Wat is er gebeurd met de dakloze man die Miley Cyrus ooit meenam naar de VMA's?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de dakloze man die Miley Cyrus ooit meenam naar de VMA's?
Wat is er gebeurd met de dakloze man die Miley Cyrus ooit meenam naar de VMA's?
Anonim

Telkens wanneer een hele reeks beroemdheden opduikt op een rode loper-evenement, zijn ze zich er volledig van bewust dat ze hun foto's zullen laten maken door een klein leger van fotografen. Wat nog belangrijker is, de sterren die de meest opvallende blik op die evenementen hebben, krijgen veel aandacht en dat soort publiciteit is enorm waardevol voor hen. Aan de andere kant van die medaille, als een beroemdheid iets gênants doet op een rode loper, zal het internet het nooit vergeten.

Gezien hoe belangrijk het is voor beroemde mensen om er fantastisch uit te zien op de rode loper, is het niet zo verwonderlijk dat iemand als Lady Gaga er helemaal voor gaat. Gelukkig voor alle andere sterren zijn er andere manieren om de aandacht van de pers te trekken. Het is bewonderenswaardig genoeg dat sommige sterren die evenementen zoals prijsuitreikingen bijwonen, de gelegenheid gebruiken om iets goeds te doen in de wereld in plaats van alleen voor zichzelf te zorgen.

Als voormalig kindsterretje dat in de loop der jaren betrokken is geweest bij een groot aantal schandalen, lijkt het heel veilig om te zeggen dat Miley Cyrus veel volwassener is geworden. Om die reden was het volkomen logisch toen ze ervoor koos om een dakloze man voor haar te laten spreken tijdens de VMA's van 2014 in plaats van een typische acceptatietoespraak te houden. Natuurlijk verliet de man die voor Miley sprak al snel de schijnwerpers, dus dat roept een voor de hand liggende vraag op, wat er sindsdien met hem is gebeurd.

Levenslange ster

Als dochter van Billy Ray Cyrus had Miley Cyrus al op zeer jonge leeftijd een idee wat het betekende om beroemd te zijn. Ondanks het feit dat ze moet hebben geweten dat er over elk aspect van haar leven zou worden gepraat, inclusief hoe ze met werknemers omgaat, koos Miley ervoor om zelf een kindsterretje te worden. Voor het eerst beroemd gemaakt toen ze begon te spelen in de Disney Channel-show Hannah Montana, kopte ze die serie van 2006 tot 2011.

Nadat Hannah Montana tot een einde kwam, onderging het imago van Miley Cyrus op zijn zachtst gezegd een enorme revisie. Naast het dragen van kleding die haar voormalige Disney Channel-bazen waarschijnlijk zou hebben doen flauwvallen, begon Cyrus ook veel meer substantiële ideeën met haar muziek aan te pakken.

Gelukkig voor Miley is ze erin geslaagd genoeg van haar originele fans vast te houden en zoveel nieuwe fans te vergaren dat ze een zeer succesvolle zangeres blijft. Toen ze in augustus 2020 de videoclip voor haar nummer 'Midnight Sky' uitbracht, werd deze in 48 uur 23 miljoen keer bekeken op YouTube.

Een ongebruikelijke acceptatietoespraak

Als fans afstemmen op een prijsuitreiking, hopen ze hun favoriete artiesten te zien winnen. Dat gezegd hebbende, moeten we allemaal toegeven dat de meeste acceptatietoespraken behoorlijk saai zijn, zelfs als je dolblij bent dat de persoon oppermachtig is. Het zien van sterren die een stel mensen bedanken waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord, is tenslotte niet zo boeiend.

Tijdens de 2014 MTV Video Music Awards, zou Miley Cyrus misschien wel de beste hond zijn toen haar videoclip voor "Wrecking Ball" Video van het Jaar won. Het bleek echter dat Cyrus andere plannen had toen een jonge dakloze man genaamd Jesse Helt haar prijs in ontvangst nam in een poging de aandacht te vestigen op een ernstig sociaal probleem.

Na een ontmoeting met Miley Cyrus via My Friend's Place, een organisatie die dakloze jongeren helpt, stond Jesse Helt voor de wereld en hij drukte zich heel goed uit. "Ik accepteer deze prijs namens de 1,6 miljoen weglopers en dakloze jongeren in de Verenigde Staten die verhongeren en verloren zijn en bang zijn voor hun leven", zei hij. "Ik weet het, want ik ben een van die mensen."

De jaren sinds

Hoewel er veel redenen zijn waarom mensen het slachtoffer worden van de daklozenepidemie, is de waarheid dat velen van hen op straat blijven vanwege juridische verwikkelingen. Het kan immers bijna onmogelijk zijn om een fatsoenlijke baan te krijgen met een strafblad en als iemand eenmaal gedwongen wordt op straat te leven, kan er wanhoop ontstaan, wat vaak resulteert in strafrechtelijke vervolging.

Lang voordat Jesse Helt een MTV Video Music Award in ontvangst nam namens Miley Cyrus, werd hij in Oregon aangeklaagd voor criminele overtredingen. Uiteindelijk voorwaardelijk vrijgelaten, om uit de gevangenis te blijven, moest Helt in Oregon blijven. In plaats daarvan reisde hij naar Los Angeles, waar hij een prijsuitreiking bijwoonde en op de nationale televisie te zien was.

De advocaat van Jesse Helt koos ervoor om zichzelf te keren nadat duidelijk werd dat hij zijn voorwaardelijke vrijlating had verbroken en vroeg een rechter om clementie en legde uit dat hij geen stabiele opvoeding had. Helaas voor Helt heeft de rechter zijn clementieverzoek niet ingewilligd, omdat hij hem in plaats daarvan tot 6 maanden gevangenisstraf heeft veroordeeld.

Aan de positieve kant, nadat Jesse Helt zijn straf had uitgezeten, leek hij de zaken voor zichzelf om te draaien. Volgens TMZ woonde Helt in 2016 zelfs in een studio-appartement en verwachtte hij een baby op de wereld te verwelkomen. Net als veel aanstaande ouders maakte Helt zich in die tijd zorgen over geld, dus zette hij de Video Music Award die hij namens Miley Cyrus in ontvangst nam te koop op eBay. Het is onduidelijk hoeveel geld Helt heeft gekregen voor de prijs, of zelfs of hij doorging met de verkoop. Dat gezegd hebbende, volgens het TMZ-artikel dat de poging van Helt om de VMA te verkopen onthulde, konden fans "het nu kopen" voor $ 15.000.

Aanbevolen: