De koningin zal niet bij prins Harry zitten & Meghan bij haar jubileum

Inhoudsopgave:

De koningin zal niet bij prins Harry zitten & Meghan bij haar jubileum
De koningin zal niet bij prins Harry zitten & Meghan bij haar jubileum
Anonim

Prins Harry en Meghan Markle hebben de afgelopen jaren afstand genomen van de koninklijke familie, en nu lijkt het erop dat de koninklijke familie hetzelfde doet. Koningin Elizabeth heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt onthuld dat het paar tijdens haar platina-jubileum niet bij de koninklijke familie op het balkon van Buckingham Palace mag staan.

“Na zorgvuldige overweging heeft de koningin besloten dat het traditionele Trooping the Colour-balkonverschijning dit jaar op donderdag 2 juni beperkt zal zijn tot Hare Majesteit en de leden van de koninklijke familie die momenteel officiële openbare taken uitvoeren namens van de koningin”, bevestigt een woordvoerder, meldt Us Weekly.

Harry en Meghan kunnen het evenement nog steeds bijwonen, maar ze zullen niet bij de rest van hun familie zitten, in tegenstelling tot andere jaren.

Het platina jubileum van de koningin wordt van 2 tot 5 juni gevierd in een vierdaags vakantieweekend in het VK. Het is ter ere van haar 70-jarige dienst als staatshoofd. The Trooping of the Color is het eerste evenement dat de viering begint en staat bekend als de Queen's Birthday Parade.

Harry &Meghan's beveiliging zal een probleem zijn bij Jubilee

Er is gespeculeerd of Harry en Meghan de festiviteiten zouden bijwonen vanwege hun zwakke relatie met het koningshuis; het echtpaar heeft Harry's familie beschuldigd van het mishandelen van Meghan en is naar Californië verhuisd nadat ze hun koninklijke plichten hadden opgegeven voor een nieuwe start.

Bovendien verloor het paar, toen ze hun koninklijke verantwoordelijkheden neerlegden, de door de overheid gefinancierde politie. Harry heeft eerder beweerd dat het "onveilig" zou zijn voor zijn familie om naar het VK te reizen, tenzij ze toegang krijgen tot politiebescherming.

Een woordvoerder van het stel heeft echter bevestigd dat ze van plan zijn om samen met hun twee kinderen, de 3-jarige Archie en de 11 maanden oude Lili, naar het buitenland te vliegen voor de viering.

Het is onduidelijk wat voor soort beveiliging Harry en Meghan zullen hebben als ze het VK bereiken. Eerder deze maand zei een voormalige koninklijke lijfwacht dat het paar niet mag betalen voor politiebescherming omdat het een slecht precedent zou scheppen.

"Als je het punt bereikt waarop je ervoor kunt betalen, zou dat een moeilijk precedent scheppen. Want als je ervoor kunt betalen, kan het in feite naar de hoogste bieder gaan", Simon Morgan, die werkte voor het koningshuis van 2007 tot 2013 zei Yahoo! Nieuwsberichten.

Harry en Meghan zijn sinds 2018 getrouwd en wonen sinds 2020 in de Verenigde Staten.

Aanbevolen: