio Gaga' sms'te, maar zijn telefoon werd per ongeluk automatisch gecorrigeerd naar Lady Gaga.

Robert had een aanklacht ingediend voor $ 30 miljoen, niet alleen voor het creëren van haar naam, maar ook voor het ontdekken van haar talent. Hij geloofde ook dat hij recht had op roy alty's van het succes van Lady Gaga. De zaak werd nooit opgepakt, dus we zullen misschien nooit weten wie de waarheid sprak in de 'ze zei, hij zei'-argumenten. We kunnen echter niet ontkennen dat Lady Gaga in de loop der jaren behoorlijk wat indruk heeft gemaakt en de titels Pop-icoon en Gay Icon verdient. Wat betreft haar muziekroy alty's, Robert heeft misschien Lady Gaga's talent ontdekt en als hij de reden is waarom haar artiestennaam is ontstaan, kunnen ze hopelijk een deal sluiten. Alleen de tijd zal het leren.

Aanbevolen: