Welke Steve Martin-komedie is zijn grootste kassahit?

Inhoudsopgave:

Welke Steve Martin-komedie is zijn grootste kassahit?
Welke Steve Martin-komedie is zijn grootste kassahit?
Anonim

Hollywood-ster Steve Martin werd in de jaren 70 beroemd als stand-upcomedian en maakte in de jaren 80 de overstap naar acteren. In de loop van zijn carrière speelde Martin in tal van blockbusters, waarvan de meeste komedies zijn.

Vandaag bekijken we hoe goed sommige van de komedies van de acteur het deden aan de kassa. Blijf scrollen om erachter te komen welke Steve Martin uiteindelijk meer dan $200 miljoen verdiende!

10 'Housesitter' - Box Office: $94,9 miljoen

De aftrap is de romantische komedie Housesitter uit 1992. Daarin speelt Steve Martin Newton Davis, en hij schittert naast Goldie Hawn, Dana Delany, Julie Harris, Donald Moffat en Peter MacNicol. De film volgt een vrouwelijke oplichter die intrekt in het huis van een architect en zich voordoet als zijn nieuwe vrouw. Housesitter heeft momenteel een 6,1 rating op IMDb, en het bracht uiteindelijk $ 94,9 miljoen op aan de kassa.

9 'Bowfinger' - Box Office: $98,6 miljoen

De volgende op de lijst is de satirische buddykomedie Bowfinger uit 1999, waarin Steve Martin Robert "Bobby" K. Bowfinger speelt. Naast Martin zijn er in de film ook Eddie Murphy, Heather Graham, Christine Baranski en Terence Stamp te zien. Bowfinger volgt een wanhopige filmproducent die probeert een film te maken met een klein budget - en het heeft momenteel een 6,5 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 98,6 miljoen aan de kassa.

8 'The Jerk' - Box Office: $ 100 miljoen

Laten we verder gaan met de komedie The Jerk uit 1979, die bijna werd vernietigd door Paramount Pictures. In de film speelt Steve Martin Navin R. Johnson en hij speelt naast Bernadette Peters, Catlin Adams en Jackie Mason.

Dit was Martin's eerste hoofdrol in een speelfilm - en het heeft momenteel een 7,1 rating op IMDb. The Jerk verdiende uiteindelijk $ 100 miljoen aan de kassa.

7 'Parenthood' - Box Office: $126 miljoen

De familiekomedie Parenthood uit 1989, waarin Steve Martin Gilbert "Gil" Buckman speelt, is de volgende. Naast Martin zijn er in de film ook Tom Hulce, Rick Moranis, Martha Plimpton, Keanu Reeves en Jason Robards te zien. Parenthood toont de ups en downs van een gezin in het Midwesten, en het heeft momenteel een 7,0 rating op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 126 miljoen op aan de kassa.

6 'Vader van de bruid' - Box Office: $129 miljoen

Laten we verder gaan met de romantische komedie Father of the Bride uit 1991. Daarin speelt Steve Martin George Banks, en hij schittert naast Diane Keaton, Kimberly Williams en Martin Short. Father of the Bride is een remake van de gelijknamige film uit 1950 en heeft momenteel een 6.5 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 129 miljoen aan de kassa.

5 'Cheaper By The Dozen 2' - Box Office: $135 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag is de familiekomedie Cheaper by the Dozen 2, een vervolg op de film Cheaper by the Dozen uit 2003. Daarin speelt Steve Martin Tom Baker, en hij schittert naast Eugene Levy, Bonnie Hunt, Tom Welling, Piper Perabo en Hilary Duff. De film heeft een beoordeling van 5,5 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 135 miljoen aan de kassa.

4 'The Pink Panther' - Box Office: $ 164,1 miljoen

Laten we verder gaan met het komedie-mysterie The Pink Panther uit 2006, waarin Steve Martin inspecteur Jacques Clouseau speelt. Naast Martin zijn er in de film ook Kevin Kline, Jean Reno, Emily Mortimer, Henry Czerny en Beyoncé Knowles in de hoofdrol.

De film is de 10e aflevering in The Pink Panther-franchise en heeft momenteel een beoordeling van 5,6 op IMDb. The Pink Panther bracht uiteindelijk $ 164,1 miljoen op aan de kassa.

3 'Bringing Down The House' - Box Office: $ 164,7 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de romantische komedie uit 2003 Bringing Down the House. Daarin portretteert Steve Martin Peter Sanderson, en hij schittert naast Queen Latifah, Eugene Levy, Jean Smart, Joan Plowright en Missi Pyle. De film volgt een eenzame man op internet die een vrouw in de gevangenis ontmoet, en heeft momenteel een beoordeling van 5,6 op IMDb. Bringing Down the House verdiende uiteindelijk $ 164,7 miljoen aan de kassa.

2 'Cheaper By The Dozen' - Box Office: $ 190,5 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de familiekomedie Cheaper by the Dozen uit 2003. Naast Steve Martin zijn er ook Bonnie Hunt, Hilary Duff, Tom Welling en Piper Perabo in de hoofdrollen. Cheaper by the Dozen is een remake van de gelijknamige film uit 1950. Het heeft een beoordeling van 5,9 op IMDb en het bracht uiteindelijk $ 190,5 miljoen op aan de kassa.

1 'Het is ingewikkeld' - Box Office: $ 224,6 miljoen

En tot slot, de lijst met plek nummer één is de romantische komedie uit 2009 It's Complicated waarin Steve Martin Adam Schaffer speelt. Naast Martin zijn er in de film ook Meryl Streep, Alec Baldwin en John Krasinski te zien. It's Complicated vertelt het verhaal van een alleenstaande moeder die een geheime affaire begint met haar ex-man - en heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 224,6 miljoen op aan de kassa.

Aanbevolen: