Dit castlid van 'SNL' zei dat haar auditie om in de show te zijn '"vervelend" was

Inhoudsopgave:

Dit castlid van 'SNL' zei dat haar auditie om in de show te zijn '"vervelend" was
Dit castlid van 'SNL' zei dat haar auditie om in de show te zijn '"vervelend" was
Anonim

Voorbij het auditieproces Saturday Night Live is niet alleen hetzelfde als de loterij winnen, het is alsof je de slechtste dag van je leven doorkomt. De spanning is hoog. De concurrentie is moordend. Het niveau van controle van het lichaam en de ziel van een komiek is zo streng als men zich kan voorstellen. Het was zelfs brutaal voor iemand die zo grappig was als Andy Samberg, die toegaf dat hij had overgegeven.

Maar het lijkt er niet op dat SNL-ster Heidi Gardner zo'n slechte ervaring had. En dit is behoorlijk ongelooflijk, gezien het feit dat het leven dat ze leidde voordat ze een felbegeerde plek op de populaire NBC-schetskomedieshow belandde, niet meer anders kon zijn …

Wat deed Heidi Gardner voor SNL?

Heidi Gardner zegt dat het werken in het Tivoli Theater in Kansas City, Missouri de toon zette voor de ongelooflijke carrière die ze uiteindelijk had. Ze verkocht kaartjes en popcorn en werd ondergedompeld in de showbusiness, ook al groeide ze op ongeveer zo ver weg als je maar kon krijgen. Zelfs nog, haar klasgenoten op de middelbare school verkozen haar "waarschijnlijk een castlid te zijn op Saturday Night Live". Misschien vanwege haar neiging tot stemmen en indrukken. Ze was extravert. Er was geen twijfel over mogelijk.

Maar toen ze voor het eerst naar Los Angeles verhuisde om een carrière in entertainment, met name comedy, na te streven, moest Heidi een heel gewone baan krijgen om te kunnen leven. Dus, wat was haar taak? Nou, het blijkt dat Heidi Gardner haar haar knipte voor de kost.

Wat was er irritant aan Heidi Gardner's 'SNL'-auditie?

"Om een lang verhaal kort te maken, ik ben vanuit Missouri naar L. A. verhuisd om ongeveer negen jaar in een salon te werken. Ongeveer halverwege volgde ik een les bij de [theatergroep] Groundlings en werd er verliefd op", zei Heidi tijdens een interview met Vulture. "Het was een leuke hobby! Ik wist niet echt hoe de Groundlings werkten - pass, fail, al die jazz - maar ik wist dat ik het leuk vond. Dus toen ik bij de Sunday Company kwam, besloot ik dat het tijd was om me fulltime op sketchcomedy te concentreren en maakte ik de Main Company bij de Groundlings. Ik was daar twee jaar. Twee zomers geleden vroeg SNL om een showcase van enkele van de beste artiesten daar, dus stuurden ze wat mensen en ik deed een set van vijf minuten. Ze vonden me leuk en vlogen me uit om dat te testen voor een show in New York."

In tegenstelling tot het originele castlid Laraine Newman, leek Heidi Gardner niet doodsbang om zich bij de cast van SNL aan te sluiten, of het zelfs maar uit te proberen. In plaats daarvan was ze gefocust op plezier maken en pronken met haar komische karbonades. Maar er was één ding dat haar dwarszat.

"Het vervelende van auditie doen voor SNL is dat je het binnen vijf minuten moet invullen. Alles is zo klein, "legde Heidi uit. "Ik heb een Kristen Schaal-impressie gemaakt, een Allison Janney-impressie. Ik moest twee keer auditie doen en ik denk dat ik in totaal ongeveer 12 karakters heb gedaan. Ik heb het er echt ingepakt."

Hoe vindt Heidi Gardner het om een SNL-castlid te zijn?

De meeste van Heidi Gardner's meest memorabele momenten op Saturday Night Live gebeuren op "Weekend Update". Hoewel ze aanvankelijk nerveus was om alleen op het podium te gaan en in feite monologen te doen waar de ankers van de "Weekendupdate" op reageren, realiseerde ze zich al snel dat het leuker is om het alleen te doen.

"Ik realiseerde me eigenlijk dat alleen zijn cool is. Natuurlijk, je moet erin verzinken en gaan zitten in het ongemakkelijke gevoel van wanneer ze een nieuw personage introduceren. Er kunnen 15 of 20 seconden van het publiek zijn, Wacht, wie is dit in godsnaam? Ik vind het echt leuk. Het is een echte manier om te zien of je gaat slagen of niet, "legde Heidi uit aan Vulture.

Bovendien beweert Heidi dat ze veel inbreng heeft bij het creëren van de personages die ze speelt in "Weekend Update", wat perfect is voor iemand wiens focus stemmen en indrukken is.

"Voor [haar personage] Bailey kwamen [schrijvers] Fran Gillespie en Sudi Green naar me toe met een idee dat ze beschreven als 'een tienerfilmrecensent die alles raar vindt'. We zaten met z'n drieën en leefden allemaal in het personage en wat ze zou zeggen, en maakten aantekeningen bij alles waarvan we dachten dat het grappig was. Thanos, YouTube, prom-thema's, influencer! Het is leuk om met die twee te werken omdat het altijd resulteert in een veel te lange lijst van al deze dingen die we voor dit personage willen, "legde Heidi uit. "Dan gaan we terug en zeggen: 'Oké, ik denk dat dit de echt grappige dingen zijn' en doen een eliminatieproces. Het is netjes als je dat comfortniveau kunt vinden bij de schrijvers, als er absoluut geen filter voor iedereen is. een bijzonder creatief proces. Je groeit op met het horen van verhalen als: 'Het is daar gek!' Natuurlijk is het hier te gek. Je maakt een show in een week. Maar in zekere zin is het heel aangenaam en cool.

Aanbevolen: