Moon Knight' heeft deze verrassende connectie met Keanu Reeves

Inhoudsopgave:

Moon Knight' heeft deze verrassende connectie met Keanu Reeves
Moon Knight' heeft deze verrassende connectie met Keanu Reeves
Anonim

Het Marvel Cinematic Universe (MCU) doet duidelijk iets nieuws met Moon Knight. De nieuwste serie over Disney+ stapt in een wereld die zo ver verwijderd lijkt van de rest van de MCU. Om nog maar te zwijgen, het introduceert het meest gecompliceerde titulaire personage van de MCU tot nu toe, een superheld die te maken heeft met dissociatieve stoornis.

Tot nu toe kreeg Moon Knight lof van zowel fans als critici, grotendeels vanwege de optredens van gevestigde acteurs Oscar Isaac en Ethan Hawke, evenals relatieve nieuwkomer May Calamawy. Marvel-fans die al lange tijd zijn, weten misschien ook dat er een constante inspanning is geleverd om A-lister Keanu Reeves naar de MCU te brengen.

En hoewel dat nog niet gebeurt, zijn fans misschien blij te horen dat Moon Knight een beetje een connectie heeft met Reeves.

Marvel tikte de Egyptische filmmaker Mohamed Diab aan voor 'Moon Knight'

Vanaf het begin wist Marvel dat het onbekend terrein aan het verkennen was met Moon Knight. In tegenstelling tot alles wat het tot nu toe heeft uitgebracht (inclusief Eternals), is Moon Knight anders en Marvel-baas Kevin Feige herkende dit vanaf het begin.

“Het was leuk om met Disney+ te werken en de grenzen te zien verschuiven van wat we kunnen doen,” merkte hij op. “Er is een tonale verschuiving. Dit is iets anders. Dit is Moon Knight.”

Om al deze dingen tot leven te laten komen, had Marvel ook iemand nodig die nieuw aan het roer stond. Wat nog belangrijker is, het moest iemand zijn die ook de wereld begreep waarin Moon Knight bestaat. Toen kwam de naam van Diab ter sprake.

Tegen die tijd had Diab de interesse van Hollywood al gewekt. Zijn film uit 2007, El-Gazirah, werd de officiële inzending van Egypte voor de Academy Awards. Jaren later werd zijn kritische hit, Clash, gekozen als openingsfilm op het filmfestival van Cannes 2016. Sindsdien kwam Hollywood bellen, maar Diab was niet geïnteresseerd, zelfs niet toen hij hoorde dat Marvel hem in overweging nam.

"Nee, het zou heel moeilijk voor me zijn om iets te doen dat niet van mezelf is", legde hij uit. Diab dacht ook dat hij het waarschijnlijk zou opnemen tegen een aantal meer bekende regisseurs, dus de kans dat het project binnenkomt, is klein tot nihil. Waarom hard werken om te pitchen als iemand anders het optreden krijgt?

Maar toen las hij het script van de eerste aflevering voor en Diab wist dat Moon Knight van hem moest zijn.

"Jeremy Slater's script was zo interessant en uniek", herinnert hij zich. "Sarah [Goher, Diab's vrouw en productiepartner] en ik stelden onmiddellijk een projectpresentatie van 200 pagina's samen, allemaal bestaande uit foto's, waarin precies werd beschreven hoe we het project wilden doen. Het bevatte de muziek, de kleuren, de toon, de montage, hoe we de personages wilden ontwikkelen, de locaties - alles waar een regisseur aan zou denken.”

De pitch won uiteindelijk Marvel en ze huurden Diab direct in voor vier van de zes afleveringen van de show, inclusief de pilot en finale.

Mohamed Diab heeft deze verbinding tot stand gebracht tussen 'Moon Knight' en Keanu Reeves

Toen Diab aan boord kwam, was de filmmaker vastbesloten om zo oprecht mogelijk te blijven, vooral als het ging om Egyptische representatie, omdat hij vond dat het in het verleden altijd "gezien vanuit een oriëntalistisch oogpunt" was geweest.

“Dat is dat je altijd mensen uit het Midden-Oosten of Egyptenaren ziet, heel exotisch, heel ontmenselijkt”, voegde de regisseur eraan toe.

Het zou niet het geval zijn op Moon Knight, niet als Diab het kon helpen.

"Er zijn Egyptische karakters in de show, allemaal gespeeld door Egyptenaren, en het was erg belangrijk dat daar toezicht op werd gehouden door een Egyptische regisseur," legde hij uit. "Maar daarnaast portretteren we ook het moderne Egypte, net zoals we het oude Egypte doen, en vermijden we ze op een manier te laten zien waardoor het 'exotisch' lijkt."

Dat gezegd hebbende, als het op de actiescènes aankwam, wist Diab ook dat hij wat echte Hollywood-invloed nodig had. En wie kan ik beter als inspiratie gebruiken dan de zeer succesvolle John Wick-franchise van Reeves.

"Ik heb zeker de nieuwe beweging van schietactie gebruikt met minder sneden en hoe gefundeerd het is", legde de regisseur uit. „En ik gebruikte John Wick. Ik heb veel verschillende dingen gebruikt.”

Al vroeg had Feige gesuggereerd dat Moon Knight "wreed" zou zijn en Diab gaf toe dat hij er nooit voor terugdeinsde toen hij de serie overnam. "De brutaliteit is geen gimmick voor ons verhaal", legde hij uit. "Het maakt deel uit van de strijd van Moon Knight."

Als resultaat is Moon Knight een visueel verbluffend meesterwerk dat ook een verhaal weet te vertellen zonder de rest van de MCU te erkennen. "Veel mensen geven me de opmerking dat wanneer ze de piloot zien, als er geen Marvel-logo was, je niet zou weten dat dit een Marvel-show is, iets waar ik zo trots op ben", legde Diab uit.

In navolging van Moon Knight is het onduidelijk of Marvel en Diab kort daarna aan iets anders zouden werken. Gezien de positieve buzz rondom de serie, is het echter waarschijnlijk dat de Egyptische filmmaker snel genoeg terugkeert naar de MCU.

Diab heeft tenslotte veel respect voor Marvel. "Daarom is Marvel na 13 jaar nog steeds een succes", merkte de regisseur op. "Als iedereen denkt: 'Oké, dit is het jaar van de superheldenmoeheid', dan weten ze hoe ze zichzelf opnieuw moeten uitvinden."

Aanbevolen: