Fans denken dat er bepaalde overeenkomsten zijn tussen Kim Kardashian en Marilyn Monroe

Inhoudsopgave:

Fans denken dat er bepaalde overeenkomsten zijn tussen Kim Kardashian en Marilyn Monroe
Fans denken dat er bepaalde overeenkomsten zijn tussen Kim Kardashian en Marilyn Monroe
Anonim

Toen Kim Kardashian verscheen op het 2022 Met Gala in een jurk die oorspronkelijk toebehoorde aan de legendarische Marilyn Monroe, brak ze het internet. Het was precies de reactie waar ze op hoopte.

Veel fans dachten dat ze het thema 'Gilded Glamour' voor het evenement perfect samenvatte. De jurk werd beschikbaar gesteld door Ripleys Believe It Or Not, die hem in 2016 kocht voor $ 4,8 miljoen, waarmee hij een Guinness World-record vestigde voor de duurste jurk die op een veiling werd verkocht.

Veel mensen waren om verschillende redenen van streek. Beroemd gedragen door de actrice toen ze Happy Birthday zong voor president John F. Kennedy voor zijn 45e verjaardag in 1962, de jurk werd zes decennia geleden gemaakt door de Franse ontwerper Jean Louis, en er was bezorgdheid over schade aan het iconische kledingstuk.

De stof, gekozen om precies bij Marilyns huidskleur te passen, was versierd met duizenden met de hand genaaide kristallen. Marilyn werd in de jurk genaaid om een perfecte pasvorm te garanderen die haar rondingen accentueerde en koos ervoor om geen ondergoed te dragen.

De jurk veroorzaakte een sensatie toen ze haar bontjas uittrok. Het publiek snakte naar adem en dacht aanvankelijk dat ze naakt was. Het was een zet die een groot deel van Amerika schandalig maakte.

De starletversie van Happy Birthday is de beroemdste in de geschiedenis geworden, en haar verleidelijke vertolking voedde de geruchten dat ze een affaire had met JFK, ondanks dat hij getrouwd was met Jackie Kennedy.

Journalisten hadden een velddag, verwijzend naar Marilyns optreden als "… vrijen met de president in het directe zicht van 40 miljoen Amerikanen."

Het bleek een van Monroe's laatste publieke optredens te zijn. De actrice stierf nog geen drie maanden later, het gevolg van een overdosis slaappillen. Tot op de dag van vandaag zijn er veel theorieën over haar dood.

De connectie die de jurk heeft met de gebeurtenissen uit die tijd, betekent dat het een uniek verhaal te vertellen heeft. En historici zijn geschokt dat het als publiciteitsstunt werd gebruikt.

Kim's eerbetoon aan Marilyn heeft geleid tot vergelijkingen met het icoon

Het aantrekken van het iconische kledingstuk door Kim was natuurlijk niet gemakkelijk; Kim merkte op dat ze "wilde huilen" toen ze in eerste instantie de authentieke jurk probeerde en het niet paste. Ze moest haar toevlucht nemen tot een crashdieet om 16 pond af te vallen om in de jurk te passen.

Marilyns metingen waren beroemd, haar zandloperfiguur was 36-24-34. Die van Kim Kardashian zijn heel anders.

Ondanks inspanningen waarbij Kardashian 14 uur besteedde aan het bleken van haar haar in dezelfde kleur als de Some Like It Hot-ster, zeggen de fans van Marilyn dat het eindresultaat niets van de allure van het origineel had.

Modeontwerper Bob Mackie, die de schets voor de originele jurk tekende terwijl hij als assistent van Jean Louis werkte, heeft zijn afkeuring uitgesproken. "Ik dacht dat het een grote fout was", zei hij. 'Marilyn was een godin… En het werd voor haar gedaan. Het is voor haar ontworpen. Niemand anders zou in die jurk gezien mogen worden."

Hoe lijken Kim en Marilyn op elkaar?

Op het eerste gezicht zijn er enkele duidelijke overeenkomsten tussen de twee vrouwen. Beiden trouwden drie keer, en Marilyn stapte in het huwelijksbootje met James Dougherty toen ze net 16 was. Ze trouwde in 1954 met honkbalster Joe DiMaggio en in 1956 met schrijver Arthur Miller. Kims huwelijksgeschiedenis is vergelijkbaar; haar huwelijken waren met Damon Thomas in 2000, Kris Humphries in 2011 en Kanye West in 2014.

Kardashian en Monroe verschenen allebei op de cover van Playboy en beiden waren verwikkeld in seksschandalen. De controverses hebben echter allebei hun carrières geholpen.

De opkomst van naaktfoto's waar Marilyn voor poseerde voordat ze beroemd werd, zorgde vroeg in haar carrière voor een enorme controverse.

Kim haalde de krantenkoppen toen in 2007 een sekstape uitlekte met daarop haar ex-vriend Ray J.

Beiden wisten hoe ze publiciteit moesten manipuleren

Ondanks de negatieve reacties van het publiek op de naaktfoto's, namen de films van Marilyn juist toe in populariteit. Kim schikte voor $ 5 miljoen van Vivid Entertainment, die ze aanklaagde wegens inbreuk op de privacy.

Marilyn hield ervan om sensatie te creëren en was zich zeer bewust van de reactie die de jurk zou oproepen. Een icoon van het tijdperk, vrouwen uit de jaren '50 streefden ernaar om haar platinablonde krullen, rode lippen, schoonheidsvlek en 'zandloper'-figuur te evenaren.

Op dezelfde manier regeert Kim Kardashian in een tijd waarin sociale media populariteit stimuleren. Met meer dan 260 miljoen volgers op Instagram streven haar fans ernaar haar levensstijl en lichaamsvorm na te bootsen. In wezen heeft Kim, net als Marilyn, ook de ideale lichaamsvorm veranderd.

Er zijn enkele enorme verschillen tussen hen

Marilyn-fans zeggen dat veel van de schoonheid van de legende in haar menselijkheid ligt. Hoewel er gegevens zijn over plastische chirurgie aan haar neus en kin, zijn er geen gegevens over andere veranderingen aan haar lichaam.

In tegenstelling, zeggen critici dat Kim's schoonheid is bereikt door extreme interventie, en dat ze bijna onherkenbaar is aan hoe ze er natuurlijk uitzag. Voor hen is Kim een product van verbeteringen, opvullingen en hulp van bewerkingsapps zoals Photoshop en Face Tune.

Marilyn bereikte status ondanks haar achtergrond, Kim vanwege haar

Misschien is het grootste verschil tussen hen hun achtergrond. Omdat haar moeder lange perioden in psychiatrische instellingen doorbracht, groeide Marilyn op in een aantal pleeggezinnen, waar ze werd gepest en gemolesteerd. Het sterretje wist nooit wie haar vader was, en haar zoektocht naar hem was een constant verlangen.

Kim werd geboren in een buitengewoon welvarende familie, die handelde op de beroemde Kardashian-naam. In tegenstelling tot Marilyn heeft Kim nooit iets nodig gehad.

Ondanks het manipuleren van haar sexy imago, was Monroe wanhopig om gezien te worden als meer dan alleen een mooi gezicht en lichaam. Haar levenslange strijd om serieus genomen te worden als actrice en gerespecteerd te worden als intellectueel is goed gedocumenteerd.

Die strijd is in verband gebracht met geestelijke gezondheidsproblemen die haar werk beïnvloedden en uiteindelijk een rol speelden bij haar dood.

Critici zeggen dat dit een van de ergste punten is dat Kim in de jurk stapt. Ze beweren dat Kardashian het punt volledig heeft gemist, door het deel van Marilyn te vieren dat ze zelf zo wanhopig wilde dat anderen voorbij zagen. Voor deze mensen was Kims verschijning in de historische jurk een belediging voor de nagedachtenis van Marilyn.

Marilyns allure is nog lang na haar overlijden verlengd. Zelfs in de dood gaat haar legende verder, met fans die zich verdringen om begraven te worden in de buurt van het pictogram. In 2021 ging een naburige crypte te koop voor $2 miljoen.

En de jurk die 60 jaar geleden een schandaal veroorzaakte, heeft er nog een veroorzaakt.

Aanbevolen: