Wat Ed Helms heeft gezegd over het creëren van 'Rutherford Falls

Inhoudsopgave:

Wat Ed Helms heeft gezegd over het creëren van 'Rutherford Falls
Wat Ed Helms heeft gezegd over het creëren van 'Rutherford Falls
Anonim

Acteur en komiek Ed Helms is misschien het best bekend voor zijn rol in de hechte comedyserie The Office. Echter, na de finale van de show in 2013, heeft de succesvolle creatieveling zijn personage Andy Bernard en de wereld van Dunder Mifflin achter zich gelaten. Hoewel Helms er de voorkeur aan geeft zijn persoonlijke leven buiten het publieke oog te houden, wordt zijn carrièresucces door velen over de hele wereld gewaardeerd.

Toen hij overstapte van The Office, ging Helms meer uitvoerende rollen verkennen, zoals schrijver en showrunner. In 2021 bracht Peacock zijn gloednieuwe sitcom uit, mede gecreëerd en met Helms zelf in de hoofdrol, getiteld Rutherford Falls. De komedie volgt het verhaal van Nathan Rutherford (Helms) te midden van een diverse cast, terwijl hij vecht om zijn familie-erfgoed te behouden door middel van een historisch standbeeld in het centrum van de stad. Met een onberispelijke komedie en een hartverwarmende verhaallijn als kern, was Helms in staat om een nieuwe en betekenisvolle serie met een authentiek gevoel te creëren. Laten we dus eens kijken naar alles wat Helms over dit proces te zeggen had.

8 Dit is hoe het genre van 'Rutherford Falls' het echte leven weerspiegelt

Ondanks het sitcom-genre heeft co-creator Helms de manieren onthuld waarop de serie ook zeer reële aspecten van de wereld om ons heen portretteert. Tijdens een interview met Peacock, april 2021, beschreef Helms de serie zelfs als "zeer geaard".

Terwijl hij de komedie in de show beschreef, zei hij: "Het is hartelijk en serieus, maar soms ook behoorlijk bijtend." Hij voegde eraan toe dat de show, "voelt erg geaard, maar op dezelfde manier dat het echte leven soms super dwaas en raar kan worden."

7 Dit is wat Ed Helms hoopt dat het publiek meeneemt van 'Rutherford Falls'

Tijdens een beadingssessie voor de schrijverskamer in mei 2021 werden Helms, naast de andere co-creators, uitvoerende producenten en schrijvers, verschillende vragen gesteld over het proces van het maken van de show en de serie in het algemeen. Op een bepaald moment werd de groep creatievelingen gevraagd wat ze hoopten dat het publiek zou winnen bij het kijken naar de show, waarop Helms hartverwarmend antwoordde met "vreugde".

De acteur-komiek voegde er toen aan toe: "Ik hoop echt dat mensen enorm kunnen lachen om deze show en ik denk dat er enkele mogelijkheden zijn om na te denken en een beetje na te denken", en verklaarde ook: "Als dat gebeurt ook voor mensen is dat geweldig, maar ik hoop echt dat deze show wat positieve energie in de wereld steekt.”

6 Dit is Ed Helms' favoriete stukje vertegenwoordiging van de inheemse cultuur in 'Rutherford Falls'

Ondanks dat het voornamelijk draait om het personage van Helms, Nathan Rutherford, verkende de show de inheemse cultuur en identiteiten, waarbij verschillende leden van het creatieve team achter Rutherford Falls zelf van inheems erfgoed waren. Op een later moment tijdens het beadingsessie-interview werd aan de makers gevraagd of kijkers konden verwachten dat Native kunstvormen, zoals beading, in de serie zouden worden geïntegreerd. Helms voegde toe aan de reactie van zijn collega-schrijver Tazbah Chaves door te stellen dat zijn favoriete stuk inheemse kunst eigenlijk op de poster voor de show stond - de wolken waren gepareld door co-ster, Jana Schmieding.

5 Dit is hoe Ed Helms een band kreeg met zijn co-ster Jana Schmieding op 'Rutherford Falls'

In de show spelen Helms en co-ster Scmieding de beste vrienden, Nathan Rutherford en Reagan Wells. Later, in de kralensessie, werd Helms gevraagd hoe hij zich als acteur voorbereidde om die vriendschap authentiek in beeld te brengen. In reactie hierop verklaarde Helms dat het de rollen van de paren als co-schrijvers waren geweest die hadden geholpen bij het ontwikkelen van een echte vriendschap die vervolgens gemakkelijk op het scherm kon worden overgedragen. De acteur vermeldde specifiek hoe "maandenlang rondhangen in die schrijverskamer" het paar echt had verbonden.

4 Dit is hoe Ed Helms erover dacht dat 'Rutherford Falls' een 'wakkere beweging' was

Zoals eerder vermeld, is Rutherford Falls zeer diep geworteld in de weergave van inheemse identiteiten, misschien meer dan enige andere grote netwerk-sitcom ooit is geweest. Met zo'n grote nadruk op deze sterk ondervertegenwoordigde culturele identiteit, kan Rutherford Falls als zeer divers worden beschouwd en in deze moderne tijd als het ware 'wakker' worden. Tijdens een gesprek met Vincent Schilling in een bemiddeld interview voor de show, werd Helms gevraagd hoe hij zich voelde om deel uit te maken van zo'n beweging. Als reactie hierop opende de acteur zich en verklaarde hij ernstig hoe hij nog steeds "aan het leren was over de impact die een show als deze heeft op de inheemse gemeenschap." Later voegde hij eraan toe dat het co-creëren van de show een van "de meest lonende creatieve ervaringen" van zijn leven was geweest.

3 Zo beschreef Ed Helms het werken met de cast en crew van 'Rutherford Falls'

Na te hebben gesproken over de lonende impact die hij had gevoeld toen hij deel uitmaakte van zo'n divers project, beschreef Helms vervolgens hoe het was geweest om naast de getalenteerde cast en crew van Rutherford Falls te werken en hoe die ervaring had verschilde van alles wat hij eerder had gedaan.

Hij verklaarde: "Ons hele schrijverspersoneel, de hele cast, iedereen vond deze dynamiek die ik nog nooit eerder heb ervaren." Alvorens toe te voegen: "Deze ervaring, om zoveel redenen, is ongelooflijk speciaal."

2 Zo beschreef Ed Helms zijn karakter, Nathan Rutherford

Tegen het einde van zijn tijd dat hij met Schilling sprak, werd Helms kort gevraagd of hij kon plagen met wat voor soort problemen zijn personage zou krijgen in de show. Als reactie hierop begon Helms te beschrijven wat hij had gedacht over zijn karakter en de reis die hij doormaakt in de show.

Hij verklaarde: Ik bedoel, Nathan is zijn eigen ergste vijand gedurende de hele serie. Hij wil het juiste doen, hij wil geliefd worden door iedereen, maar hij wil dat een beetje te veel en hij verliest een beetje het grote geheel uit het oog en verliest een beetje van zijn eigen kompas.”

1 Zo is 'Rutherford Falls' ontstaan

Vóór alle komische punchlines, eigenzinnige personages en belangrijke onderwerpen, begon Rutherford Falls als een concept met een briljante komiek erachter. Tijdens een optreden op Today benadrukte Helms hoe de show ging van een idee van wat voor soort verhalen hij had willen vertellen en welke identiteiten hij wilde vertegenwoordigen, tot een volledig seizoen van 10 afleveringen.

Hij verklaarde: "Toen we voor het eerst begonnen na te denken over wat de show was en de wereld waarin we deze verhalen wilden vertellen, werd het net duidelijk dat er veel Indiaanse aspecten aan deze show waren," voordat later voegde hij eraan toe dat hij het gevoel had dat hij niet was toegerust om deze verhalen te kunnen vertellen en daarom de hulp inkocht van co-creator Sierra Teller Ornelas, toen de "show echt werd wat het is."

Aanbevolen: