Waarom zei Mindy Kaling nee tegen 'SNL'?

Inhoudsopgave:

Waarom zei Mindy Kaling nee tegen 'SNL'?
Waarom zei Mindy Kaling nee tegen 'SNL'?
Anonim

In december vorig jaar werd The Sex Lives of College Girls van Mindy Kaling officieel verlengd voor een tweede seizoen bij HBO Max. De tienerkomedie-dramaserie werd in november 2021 gelanceerd op het streamingplatform.

The Sex Lives of College Girls werd overweldigend positief ontvangen, met een goedkeuringsscore van 97% op Rotten Tomatoes. Dit is slechts het laatste succes van een immer bloeiende carrière voor de 42-jarige actrice, schrijfster en producer, Kaling.

Kaling, vooral bekend door het spelen van Kelly Kapoor op NBC's The Office, is een moeder van twee kinderen - een dochter en een zoon, en heeft ook een nettowaarde van ongeveer $ 24 miljoen verzameld.

Dit heilzame leven is er een dat ze vandaag waardeert, maar de dingen hadden heel anders kunnen aflopen als ze halverwege de jaren 2000 een omweg had genomen op haar carrièrepad. Kaling werd uitgenodigd om auditie te doen voor een castrol op Saturday Night Live, hoewel ze uiteindelijk nee zei tegen de producenten van de sketch comedy show.

Kaling had er blijkbaar altijd van gedroomd om op SNL op te treden, maar de timing - en de aard - van de kans die op haar pad kwam betekende dat ze het moest afslaan.

Mindy Kaling als Kelly Kapoor in 'The Office'

Toen Mindy Kaling haar uitnodiging kreeg om auditie te doen voor Saturday Night Live, was ze al actief betrokken bij de productie van seizoen 2 van The Office.

De actrice maakte sinds de tweede aflevering van seizoen 1 deel uit van de cast van de show, en speelde de 'ondiepe en spraakzame klantenservicemedewerker' Kelly Kapoor.

The Office is aangepast voor Amerikaanse tv door producer Greg Daniels, die eerder aan SNL en The Simpsons had gewerkt. De originele versie van de show is gemaakt door komiek Ricky Gervais voor BBC Two in het VK.

Vanaf het begin wist Daniels dat hij wilde dat Kaling een rol op het scherm zou spelen in de serie, hoewel hij niet precies wist hoe. Pas in aflevering 2 - getiteld Diversity Day - vond hij de perfecte rol voor haar.

Ongeveer een jaar later kreeg ze de kans die ze altijd al had gewild - om een rol te spelen in Saturday Night Live. Toen dit telefoontje kwam, was Daniels haar eerste aanspreekpunt.

Hoe verliep de auditie voor 'Saturday Night Live' van Mindy Kaling?

Greg Daniels was erg vriendelijk met Mindy Kaling toen ze hem vertelde dat ze auditie wilde doen voor Saturday Night Live. Hoewel hij vond dat ze beter gediend zou zijn als ze bij The Office bleef, begreep hij ook dat het een droom was die ze al heel lang koesterde.

"Ik ging zitten met Greg en ik zei tegen hem: 'het zou mijn droom zijn om een castlid te zijn op Saturday Night Live'", zei Kaling tijdens een optreden op de podcast The Last Laugh in 2019.

"En hij zegt, je hebt hier een baan, ik begrijp niet waarom je zou willen vertrekken," vervolgde ze. "En ik zei: 'Ik weet het, dit is gewoon mijn kinderdroom.'"

Daniels sloot vervolgens een deal met Kaling dat als ze succesvol zou zijn in haar auditie, hij haar zou toestaan om The Office te verlaten. Na haar screentest ontving de actrice een aanbod van SNL-maker Lorne Michaels, hoewel het niet precies was wat ze wilde.

Kalings grote droom was om op Saturday Night Live op te treden, maar ze werd eerst alleen uitgenodigd om zich bij het schrijversteam aan te sluiten.

Waarom heeft Mindy Kaling de kans om mee te doen aan 'Saturday Night Live' afgewezen?

Het aanbod om te schrijven voor Saturday Night Live kwam ook met de voorwaarde dat ze later kon afstuderen om ook een artiest in de show te worden, een pad dat in feite goed werd betreden door andere Hollywood-sterren vóór Mindy Kaling.

"Er was op dat moment een hint dat als ik lang genoeg zou blijven [als schrijver op SNL] zoals Jason Sudeikis, ik misschien zou kunnen afstuderen om artiest te worden," legde ze uit. "Dat hing aan mij, dus ik dacht, nou dat is best spannend."

Toen ze dit aan Greg Daniels meldde, was hij echter onvermurwbaar dat ze niet weg kon gaan. "Dus ik ging terug en sprak er met Greg over, en hij zei tegen mij, nee, dat is niet de deal die we hebben gemaakt", zei Kaling. "De deal die we hebben gemaakt, is dat als je als castlid wordt gecast, je kunt gaan."

Volgens de artiest bleek dit een verhulde zegen te zijn. Ze bleef in totaal negen jaar op The Office en dat bood een platform voor alles wat ze sindsdien heeft bereikt.

Aanbevolen: