Jon Lovitz onthulde de intense competitie achter de schermen bij 'SNL

Inhoudsopgave:

Jon Lovitz onthulde de intense competitie achter de schermen bij 'SNL
Jon Lovitz onthulde de intense competitie achter de schermen bij 'SNL
Anonim

Jon Lovitz heeft een absoluut fortuin vergaard tijdens zijn voortdurende carrière in comedy, film en televisie. Het lijdt geen twijfel dat zijn tijd op Saturday Night Live van 1985 tot 1990 zijn naam als Hollywood-ster heeft gecementeerd. Jon kwam bij SNL in een zeer tumultueuze tijd. Hoewel hij naast Robert Downey Jr. en Joan Cusack verscheen, was Jon de enige die werd gezien als een doorbraakster. Het was het eerste seizoen van SNL-maker Lorne Michaels na een lange onderbreking en het ging niet goed. Daarom ontsloeg hij al zijn talenten op het scherm, met uitzondering van Jon. Voor een deel was dit te danken aan het succes van Jons pathologische leugenaar, een personage dat hij vaak samen met een geheel nieuwe cast speelde.

Het succes van Lorne's tweede cast, na zijn terugkeer, v alt niet te ontkennen. Toch werd Jon nog steeds gezien als de hoofdrolspeler. Dit komt omdat hij uitzonderlijk was in het spelen van de lieve eikels. Jon werd ook bekend door het spelen van personages als Hanukkah Harry, Tonto, Harvey Fierstein, Mephistopheles en Michael Dukakis. Hoewel Jon erg dankbaar is geweest voor zijn doorbraakkans op SNL, was hij er ook kritisch over. Dit is wat hij heeft gezegd over zijn tijd op SNL…

Jon Lovitz's tijd op SNL

Net zoals Bob Odenkirk zei over zijn tijd op Saturday Night Live, vertelde Jon Lovitz aan Vulture dat zijn ervaring werd overgoten met competitie en een poging om zichzelf te bewijzen.

"Saturday Night Live, het was alsof je elke week auditie deed om in de show te komen. Letterlijk, "vertelde Jon aan Vulture. "Je zou scènes schrijven en je zou het lezen en ze zouden ze kiezen, en uit 38 of 40 schetsen zouden ze er 13 kiezen die ze zouden produceren, en dan zou je generale repetitie hebben en ze zou er zes snijden. Ze zenden er maar acht uit. Het was echt competitief. Je had het gevoel dat je elke week auditie deed voor je baan. Zo voelde het."

Toch was Jon de doorbraakster van zijn seizoen op SNL. Hij vindt het zelfs jammer dat de rest van de cast niet zoveel aandacht kreeg als hij. Zeker toen hij al gevestigd was en een geheel nieuwe groep in de schijnwerpers kwam te staan.

"Ik dacht dat die cast een ruwe deal kreeg in de tv-gids. We hadden 11 shows gedaan, maar de man had het alleen over de eerste drie. En hij vermeldde niet dat tegen die tijd mijn leugenachtige personage was een grote hit. Ik creëerde mijn leugenaarpersonage en na de eerste show zei Lorne: 'Waarom schrijf je het niet samen met A. Whitney Brown?' En ik geef hem 50 procent eer omdat hij me echt heeft geholpen het personage uit te breiden."

Jon Lovitz had ruzie met Lorne Michaels

Net als Bob Odenkirk had Job een geheime vete met SNL-maker Lorne Michaels. Hoewel er heel weinig bekend is over wat er tussen hen is gebeurd, heeft Jon beweerd dat de twee elkaar hebben gekust en het goed hebben gemaakt. Sterker nog, ze tennissen vaak samen en Jon is de afgelopen jaren gevraagd om als gastster te spelen in tal van SNL-schetsen.

"Ik kan al jaren goed met hem opschieten. We spelen samen tennis. Alles is in orde", zei Jon tegen Vulture. "We hadden onze verschillen. Ik ben hem erg dankbaar. Hij heeft me ingehuurd op Saturday Night Live. Ik zeg altijd tegen hem: 'Bedankt dat je me het leven hebt gegeven waarvan ik droomde.'"

Welke personages speelde Jon Lovitz tijdens Saturday Night Live?

Jon was vaak te zien in sketches als acteur op Saturday Night Live gedurende de vijf seizoenen dat hij in de show speelde. Tot zijn beroemdste personages behoren Hanukkah Harry, Evelyn Quince, Eddie Spimozo, Annoying Man, Mephistopheles, Harry Meyer, Tonto, Opera Man's Brother, Tommy Flanagan en Vinnie Barber.

Maar Jon stond ook bekend om zijn indrukken van beroemdheden. Onder zijn besten waren Andrew Dice Clay, Prins Charles, Ringo Starr, Harvey Fierstein, Menachim Begin, Michael Dukakis, Howie Mandel, David Crosby, Gene Shalit, Sylvester Stallone, Yasser Arafat en Alan Dershowitz in recente optredens.

Tijdens een interview met Las Vegas Review-Journal beweerde Jon dat hij verbijsterd is als hij terugkijkt op zijn tijd op SNL.

"Als ik naar dit soort dingen kijk, ben ik er eerlijk gezegd nogal van onder de indruk, omdat het zoiets is van: 'Hoe heb ik dat gedaan?'" gaf Jon toe. "Het is alsof je een atleet bent. Het is een vreemd gevoel. Er is zoveel tijd verstreken dat het bijna is alsof je naar iemand anders kijkt. Kan ik dat nog een keer doen? Neeeeee!"

Jon kijkt ook met veel plezier terug op enkele van zijn ervaringen met zijn medesterren, namelijk Kevin Nealon en Phil Hartman die tegenover zijn Tonto-personage als respectievelijk Tarzan en Frankenstein zouden spelen.

Hoewel niet al zijn ervaringen bij SNL positief waren, is Jon Lovitz nog steeds verheugd om van tijd tot tijd terug te worden gevraagd. Dit komt omdat het zijn huis was. De plek waar zijn carrière is opgebouwd. En de plek die hem creatief uitdaagde.

"Zo voelt het voor mij, teruggaan naar [huis], weet je wel? Het was mijn oorspronkelijke baan."

Aanbevolen: