Waarom The Beatles nee zeiden tegen 'SNL

Inhoudsopgave:

Waarom The Beatles nee zeiden tegen 'SNL
Waarom The Beatles nee zeiden tegen 'SNL
Anonim

The Beatles zijn de grootste band in de menselijke geschiedenis, en het argument kan worden gemaakt dat niemand hun succes zal omverwerpen. Vanwege hun geschiedenis is het logisch dat ze een hondsdolle wereldwijde aanhang hebben behouden.

Fans hebben ongelooflijke details geleerd over de songteksten van de groep, details over hun verloren filmprojecten en zelfs details over hun controverses.

Een interessant detail over de groep komt voort uit een aanbod dat ze in de jaren '70 moesten spelen SNL. Het is een verhaal waar de meesten niets van weten, en we hebben details achter het aanbod en waarom ze hieronder hebben afgeslagen.

The Beatles zijn muziek roy alty

In de geschiedenis van moderne muziek waren veel artiesten te zien die het spel hebben veranderd en het huidige landschap van de popcultuur hebben gevormd. Een van die acts is The Beatles, misschien wel de belangrijkste band die ooit heeft bestaan.

De jongens uit Liverpool domineerden de livescene in het buitenland voordat ze de kans kregen om hun muziek op de wereld los te laten. Toen ze eenmaal uitbraken, begon de groep de Britse invasie en werden ze de belangrijkste act ter wereld.

Hoewel hun tijd samen kort was, brachten The Beatles een revolutie teweeg in elk facet van de muziekindustrie en werden ze de best verkopende band aller tijden. Zelfs nu heeft de groep veel platen en ze blijven legioenen songwriters inspireren. Wat ze bereikten is uiterst zeldzaam en hun belang zal waarschijnlijk nooit worden herhaald.

Zoals we al zeiden, waren The Beatles echt niet lang in de buurt, en tijdens hun korte tijd samen, besloten ze om geen liveshows meer te spelen.

Ze stopten met touren, maar hadden enorme aanbiedingen

Na het spelen van talloze shows eerder in de jaren zestig, besloot de groep het op te hangen en zich gewoon te concentreren op het schrijven en opnemen van muziek. Dit was verwoestend voor fans, en het is een belangrijke reden waarom hun concert op het dak een groot probleem was.

In het volgende decennium schoten de eisen voor een reünie door het dak, en de groep kreeg een aantal wilde aanbiedingen.

Volgens I Love Classic Rock: "In 1976 was de publieke vraag om ze weer bij elkaar te krijgen zo groot dat een reünie-aanbod van $ 230 miljoen werd gedaan, maar het mocht niet baten. Sid Bernstein zat achter het enorme aanbod, die verantwoordelijk voor eerdere tournees van de band in Amerika. Op 16 september 1976 bood Bernstein het bedrag aan voor een eenmalig reünieconcert van de band, maar werd beleefd afgewezen. McCartney gaf later toe dat de band bijna in het aas zat en overwoog de bieden."

Het aanbod was verleidelijk, maar de groep besloot uit elkaar te blijven en zich op andere dingen te concentreren.

“Er werden fenomenale hoeveelheden geld aangeboden. Miljoenen door Sid Bernstein, deze promotor uit New York. Maar het ging maar rond en rond. Er kunnen drie van ons zijn die denken: 'Het is misschien geen slecht idee', maar de ander zou zeggen: 'Nee, ik denk het niet' en een soort veto uitspreken. Laten we het zo zeggen, er was nooit een tijd dat we het alle vier wilden doen, zei Paul McCartney.

Dit was niet het enige aanbod dat de groep ontving. Lorne Michaels van SNL had zelfs een aanbod op tafel voor de groep.

Waarom ze nee zeiden tegen 'SNL'

In april 1976 deed Lorne Michaels een ironisch aanbod aan de groep voor $ 3.000 om op SNL te verschijnen.

Je zou kunnen denken dat de jongens er nooit van gehoord hebben, maar ze deden het wel, en maakten zelfs grapjes over het gaan.

"Paul en ik waren samen naar die show aan het kijken. Hij was bij ons op bezoek bij ons in de Dakota. We keken ernaar en gingen bijna naar de studio, als een grap. We stapten bijna in een taxi, maar we waren eigenlijk te moe", zei John Lennon.

Het zou geweldig zijn geweest om de jongens in actie te zien, ook al waren het alleen McCartney en Lennon. Ze waren echter een beetje te moe om naar beneden te gaan om de gasten van de show te verrassen.

Jaren later bood McCartney echter een iets andere kijk op het verhaal.

"Zoals met al deze verhalen, is het een beetje waar, maar het is niet zo. Ik heb John bezocht en Lorne kwam niet echt op tv, Lorne was de week ervoor op tv en John vertelde me erover, "zei McCartney.

Zo, daar heb je het. Als die aflevering live was terwijl de jongens samen waren, weigerden ze te verschijnen omdat ze simpelweg te moe waren. Oh, wat had kunnen zijn.

Aanbevolen: