Hier is hoe het vermogen van Daniel Radcliffe klom tot $ 112 miljoen sinds de laatste film van Harry Potter

Inhoudsopgave:

Hier is hoe het vermogen van Daniel Radcliffe klom tot $ 112 miljoen sinds de laatste film van Harry Potter
Hier is hoe het vermogen van Daniel Radcliffe klom tot $ 112 miljoen sinds de laatste film van Harry Potter
Anonim

Daniel Radcliffe beleefde een levensveranderende kans toen hij op 11-jarige leeftijd de rol van Harry Potter kreeg, wat hem sindsdien heeft aangezet tot een van de rijkste acteurs in Hollywood, met een geschat fortuin ter waarde van $ 112 miljoen.

Hoewel het grootste deel van zijn geld afkomstig was van de Harry Potter-films, bestaande uit acht films die meer dan $ 7 miljard opbrachten aan de kassa, heeft Radcliffe ook een zeer succesvolle carrière gehad buiten de franchise, met meerdere rollen die zijn zo ver verwijderd van het personage waarvoor fans van hem zijn gaan houden.

Hij heeft openlijk toegegeven dat hij zichzelf wil uitdagen met de rollen die hij speelt nu hij langzaam maar zeker in staat is om afstand te nemen van de populariteit die gepaard ging met het uitbeelden van een tovenaar gedurende tien jaar van zijn leven - en hij is nog steeds een van de best verdienende acteurs in de filmindustrie.

Post-Harry Potter-inkomsten

Na de laatste aflevering, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, werd uitgebracht in 2011, verspilde Radcliffe geen tijd met het voorbereiden van de volgende paar filmprojecten, met als volgende film The Woman in Black uit 2012.

De film bracht een indrukwekkende $128 miljoen op aan de kassa, wat bewijst dat Radcliffe, zelfs zonder de steun van de tovenaarsfranchise, nog steeds grote aantallen binnenhaalde uit zijn werk na Harry Potter.

Tot op heden speelde hij in meer dan 14 films sinds 2011 en gezien het feit dat hij naar verluidt $ 20 miljoen verdiende met de laatste twee HP-films, is het redelijk om aan te nemen dat Radcliffe nog steeds ongeveer $ 10-15 miljoen per jaar zou hebben verdiend. film.

Een andere reden waarom zijn nettowaarde is gestegen tot het huidige bedrag, kan ook te wijten zijn aan de vele onroerend goed van de acteur in Londen en New York City.

De Britse ster zegt dat hij niet veel geld uitgeeft als het gaat om zichzelf te verwennen, maar hij geniet er zeker van om grote investeringen te doen, zoals het huis van $ 4,8 miljoen dat hij in 2008 kocht voordat hij twee andere eigendommen ophaalde voor maar liefst $ 17 miljoen.

Geen wonder dat hij wordt vermeld als een van de rijkste beroemdheden in het VK.

Radcliffe heeft zichzelf ook bezig gehouden met de hoofdrol naast Geraldine Viswanathan en Karan Soni in de TBS-serie Miracle Workers, terwijl hij ook de rol van prins Federick op zich nam in de Netflix-film Unbreakable Kim Schmidt: Kimmy vs the Reverend, die werd uitgebracht terug in mei 2020.

Andere opmerkelijke projecten waarin Radcliffe is verschenen sinds het einde van Harry Potter, zijn onder meer Swiss Army Man uit 2016, Guns Akimbo uit 2019, Imperium uit 2016 en de kaskraker Now You See Me 2 uit 2016, met in de hoofdrol Jesse Eisenberg en Mark Ruffalo.

In vergelijking met zijn voormalige co-sterren Emma Watson en Rupert Grint, is Radcliffe natuurlijk de rijkste van allemaal.

Watsons fortuin staat momenteel op $ 80 miljoen, terwijl Grint, die Ronald Wemel speelde, een nettowaarde van $ 50 miljoen heeft vergaard.

Heeft Daniel Radcliffe een inzinking gehad na Harry Potter?

Nou, een beetje. Radcliffe gaf in een interview met Radio 4's Desert Island Discs toe dat hij na het afronden van scènes voor de laatste Harry Potter-film de richting van zijn carrière verloor en niet helemaal wist wat hij hierna wilde doen.

Dit leidde ertoe dat hij maandenlang ongecontroleerd begon te drinken totdat hij de volgende stap in zijn leven kon bedenken, maar stoppen met alcohol bleek moeilijk te zijn.

Aangezien hij het grootste deel van zijn tienerjaren hetzelfde personage speelde, is het begrijpelijk waarom er wat verwarring en angst zou ontstaan nadat hij was weggegaan uit de franchise die hem zijn fortuin maakte.

De 30-jarige uit Londen leek bezorgd over zijn toekomst en zei: Ik denk zeker dat veel van het drinken dat tegen het einde van Potter gebeurde, en een klein beetje nadat het klaar was, was het paniek en niet wetend wat te doen, en me niet comfortabel genoeg voelend in wie ik was om nuchter te blijven.’

Zwaar drinken zit zogenaamd in de familie van Radcliffe, maar hij geeft wel toe dat als hij nooit de rol van Harry Potter had gekregen in zijn adolescente jaar, hij ooit zou hebben gevochten tegen een verslaving aan alcohol?

“Ik zal altijd gefascineerd en gefrustreerd zijn door de vraag: is dit iets dat toch zou zijn gebeurd of had dit te maken met Potter?” zei hij.

“Ik zal het nooit weten. Het zit in mijn familie, generaties terug. Absoluut niet mijn mama en papa, haast ik me eraan toe te voegen.”

In hetzelfde interview geeft hij toe dat "ik niet erg goed was op school", dus het is geweldig dat het uiteindelijk redelijk goed uitpakte met zijn acteercarrière.

Aanbevolen: