Wie was Pom Klementieff voor 'Guardians Of The Galaxy

Inhoudsopgave:

Wie was Pom Klementieff voor 'Guardians Of The Galaxy
Wie was Pom Klementieff voor 'Guardians Of The Galaxy
Anonim

Tegenwoordig is Pom Klementieff vooral bekend door het vertolken van Mantis in het steeds groter wordende Marvel Cinematic Universe. De Franse actrice heeft onlangs ook haar Netflix-debuut gemaakt in de serie Black Mirror, met in de hoofdrol de razend populaire aflevering van Striking Vipers. Ondertussen zal Klementieff naar verluidt de hoofdrol spelen in twee aankomende Mission: Impossible-films (hoewel er enige vertraging in de productie is opgetreden als gevolg van COVID).

Vandaag is de actrice overal. Vlak voor haar MCU-debuut was Klementiff een relatief onbekende in Hollywood. Dat betekende echter niet dat ze al geen gevestigd talent was. Een blik op de portfolio van Klementieff laat zien dat dit verre van het geval is.

Een van haar eerste films stond tegenover een Frans bioscoopicoon

Achter de schermen op de set van Guardians of the Galaxy
Achter de schermen op de set van Guardians of the Galaxy

Voordat Klementieff besloot zich in de VS te vestigen, reisde ze de hele wereld over. “Ik beschouw mezelf zeker als een wereldburger!” vertelde de actrice aan Anthem Magazine. "Ik ben opgevoed met het idee dat het de sleutel tot kennis is om jezelf aan te passen aan een nieuwe omgeving."

Toen ze 19 was, ging Klementieff naar de theaterschool Cours Florent in Parijs. Kort daarna scoorde ze haar eerste professionele optreden en speelde ze de dochter van de Franse legende Catherine Deneuve in een film genaamd After Him. Zelfs jaren later herinnert Klementieff zich details uit de productie nog goed. "Voor één scène moest ik de persoon waarvan ik dacht dat hij verantwoordelijk was voor zijn dood van de trap duwen", legde ze uit. “Ik ben echt met mijn hakken van de trap gevallen. Iedereen stopte met praten en de camera draaide nog steeds.” De regisseur besloot de opname te behouden. Ondertussen kreeg Pom ook wat nuttig advies van Deneuve zelf. “Catherine nam me even in haar armen en zei: ‘Emoties houden je warm.’”

Kort daarna verliet ze Parijs naar Siberië

Pom Klementieff in Wolf
Pom Klementieff in Wolf

Voor Klementieff bleek haar volgende film, Wolf, sterk te verschillen van haar Franse film met Deneuve. De film gaat over een clan die vastbesloten is om hun rendieren te beschermen tegen jagende wolven. Hiervoor moest Klementieff naar Siberië, waar ze in een kamp verbleef op 20 uur rijden van het dichtstbijzijnde dorp. De actrice noemde de ervaring "intens" en terecht. Daarbuiten was het niet alleen de film waar men zich zorgen over moest maken. In plaats daarvan moesten Klementieff en de rest van de cast en de productieploeg constant nadenken over warm blijven.

"De temperatuur was 130 graden onder nul", herinnert de actrice zich. “Ik bracht veel tijd door met de nomaden die daar wonen en ze werden als mijn familie. Ondertussen moest de actrice ook een aantal speciale vaardigheden onder de knie krijgen voor de film. "Dankzij hen heb ik geleerd rendieren te berijden, een slee met rendieren te besturen, rendieren te koken en een broek met rendierhuid te naaien."

Slechts een paar jaar later zou Pom Spike Lee ontmoeten

Pom Klementieff in Oldboy
Pom Klementieff in Oldboy

In Hollywood is Lee vooral bekend van kaskrakers zoals BlacKkKlansman, Malcolm X, Jungle Fever en vele anderen. En rond de tijd dat hij aan het casten was voor zijn film Oldboy uit 2013, was Klementieff meer dan bekend met de Koreaanse versie van de film en vertelde hij The Digital Fix: Ik heb de originele Koreaanse versie van Oldboy vaak gezien en het was een van de allereerste films die ik in de theaters in Parijs zag.” Gelukkig kwam Klementieff er meteen achter dat hij op zoek was naar een Aziatische acteur, dankzij een tip van een insider.

“Ik had maanden eerder over de rol gehoord, dankzij Roy Lee, een van de producenten van de film,” legde ze uit."Ze waren op zoek naar een Aziatisch of een half-Aziatisch meisje." Klementieff weet ook dat het niet genoeg was om er gewoon goed uit te zien. Ze moest ook goed acteren voor de rol. Daarom begon ze zich fysiek voor te bereiden op de rol, zelfs als ze de rol nog niet had gekregen.

“Ik wist dat de rol vechtsporten of boksvaardigheden vereiste,” legde ze uit. “Ik wilde deze rol zo graag boeken dat ik bokslessen ben gaan volgen.” Bij de audities vroeg de casting director Klementieff om te pronken met haar vechtsportmoves.

Wat nog belangrijker is, Lee was ook erg geïnteresseerd om haar te zien boksen. Hij zei: 'Ik zag in je cv dat je aan boksen hebt gedaan. Ik kan het niet echt zien.'”Uiteindelijk leek het erop dat Lee best tevreden was met Klementieffs vechtkunsten. Uiteindelijk werd ze gecast om Haeng-Bok te spelen, wat geluk betekent in het Koreaans.

Vanaf hier vervolgde ze haar zoektocht naar Hollywood-films

Pom Klementieff in Hacker's Game
Pom Klementieff in Hacker's Game

Sinds haar hoofdrol in Lee's film, besloot Klementieff naar Los Angeles te verhuizen en vertelde Filler dat ze 'hier gelukkiger is dan in Parijs'. Ze legde uit: Er was altijd persoonlijk drama in Parijs, ik had het gevoel dat ik ergens anders iets moest bouwen. Parijs is zo klein.

Al snel werd Klementieff gecast als het hoofdpersonage in de film Hacker's Game uit 2015. De actrice nam ook het voortouw bij het maken van de look van het personage. "Ik besloot haar paars haar te geven", onthulde ze. “De regisseur zei: “is dat een goed idee? Ik zei: ‘Vertrouw me! Als je het niet leuk vindt, ga ik terug naar bruin.'” Klementieff hoefde niet terug naar bruin. Ze kon ook niet anoniem blijven in Hollywood.

Aanbevolen: